Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

View previous topic View next topic Go down

Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by Nescafe ais on 2011-01-21, 16:45

Salam

Kalau ingat balik zaman kanak-kanak, banyak kenangan yang indah. Contohnya bab permainan atau hobi masa kecik-kecik.Korang juga pun mesti ada kan.

Zaman kecik-kecik dulu, permainan yang paling menyeronokkan bagi saya adalah lawan spider. Lawan spider, dia punya syok masa tu rasa macam tengah main bola.

Apa pula permainan atau hobi yang korang rasa paling best sekali dalam dunia masa kecik-kecik dulu? Very Happy Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by Ahkak Geli on 2011-01-21, 16:47

sila rujuk entry http://cikgeligeli.blogspot.com/2011/01/memori-shotgun.html

memori betol...dah la sepupu semua lelaki..

selain tu main Tah Decoh (ting ting)..susah payah cari kaca atau batu batu yang cantik nak wat tanda

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by mojakoko on 2011-01-21, 16:48

men batu seremban....men getah ziro pine kot....pastu men nyorok2...
heheh mcam2 lgi la zman kcik2 dulu....
lawak law kenang lek crita dlu...heheh Laughing

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by Nescafe ais on 2011-01-21, 16:49

Tah Decoh tu slang mana yer. Biasa dengar main ting-ting jer Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by thalhah on 2011-01-21, 16:49

main barbie doll. kui3.. gurau aja.. main tudung botol. slalu men lam kelas. haha

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by wafiysuzly on 2011-01-21, 16:51

main kejar duduk ar seronott..haha

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by Ahkak Geli on 2011-01-21, 16:51

Nescafe ais wrote:Tah Decoh tu slang mana yer. Biasa dengar main ting-ting jer Very Happy
belah belah pantai timur biasa panggil tah decok...
saya asal Pekan, pahang

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by iza82 on 2011-01-21, 17:18

Main cak pelum, tembak-tembak dgn senapang kayu.
lastik burung dan sarang tebuan,
panjat pokok keriang dan pokok pelam,
tgk org mandi sg,nak turun sama, tak berani, takut lintah.
ikut orang tangkap ikan darat kat bendang. Tunggu ikan kat darat je.
main tuju guli, tuju kasut, tuju tin.
Mainan perempuan tak ada sebab semua sepupu lelaki...

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by jabdul rashid on 2011-01-21, 17:52

main perang, senapang kayu buat sendiri pakai peluru buah kabung main dalam belukar huss best...satu kumpulan jadi amy satu lagi jadi komunis

kalau tak main bedil buluh peluru buah cenerai..best gila wehhh...

tu mainan org kampung zaman dulu

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by iza82 on 2011-01-21, 18:03

jabdul rashid wrote:main perang, senapang kayu buat sendiri pakai peluru buah kabung main dalam belukar huss best...satu kumpulan jadi amy satu lagi jadi komunis

kalau tak main bedil buluh peluru buah cenerai..best gila wehhh...

tu mainan org kampung zaman dulu

Bedil buluh tu bukan ke namanya cak pelum?

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by nba-Nur on 2011-01-21, 18:10

Zaman kecil2 dulu suka main masak2, main cop tiang, ceper @ tudung botol & batu seremban-Siap suruh mak jahit kacang dlm kain lagi.. Very Happy

nba-Nur

Posts : 78
Points : 78
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Location : JB

http://cetusanrasa-nba.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by Nescafe ais on 2011-01-21, 18:25

Zaman kanak-kanak memang menyeronokkan. Kalau ingat balik memang kelakar.haha

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by nba-Nur on 2011-01-21, 18:29

Betul tu.. happy betul.. Permainan masa tu ikut musim.. Kalau musim berangin sama2 main layang2, lepas tu musim budak2 main getah, cari spider dan main guli.. Seronok sungguh bila mengimbau kenangan lama.. Very Happy

nba-Nur

Posts : 78
Points : 78
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Location : JB

http://cetusanrasa-nba.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by jabdul rashid on 2011-01-21, 18:31

iza82 wrote:
jabdul rashid wrote:main perang, senapang kayu buat sendiri pakai peluru buah kabung main dalam belukar huss best...satu kumpulan jadi amy satu lagi jadi komunis

kalau tak main bedil buluh peluru buah cenerai..best gila wehhh...

tu mainan org kampung zaman dulu

Bedil buluh tu bukan ke namanya cak pelum?

ha ah sama je tempat kome panggil bedil Very Happy

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by darjeelingSketch on 2011-01-21, 20:02

jabdul rashid wrote:
iza82 wrote:
jabdul rashid wrote:main perang, senapang kayu buat sendiri pakai peluru buah kabung main dalam belukar huss best...satu kumpulan jadi amy satu lagi jadi komunis

kalau tak main bedil buluh peluru buah cenerai..best gila wehhh...

tu mainan org kampung zaman dulu

Bedil buluh tu bukan ke namanya cak pelum?

ha ah sama je tempat kome panggil bedil Very Happy

come pon panggil cak pelum...wat dari buluh...pas2 letak surat kabar yg da rendam dlm air...
best! lol!

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by iza82 on 2011-01-21, 20:35

darjeelingSketch wrote:
jabdul rashid wrote:
iza82 wrote:
jabdul rashid wrote:main perang, senapang kayu buat sendiri pakai peluru buah kabung main dalam belukar huss best...satu kumpulan jadi amy satu lagi jadi komunis

kalau tak main bedil buluh peluru buah cenerai..best gila wehhh...

tu mainan org kampung zaman dulu

Bedil buluh tu bukan ke namanya cak pelum?

ha ah sama je tempat kome panggil bedil Very Happy

come pon panggil cak pelum...wat dari buluh...pas2 letak surat kabar yg da rendam dlm air...
best! lol!

Haa, ada pun org tau benda ni...
cak pelum la tu.bulih jgk buh peluru terung kecik2 tu....
sakit ooo kalau kena tembak kan...
Budak2 la ni dah tak kenai cak pelum tu..

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by espimas on 2011-01-22, 04:35

banyak oo prmainan yg best2 zaman kecik2. aku petik satu yang aku pro. main lawan pemadam kat sekolah. pemadam yg ada logo bendera negara2. kalw kalah, pemadam dia kena kebas. mcm men guli r lebih kurang. dulu kotak pensil aku penuh dgn pemadam tu je. Very Happy

espimas

Posts : 6
Points : 6
Reputation : 0
Join date : 2011-01-22
Age : 27
Location : johor

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by azrul on 2011-01-22, 09:40

espimas wrote:banyak oo prmainan yg best2 zaman kecik2. aku petik satu yang aku pro. main lawan pemadam kat sekolah. pemadam yg ada logo bendera negara2. kalw kalah, pemadam dia kena kebas. mcm men guli r lebih kurang. dulu kotak pensil aku penuh dgn pemadam tu je. Very Happy

mak aku smpai ckap ini sampai ke tua x abis gune... mne tidaknye pemadam penuh satu kotak pensil... susun cantik jea...

azrul

Posts : 25
Points : 26
Reputation : 0
Join date : 2011-01-20
Age : 25
Location : Petaling Jaya

http://azrul-angle.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 13:56

azrul wrote:
espimas wrote:banyak oo prmainan yg best2 zaman kecik2. aku petik satu yang aku pro. main lawan pemadam kat sekolah. pemadam yg ada logo bendera negara2. kalw kalah, pemadam dia kena kebas. mcm men guli r lebih kurang. dulu kotak pensil aku penuh dgn pemadam tu je. Very Happy

mak aku smpai ckap ini sampai ke tua x abis gune... mne tidaknye pemadam penuh satu kotak pensil... susun cantik jea...

betol2...ari2 sediakan pemadam ...kalo boley tetiap ari nak bli pemadam kat koperasi..nak lawan pemadam..hakhakhak cherry

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by KakiBongkar on 2011-01-22, 13:59

main perang2 la...mmg syok..tapi dah beso xjd askar lak

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 14:11

men polis sen tri one to jaga .. polis mati ..kepten jaga...wahahah sape taw 16

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Permainan atau hobi yang paling best sekali masa zaman kanak-kanak

Post by Sponsored content Today at 08:00


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum