Pendapat Semua

View previous topic View next topic Go down

Pendapat Semua

Post by Borhan on 2011-01-21, 16:56

Bila mana remaja bawah umur 13-16 thn merayap tak tentu hala pada waktu pagi antara jam 1.00 hingga 4.00 pagi sedangkan esoknya mereka patut kesekolah .

Patut ke mereka ditahan olih pehak polis?
Patut ke ibubapa di persalahkan?

Borhan

Posts : 15
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2011-01-17

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Nescafe ais on 2011-01-21, 16:59

Patut di tahan polis. Very Happy
Patut juga ibu bapa dipersalahkan Very Happy

Tu time tidur, kalau merayap time macam tu, mesti ada aktiviti yang tak tentu hala yang nak di buatnya.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by wafiysuzly on 2011-01-21, 16:59

Borhan wrote:Bila mana remaja bawah umur 13-16 thn merayap tak tentu hala pada waktu pagi antara jam 1.00 hingga 4.00 pagi sedangkan esoknya mereka patut kesekolah .


Patut ke mereka ditahan olih pehak polis?
Patut ke ibubapa di persalahkan?
patut ditahan..takkan nak biar merayap?n ibubapa harus btanggungjawab..kalaupon ibubapa mmg x bsalah..haruslah dididik anak itu dgan sedikit pgajaran..maybe.

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by mojakoko on 2011-01-21, 17:00

bergantung kepada situasi...
kalo mak ayah da jga btoi2 tapi budak tersebut yang terlepas sendri slah budak itu...
kalo terdapat mak ayah yang x ambik peduli pasal ank2 dorang salah juga tu..

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by AMiRU on 2011-01-21, 17:01

Nescafe ais wrote:Patut di tahan polis. Very Happy
Patut juga ibu bapa dipersalahkan Very Happy

Tu time tidur, kalau merayap time macam tu, mesti ada aktiviti yang tak tentu hala yang nak di buatnya.

can't agree more..

AMiRU

Posts : 4
Points : 4
Reputation : 0
Join date : 2011-01-21
Location : Cyberjaya

http://amiruldin.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by wafiysuzly on 2011-01-21, 17:02

AMiRU wrote:
Nescafe ais wrote:Patut di tahan polis. Very Happy
Patut juga ibu bapa dipersalahkan Very Happy

Tu time tidur, kalau merayap time macam tu, mesti ada aktiviti yang tak tentu hala yang nak di buatnya.

can't agree more..

why?

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by thalhah on 2011-01-21, 17:03

bior je diorang. jangan bagi balik umah. Very Happy

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by wafiysuzly on 2011-01-21, 17:05

thalhah wrote:bior je diorang. jangan bagi balik umah. Very Happy

snang citer..huhu

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Borhan on 2011-01-21, 17:05

mojakoko wrote:bergantung kepada situasi...
kalo mak ayah da jga btoi2 tapi budak tersebut yang terlepas sendri slah budak itu...
kalo terdapat mak ayah yang x ambik peduli pasal ank2 dorang salah juga tu..

tu pasal....ptut waktu cam ni mereka sepatutnya tido sbb sok nk sekolah.. tapi bila
pehak polis tahan salah polis pulak

Borhan

Posts : 15
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2011-01-17

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Ahkak Geli on 2011-01-21, 17:06

Borhan wrote:
Patut ke ibubapa di persalahkan?

ada mak apak bagi kepercayaan penuh kepada anak..tapi anak persiakan..
mak apak mencari rejeki untuk anak..tapi gini ke anak anak balas..
bagi aku, mak apak tak patut dipersalahkan jugak

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Borhan on 2011-01-21, 17:07

wafiysuzly wrote:
thalhah wrote:bior je diorang. jangan bagi balik umah. Very Happy

snang citer..huhu

susahkan masyarakat lak

Borhan

Posts : 15
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2011-01-17

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by wafiysuzly on 2011-01-21, 17:07

mereka yg dgill...huhu..syer baik..

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Borhan on 2011-01-21, 17:09

thalhah wrote:bior je diorang. jangan bagi balik umah. Very Happy

Kalau tak buat salah takapa thalhah...tapi kalau wat jenayah semua susah

Borhan

Posts : 15
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2011-01-17

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by efa on 2011-01-21, 17:09

anak anak perlu dilatih
supaya matang dalam membuat keputusan
dalam mengharungi kehidupan

tapi anak anak zaman sekarang
hanya pikirkan keseronokan
bukan pikirkan kesan dan akibat

efa

Posts : 54
Points : 60
Reputation : 3
Join date : 2011-01-19
Age : 33
Location : pjaya

http://armadalove-efa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Borhan on 2011-01-21, 17:11

wafiysuzly wrote:
AMiRU wrote:
Nescafe ais wrote:Patut di tahan polis. Very Happy
Patut juga ibu bapa dipersalahkan Very Happy

Tu time tidur, kalau merayap time macam tu, mesti ada aktiviti yang tak tentu hala yang nak di buatnya.

can't agree more..

why?

Saya rasa pendapat anda betul

Borhan

Posts : 15
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2011-01-17

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by wafiysuzly on 2011-01-21, 17:13

kalau bali ke1-4 pagi tu susah nak pcaye lau wat bnde baik kan?

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Borhan on 2011-01-21, 17:15

efa wrote:anak anak perlu dilatih
supaya matang dalam membuat keputusan
dalam mengharungi kehidupan

tapi anak anak zaman sekarang
hanya pikirkan keseronokan
bukan pikirkan kesan dan akibat

Saya rasa sebab terlalu banyak makanan segera
jadi diaorang buat keputusan segera-segera
yang susah .....kesian pakcik polis Rolling Eyes

Borhan

Posts : 15
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2011-01-17

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Borhan on 2011-01-21, 17:19

wafiysuzly wrote:kalau bali ke1-4 pagi tu susah nak pcaye lau wat bnde baik kan?

itu le pasall yg kesian pada pehak polis bila berlaku jenayah nak kena terima repot
nak kena siasat,nak kena tu nk kena ni....serba nk kena

Borhan

Posts : 15
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2011-01-17

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Ahkak Geli on 2011-01-21, 17:21

Borhan wrote:
wafiysuzly wrote:kalau bali ke1-4 pagi tu susah nak pcaye lau wat bnde baik kan?

itu le pasall yg kesian pada pehak polis bila berlaku jenayah nak kena terima repot
nak kena siasat,nak kena tu nk kena ni....serba nk kena

pastu bila polis jalankan tanggungjawab, jadi mende tak elok, pihak polis jugak yang kena..

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by wafiysuzly on 2011-01-21, 17:24

Borhan wrote:
wafiysuzly wrote:kalau bali ke1-4 pagi tu susah nak pcaye lau wat bnde baik kan?

itu le pasall yg kesian pada pehak polis bila berlaku jenayah nak kena terima repot
nak kena siasat,nak kena tu nk kena ni....serba nk kena

dulu pnah kne tegur ngan polis sbab duk luar rumah jam satu stgah pagi..siyes..pnah blaku..polis tu naik motor aje..huhu..sye ngan spupu sye duk btul2 dpan rumah..dah mx dah dgan ayah nak duk luar kejap ambik angin..(slalu spupu dtg tido lmbat bb tu je mase nak bborak ngan dorg kan..)polis tu tego..suh msuk umah..umah kat mane..n mcam2 ag soalan..huhu..last2 masuk jelah sbab tkot jadi hal pulak..tp ayah x marah sbab ayh tau kami watpe..huhu Wink

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by wafiysuzly on 2011-01-21, 17:25

Ahkak Geli wrote:
Borhan wrote:
wafiysuzly wrote:kalau bali ke1-4 pagi tu susah nak pcaye lau wat bnde baik kan?

itu le pasall yg kesian pada pehak polis bila berlaku jenayah nak kena terima repot
nak kena siasat,nak kena tu nk kena ni....serba nk kena

pastu bila polis jalankan tanggungjawab, jadi mende tak elok, pihak polis jugak yang kena..
cabaran la tu..

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by iza82 on 2011-01-21, 17:48

Entah la...
aku masih kekampungan walau tinggal kan bandar.
Time senja je mesti semua kena masuk dalam rumah.
Kalau nak keluar malam, biarlah bersama family.

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Acul on 2011-01-23, 14:54

wafiysuzly wrote:kalau bali ke1-4 pagi tu susah nak pcaye lau wat bnde baik kan?

aku dl time skolah camtu gak tp g tgk bola la... Very Happy lg2 world cup mmg kuar senyap2 je mlm2 smpai pagi baru blk

Acul

Posts : 50
Points : 66
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 30
Location : Shah Alam, Selangor

http://aculfolio.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Eliza Elisa on 2011-01-23, 15:41

Borhan wrote:Bila mana remaja bawah umur 13-16 thn merayap tak tentu hala pada waktu pagi antara jam 1.00 hingga 4.00 pagi sedangkan esoknya mereka patut kesekolah .

Patut ke mereka ditahan olih pehak polis?
Patut ke ibubapa di persalahkan?

tugas ni bukan tugas pak polis je..
tapi tugas kita bersama....
kehancuran bangsa kita adalah kerana bangsa kita sendiri....

bkn sape salah......
tapi bagaimana mengurangkan perkara sebegini.....

bila iza masuk sek2... bercerita berkenaan masalah remaja sek....
sungguh sedih....
dan paling menyedihkan.....
dia adalah bangsa ku....

masalah seks bebas.... beramai2.... 1 perkara biasa....
kuar mlm... hanya sekecik zahra bagi mereka...

dimana kurangnya....... sehingga mereka susah utk d kawal......

Eliza Elisa

Posts : 61
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Age : 30
Location : johor bahru, johor, malaysia

http://elizamuslim.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by atiEy on 2011-01-23, 19:46

nak persalahkan ibubapa 100% pun takleh jugak sebab ada sesetengahnya walaupun telah diberi didikan yang sepatutnya, anak-anak tetap masih buat hal. contohnya berada di luar rumah pada waktu 1 pagi hingga 4 pagi. kemungkinan mereka curi-curi keluar. ibubapa semestinya tidak dapat berkawal seperti security 24jam.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by pwincess lovey dovey on 2011-01-23, 21:17

sy sndiri x pnh camtu balik kul 1 pgi sbb mase sekolah dulu2 kena control abis2..ngeh3..tapi andainyer la ade...mereka patut kena tahan...

pwincess lovey dovey

Posts : 100
Points : 159
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 25
Location : jaybee

http://www.pwincessloveydovey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pendapat Semua

Post by Sponsored content Today at 12:39


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum