Vice VerSa

View previous topic View next topic Go down

Vice VerSa

Post by deella mozas on 2011-01-21, 12:00

Apa yang hebatnya menjadi seorang lelaki dan apa yang hebatnya menjadi seorang wanita????.............::

Seringkali kita selalu mendengar lelaki dan wanita bergaduh. Tidak kiralah di tv ker? Surat akhbar ker? Radio ker?? Dimana-manalah... Betul ker wanita dan lelaki ini ibarat langit dan bumi... Air dan minyak??? Tapi yang peliknya ada juga lelaki hendak jadi perempuan dan sebaliknya...Heheheh~ Mesti ada yang setuju dan mesti ramai jugak yang tidak setuju dengan statement saya itu... Yelah kalau lelaki dan wanita ibarat langit dan bumi macam mana diaorang nak kawinkan.. Mesti korang cakap lelaki dan wanita ini ibarat irama dan lagu yang tidak boleh dipisahkan... Kalau macam tu terpulanglah korang nak cakap apa pasal lelaki dan wanita ni.. Yelah bukan semua orang mempunyai pemikiran yang samakan.. Kalau sama mestilah boring.. Orang cakap tak bervariasi... Hehehe~

Tapi disini saya ingin memberi pandangan tentang situasi sebenar apa yang berlaku terhadap lelaki dan wanita.. Korang tidak berasa pelik ker kalau saya cakapkan lelaki ini sering tertindas...Hehehe~ Bagi insan bergelar wanita jangan salah faham pula.. Statement ini bukan saya cakap tapi lecturer saya yang cakap... Tapi bila saya fikir-fikirkan balik betul jugak.. Yelah kalau wanita mesti ada menterinya sendiri.. Betul tak!! Menteri Pembangunan Wanita, keluarga dan Masyarakat... Itukan menteri yang uruskan wanita yang kena tindas takpun kena dera oleh insan bergelar lelaki....Hehehe~ Cuba kita fikir-fikir balik kalau lelaki kena dera dengan isteri yang queen control atau kena tindas diaorang nak pergi mengadu kat menteri mana??? Ada ker Menteri Pembangunan Lelaki, Keluarga dan Masyarakat... Hehehe~ Pelik benar bunyinya....:::: Sebab tu kot lecturer saya cakap lelaki kena tindas.. Mungkin kawan-kawan saya pun fikirkan benda yang sama macam saya...Kan2x...

Lecturer saya cakap lagi orang lelaki ini bukan sering kena tindas tapi kena dera buat kerja rumah... Kalau budak perempuan pula mak bapa suruh pergi belajar.. Mesti korang cakap mana ada...Macam saya dan kawan-kawanlah... Yelah mana ada budak lelaki kena buat kerja-kerja rumah.. Budak lelaki ini suka keluar rumah adalah... Yelah keluar rumah pagi dan bila petang baru nampak batang hidung diaorang... Betul tak!! Tapi lecturer bagi bukti yang boleh terima dek akal la.. Kalau budak lelaki tak disuruh buat kerja rumah macam mana diorang ni boleh terkenal dan mahir dari perempuan... Macam chef Wan tu.. Diakan pandai masak.. Kalau tidak macam mana dapat title chef.. Mesti kecik-kecik mak dia suruh masak.. Bukan tu aje.. Ramai pereka design dalaman rumah yang terkenal macam Eric.. Betul jugakkan... Bukan itu kerja orang perempuan ker?? Lagi satu ramai yang kerja saloon dan butik insan bergelar lelaki.. Macam Rizalman, Michael Ong, Ridwan Radzwil dan ramailah lagi... Saya pun tak ingat.. Kalau perempuan pula ramai ke Universiti.. Sebab mak bapa diorang suruh belajar.. Patutlah di universiti tidak kiralah local atau international banyak yang perempuan..Sebab tu jugaklah perempuan terkenal dalam era politik dan juga dari sudut ilmiah.. Macam setiausaha Negara Amerika Hillary Clinton, Sarah Palin, Pakar motivasi macam Ustazah Siti Nur Badyah, Ustazah Masyitah, Wardina Safiyah, Oprah Widley dan banyak lagilah...Smile
Ini hanya pendapat sahaja... Sekati koranglah nak cakap apa??? HEHEHEHE~

deella mozas

Posts : 10
Points : 31
Reputation : 1
Join date : 2011-01-10
Age : 27
Location : teluk intan

http://www.myceriterastory.blogspot.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum