Peraturan Forum

View previous topic View next topic Go down

Peraturan Forum

Post by [MidNight]|Starz on 2010-12-26, 16:20

Berikut adalah peraturan forum yang perlu diteliti dan dipatuhi oleh setiap ahli forum bagi melancarkan perjalanan forum dan mengelak sebarang masalah yang mungkin akan timbul di kemudian hari. Jika terdapat sebarang masalah, sila hubungi Admin/Moderator.

1. Pengguna forum dikehendaki menghormati forumer yang lain. Dilarang membuat provokasi, kenyataan berbaur perkauman, atau menggunakan bahasa lucah sama ada melalui teks, gambar atau link.

2. Dilarang membuat posting di ruangan forum yang salah. Sila baca forum description sebelum membuat posting.

3. Forumer boleh membuat posting dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris sahaja.

4. Dilarang membuat posting SPAM sama ada di dalam forum, email, ruangan komen atau 'private message'. Walaubagaimanapun, anda digalakkan mempromosi blog, wordpress, atau joomla site di ruangan promote site yang disediakan.

5. Dilarang menyalahgunakan 'Private Message' (PM).

6. Dilarang membuat posting yang tidak bermakna, seperti memberi posting dengan hanya satu patah perkataan, terlalu pendek, dsb.

7. Posting yang berganda atau berulang-ulang untuk meningkatkan 'post count' adalah dilarang.

8. Dilarang meletak signature image (link bawah post forum) dengan saiz yang besar. Saiz maksimum yang di tetapkan adalah 320px x 30px.


Kegagalan forumer mematuhi peraturan forum akan menyebabkan anda diberi AMARAN atau jika keadaan berterusan, anda mungkin akan di 'BANNED' oleh pihak Admin. Pihak admin juga berhak meng'edit', 'remove', atau 'delay' posting anda jika tidak mematuhi peraturan di atas.

Jika terdapat sebarang masalah, sila berhubung dengan Admin atau Moderator bertugas.


Last edited by [MidNight]|Starz on 2011-01-19, 00:14; edited 1 time in total

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by muhamadsufian on 2010-12-28, 19:40

segala peraturan akan dipatuhi.. Smile

muhamadsufian

Posts : 3
Points : 2
Reputation : 0
Join date : 2010-12-28
Age : 26
Location : gemas, negeri sembilan

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by [MidNight]|Starz on 2010-12-28, 21:11

Trima kasih Sufian.. Smile Inilah contoh seorang blogger yang bertanggungjawab & beretika.. cheers

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by muhamadsufian on 2010-12-28, 22:16

sama2 encik moderator.. Smile

muhamadsufian

Posts : 3
Points : 2
Reputation : 0
Join date : 2010-12-28
Age : 26
Location : gemas, negeri sembilan

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by Black Winter on 2010-12-29, 14:48

Baik! afro

Black Winter

Posts : 154
Points : 188
Reputation : 1
Join date : 2010-12-29

http://jotsofme.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by thalhah on 2010-12-30, 08:32

nice. cheers

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by [MidNight]|Starz on 2010-12-30, 13:46

Thanx..Smile
Jgn riso.. sume ahli SyoknyerBlogging baik2 belake..Razz

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by wolverine89 on 2010-12-30, 23:34

kita kene promote lagi forum ni..
bagi lagi ramai org datang..
baru lg syok..!!
hehehe..

wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by [MidNight]|Starz on 2010-12-31, 09:26

Btul.. btul.. btul..Smile
Sama-sama kita promote sama ada kat kawan2, member skolah, member2 kolej, rakan sekerja korang, kat jiran sebelah umah, roomate, classmate, kat blog/website korang, kat facebook, dsb.

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by wolverine89 on 2010-12-31, 10:28

yup..!!
meriahkan forum ni..

wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by sobrimansor on 2011-01-04, 12:44

[MidNight]|Starz wrote:Berikut adalah peraturan forum yang perlu diteliti dan dipatuhi oleh setiap ahli forum bagi melancarkan perjalanan forum dan mengelak sebarang masalah yang mungkin akan timbul di kemudian hari. Jika terdapat sebarang masalah, sila hubungi Admin/Moderator.

1. Pengguna forum dikehendaki menghormati forumer yang lain. Dilarang membuat provokasi, kenyataan berbaur perkauman, atau menggunakan bahasa lucah sama ada melalui teks, gambar atau link.

2. Dilarang membuat posting di ruangan forum yang salah. Sila baca forum description sebelum membuat posting.

3. Forumer boleh membuat posting dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris sahaja.

4. Dilarang membuat posting SPAM sama ada di dalam forum, email, ruangan komen atau 'private message'. Walaubagaimanapun, anda digalakkan mempromosi blog, wordpress, atau joomla site di ruangan promote site yang disediakan.

5. Dilarang menyalahgunakan 'Private Message' (PM).

6. Dilarang membuat posting yang tidak bermakna, seperti memberi posting dengan hanya satu patah perkataan, terlalu pendek, dsb.

7. Posting yang berganda atau berulang-ulang untuk meningkatkan 'post count' adalah dilarang.


Kegagalan forumer mematuhi peraturan forum akan menyebabkan anda diberi AMARAN atau jika keadaan berterusan, anda mungkin akan di 'BANNED' oleh pihak Admin. Pihak admin juga berhak meng'edit', 'remove', atau 'delay' posting anda jika tidak mematuhi peraturan di atas.

Jika terdapat sebarang masalah, sila berhubung dengan Admin atau Moderator bertugas.

Sir!!!!! Yes Sir!!!!!...heheheh

Sama-samalah kita promote forum nih...Saya akan cuba promote dengan cara yang betul ke kawan2 dan juga site2 yang lain.

sobrimansor

Posts : 120
Points : 176
Reputation : 2
Join date : 2011-01-04
Age : 36
Location : Putrajaya

http://sobrimansor.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by nazu2308 on 2011-01-04, 14:19

InsyaAllah akan mematuhi peraturan Very Happy Dan insyaAllah akan promote kepada rakan-rakan blogger yang lain. Masalahnya, ramai blogger di asrama sekarang, baru buka sekolah. Very Happy

nazu2308

Posts : 25
Points : 40
Reputation : 3
Join date : 2011-01-03
Location : Shah Alam, Selangor

http://www.syazanazura.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by [MidNight]|Starz on 2011-01-05, 11:14

nazu2308 wrote:InsyaAllah akan mematuhi peraturan Very Happy Dan insyaAllah akan promote kepada rakan-rakan blogger yang lain. Masalahnya, ramai blogger di asrama sekarang, baru buka sekolah. Very Happy
Bgus la tu.. kasi promote kat kengkawan ea.. Smile

P/S: Ruangan ni cam dah jdi ruangan angkat sumpah & akujanji plak..hehe.. Razz

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by sobrimansor on 2011-01-06, 11:01

uitsss...kena buat mati setem nih...hahaha

sobrimansor

Posts : 120
Points : 176
Reputation : 2
Join date : 2011-01-04
Age : 36
Location : Putrajaya

http://sobrimansor.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by Nescafe ais on 2011-01-06, 12:04

Terima kasih tuan moderator Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by [MidNight]|Starz on 2011-01-06, 16:41

sobrimansor wrote:uitsss...kena buat mati setem nih...hahaha
Whoa.. nih da serius ni..hehe

Nescafe ais wrote:Terima kasih tuan moderator Very Happy
Sama-sama ye Nescafe ais...Smile

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by Puncautama on 2011-01-09, 10:05

InsyaAllah akan mematuhi segala perintah dan undang2 yang telah ditetapkan..
dan akan menjalankan promosi besar2an utk forum ni...

cewahhh... mcm ahli parlimen lak berucap..hehehe
cheers

_________________
[It`s Mine | Punya Aku]
My Blog : http://brekkie2gogo.blogspot.com/
My FB : http://www.facebook.com/puncautama

Jangan Lupa Follow~ Very Happy lol!

Puncautama

Posts : 69
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-07
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

http://brekkie2gogo.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by tice.su on 2011-01-09, 10:10

berita diterima & faham peraturan berforum ittew flower

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by incikjagung on 2011-01-09, 10:21

dan saye telah faham,,!!hohho

incikjagung

Posts : 34
Points : 52
Reputation : 0
Join date : 2011-01-07

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by Puncautama on 2011-01-09, 10:22

bagus2.. pada sapa yang dah faham... kalau masih tak faham susah la jawabnya..hehehe

_________________
[It`s Mine | Punya Aku]
My Blog : http://brekkie2gogo.blogspot.com/
My FB : http://www.facebook.com/puncautama

Jangan Lupa Follow~ Very Happy lol!

Puncautama

Posts : 69
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-07
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

http://brekkie2gogo.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by incikjagung on 2011-01-09, 10:23

kalu ade yang tak paham tu,,kene translate multi language lee,,huhuhu

incikjagung

Posts : 34
Points : 52
Reputation : 0
Join date : 2011-01-07

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by nOj on 2011-01-14, 13:48

bagusnye.
dengan adanya panduan ni, sama samalah kita menjadi forumer yang bagus.
bukan sekadar berforum sia2.
tapi sama2 dapat manfaat.

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by cikmOt on 2011-01-14, 14:27

nak tanya, kat sini tak bleh ping tajuk entry terbaru ke??

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by nOj on 2011-01-14, 15:21

ha.
ape kate ko suara kan pasal tu.
buat tajuk baru la wei.

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by akuanakpahang on 2011-01-14, 15:23

Salam benar hidup ini atau apa pun mmg perlukan peraturan jika tidak mudah terbabasnya bagus saya setuju.

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by DeQdEq on 2011-01-14, 23:53

masih baru di sini...harap dpt tunjuk ajar....

DeQdEq

Posts : 3
Points : 3
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 31
Location : Shah Alam

http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by jabdul rashid on 2011-01-15, 00:54

kat sini sama2 kita belajar Very Happy

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by atiEy on 2011-01-15, 01:02

semua masih belajar. tak ke gitu encik jabdul. 10

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by RedBoys on 2011-01-19, 23:23

Insya Allah, segala peraturan akan cuba dipatuhi. Terima kasih tuan moderator.

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by nurfaie on 2011-01-21, 09:38

ai3 kapten . .
mmg kt mne2 pown ad peraturan .
so ,
mmg kene ikut .

nurfaie

Posts : 40
Points : 42
Reputation : 0
Join date : 2011-01-16
Age : 20
Location : johor

http://www.nurfaie.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by RedBoys on 2011-01-21, 12:32

mari semua mematuhi peraturan yg telah ditetapkan.

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Peraturan Forum

Post by Sponsored content Today at 14:06


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum