Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

View previous topic View next topic Go down

Setujukah ditukarkan hosting?

92% 92% 
[ 11 ]
8% 8% 
[ 1 ]
 
Total Votes : 12

Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by thalhah on 2011-01-21, 21:11

Salam semua ahli syoknyerblogging. Syoknyerblogging bercadang untuk menukar hosting kepada hosting yang lain disebabkan limitation oleh hosting sekarang ini. Limitation tersebut adalah tdk boleh mengawal database, tdk ada cpanel, xboleh kawal iklan yang keluar. Dengan menukarnya hosting, syoknyerblogging kene bermula start dari awal termasuk user dan posting. Oleh itu sy ingin bertanya. setujukah kalian atau sokongkah kalian dgn idea ini?

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by Nescafe ais on 2011-01-21, 22:29

Kalau itu adalah yang terbaik untuk SB, saya setuju Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by cikmOt on 2011-01-21, 22:33

saya ikut jek mana yang bagus...cuma kena register semula ke camner???

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by akuanakpahang on 2011-01-21, 22:54

Byk keje kut..byk hal lain kena diambil kira sama dan diubah suai susah juga tu. Lalu ajelah dulu kalau byk sgt halnya nanti dah tak tertanggung baru tukar amacam Smile

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by jabdul rashid on 2011-01-21, 23:45

yeaaahhhh dah buka semula wehhhh Very Happy

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by KakiBongkar on 2011-01-22, 02:06

ikut yang terbaik. sekarang SB masih awal lagi. masih sempat untuk tukar

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by along on 2011-01-22, 03:21

yang mana yg terbaik yg tu yang along sokong...

along

Posts : 15
Points : 15
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Age : 26
Location : Arau,Perlis

http://along901143.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by thalhah on 2011-01-22, 07:28

cikmOt wrote:saya ikut jek mana yang bagus...cuma kena register semula ke camner???

aah. kene register balik. semua posting kat sini akan kekal di syoknyerblogging[dot]4forum[dot]biz. tetapi di syoknyerblogging.4forum.biz kene start balik dari kosong2..

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by wolverine89 on 2011-01-22, 07:37

yg mane terbaek..
aku sokong..!

_________________
Jom lawat blog ni-->>http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

lol!


wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by SayaAnonymous on 2011-01-22, 09:32

semuanya start dari kosong ke? Kalau nak tuka ok, tapi anon cadangkan amik terus yang pakej besar..Sb insyaallah akan berkembang laju =)

_________________

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by tice.su on 2011-01-22, 14:09

tice ikut je...tukar ok, xtukar pon ok Smile

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by ainoreiz87 on 2011-01-22, 14:21

hu3..memang susah kalau pakai hosting yg selalu bandwidth nya rendah & x berkualiti ni. kalau dah tukar hosting tu...inform lah yer

ainoreiz87

Posts : 3
Points : 3
Reputation : 0
Join date : 2011-01-13
Age : 29
Location : Selangor

http://www.ainoreiz87.net

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by jabdul rashid on 2011-01-22, 14:23

ikut je mana yg terbaik utk SB nih

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by st3vi3 on 2011-01-23, 01:08

payah gak nak masok td...ingtkn da delete ke ape SB nih...hahahaha

st3vi3

Posts : 93
Points : 95
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 29
Location : Bangi, Selangor

http://azriamin.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by cikgudahlia on 2011-01-23, 01:51

Very Happy
kalo lebih senang biar dotkom jer..
mudah nak akses..dah laa namanya susah nak taip
(komen ikhlas dari ku)
anyway, memang xleh nak dotkom terus ke?
dot net ke?
maapler, daku xbape pandai sangat dalam ni..
komen je pandai..hehehe

cikgudahlia

Posts : 46
Points : 47
Reputation : 1
Join date : 2011-01-09
Age : 35
Location : In Front of U!

http://www.cikgudahlia.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by hafizaiman95 on 2011-01-23, 19:41

xpe.. AIMAN x kisah... tp nnty turun pangkat balik ke?? hehehe

hafizaiman95

Posts : 60
Points : 67
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 21
Location : Pasir Gudang

http://www.hafizaiman95.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by al-lavendari on 2011-01-23, 20:07

sokong demi utk kebaikan bersama.

al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by Achie on 2011-01-23, 20:09

thalhah wrote:Salam semua ahli syoknyerblogging. Syoknyerblogging bercadang untuk menukar hosting kepada hosting yang lain disebabkan limitation oleh hosting sekarang ini. Limitation tersebut adalah tdk boleh mengawal database, tdk ada cpanel, xboleh kawal iklan yang keluar. Dengan menukarnya hosting, syoknyerblogging kene bermula start dari awal termasuk user dan posting. Oleh itu sy ingin bertanya. setujukah kalian atau sokongkah kalian dgn idea ini?

untuk kebaikan,setuju je....tak kisah la..ada takut trun pngkt ea??kalau trun pangkat pun,pangkat sy paling bawah..

wooferstorm.com lol!

Achie

Posts : 40
Points : 41
Reputation : 0
Join date : 2011-01-09
Age : 28
Location : Puchong

http://www.wooferstorm.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by zulkbo on 2011-01-23, 20:11

Jika itu yang terbaik demi masa depan
baik mulakan sekarang...takut nanti bila
dah padat tak dapat menampung limitation
jadi error pula nanti..mahal tak nak kena
bayar hosting baru ?..he he

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by thalhah on 2011-01-23, 20:34

zulkbo wrote:Jika itu yang terbaik demi masa depan
baik mulakan sekarang...takut nanti bila
dah padat tak dapat menampung limitation
jadi error pula nanti..mahal tak nak kena
bayar hosting baru ?..he he

mula2 ni sy beli yang murah dulu. nt kalau da padat upgrade satu step satu step. kalau de org nk donate kat sy cun gak. hehe.. atau nk jadi rakan kongsi ke? rakan kongsi ofkoz akan diupkan jadi admin. Very Happy

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by nba-Nur on 2011-01-23, 20:36

Rasanya Saudara Thalhah lebih arif.. Kami ikut sahaja.. Pengunjung forum SB pun semakin hari semakin bertambah.. Very Happy

nba-Nur

Posts : 78
Points : 78
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Location : JB

http://cetusanrasa-nba.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by st3vi3 on 2011-01-23, 20:39

nba-Nur wrote:Rasanya Saudara Thalhah lebih arif.. Kami ikut sahaja.. Pengunjung forum SB pun semakin hari semakin bertambah.. Very Happy

betol3...sy stuju...sy stuju...thalhah arif...waaahhh..sedap gak name thalhah yg baru...ngeehhhheeee....jgn mrh arrr.... lol!

st3vi3

Posts : 93
Points : 95
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 29
Location : Bangi, Selangor

http://azriamin.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by Nescafe ais on 2011-01-23, 20:54

Adehhh..Dah jadi macam mana forum ni. Harap2 cepatlah ok. Laughing

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by sunahsukasakura on 2011-01-23, 21:09

kami hanya menurut admin..hehehe

sunahsukasakura

Posts : 10
Points : 8
Reputation : 0
Join date : 2011-01-23

http://www.sunahsukasakura.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by Black Winter on 2011-01-23, 22:09

kalau nak tukar baik cepat2. sementara forum ni masih baru. sekarang pun bilangan forumer makin bertambah. pape pun. aku ok je mane2 pun.

_________________
Jom singgah blog saye --> http://jotsofme.blogspot.com cat
Jom add Facebook saye --> http://www.facebook.com/Heedaya albino
Jom follow Twitter saye --> http://www.twitter.com/Heedaya cherry

Black Winter

Posts : 154
Points : 188
Reputation : 1
Join date : 2010-12-29

http://jotsofme.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by cikgudahlia on 2011-01-23, 23:31

zulkbo wrote:Jika itu yang terbaik demi masa depan
baik mulakan sekarang...takut nanti bila
dah padat tak dapat menampung limitation
jadi error pula nanti..mahal tak nak kena
bayar hosting baru ?..he he

flower flower bro zulkbo nak sponsor ke? Basketball Basketball

cikgudahlia

Posts : 46
Points : 47
Reputation : 1
Join date : 2011-01-09
Age : 35
Location : In Front of U!

http://www.cikgudahlia.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by iman amylia e-shop on 2011-01-27, 10:34

saya sokong 110% he hee

iman amylia e-shop

Posts : 37
Points : 48
Reputation : 0
Join date : 2010-12-31
Age : 36
Location : Johor Bahru

http://www.imanamyliae-shop.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Penukaran Hosting [setuju atau tdk]

Post by Sponsored content Today at 07:59


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum