Ye tak ye ek !

View previous topic View next topic Go down

Ye tak ye ek !

Post by al-lavendari on 2011-01-21, 08:18


Masa dulu-dulu siapa lebih berani, pahlawan Melayu ke pahlawan bangsa lain? Saya kata tentulah pahlawan Melayu lebih berani. Sebab ? Mereka berlawan pakai keris jer. Mereka tak pakai panah atau lembing. Dan juga tak pakai baju besi. Kadang-kadang tu hanya 'berkaki ayam'. Mereka berlawan pulak berdepan-depan dan ada "body contact". Kaki menendang, tangan menepis, badan mengelak!

Bangsa lain pulak yang berperang pakai lembing ke, panah ke .. semua dari jauh-jauh. Kalau dekat nanti takut kena rejam atau kena panah ... Nanti mati pulak.

Yang paling lucu dan paling tak berani ialah pahlawan yang pergi berperang pakai baju besi ... nampak biji mata saja. Jenuhlah lawannya tetak dia dengan pedang, atau rejam dengan lembing, semua tak makan. Dia pun letihlah tetak lawannya dengan pedang atau rejam dengan lembing, pun semua tak makan juga. Dua-dua pakai baju besi sebab takut mati. Lepas seminggu berlawan, akhirnya mati juga .... mati kelaparan!

Itu dulu. Sekarang semua sudah berubah. Sekarang orang berperang dah tak pakai keris, pedang, lembing, panah atau sebagainya. Semuannya dah semakin tak berani. Nak pergi menyerang pun sorok-sorok, teropong dari kapal selam. Atau pun pakai roket dari jarak jauh ... beribu-ribu batu, guna satelite untuk kenalpasti sasaran.

Dalam pada itu pun, orang Melayu masih lagi di atas, masih lagi top. Buktinya ... Nodin Mohd Top !

al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ye tak ye ek !

Post by wafiysuzly on 2011-01-21, 08:22

hahaha..lawak..

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ye tak ye ek !

Post by Achie on 2011-01-21, 09:50

al-lavendari wrote:
Masa dulu-dulu siapa lebih berani, pahlawan Melayu ke pahlawan bangsa lain? Saya kata tentulah pahlawan Melayu lebih berani. Sebab ? Mereka berlawan pakai keris jer. Mereka tak pakai panah atau lembing. Dan juga tak pakai baju besi. Kadang-kadang tu hanya 'berkaki ayam'. Mereka berlawan pulak berdepan-depan dan ada "body contact". Kaki menendang, tangan menepis, badan mengelak!

Bangsa lain pulak yang berperang pakai lembing ke, panah ke .. semua dari jauh-jauh. Kalau dekat nanti takut kena rejam atau kena panah ... Nanti mati pulak.



Yang paling lucu dan paling tak berani ialah pahlawan yang pergi berperang pakai baju besi ... nampak biji mata saja. Jenuhlah lawannya tetak dia dengan pedang, atau rejam dengan lembing, semua tak makan. Dia pun letihlah tetak lawannya dengan pedang atau rejam dengan lembing, pun semua tak makan juga. Dua-dua pakai baju besi sebab takut mati. Lepas seminggu berlawan, akhirnya mati juga .... mati kelaparan!

Itu dulu. Sekarang semua sudah berubah. Sekarang orang berperang dah tak pakai keris, pedang, lembing, panah atau sebagainya. Semuannya dah semakin tak berani. Nak pergi menyerang pun sorok-sorok, teropong dari kapal selam. Atau pun pakai roket dari jarak jauh ... beribu-ribu batu, guna satelite untuk kenalpasti sasaran.

Dalam pada itu pun, orang Melayu masih lagi di atas, masih lagi top. Buktinya ... Nodin Mohd Top !

nordin?lawak sangat2.heheee layaaaaaaan^^

wooferstorm.com lol!

Achie

Posts : 40
Points : 41
Reputation : 0
Join date : 2011-01-09
Age : 28
Location : Puchong

http://www.wooferstorm.com

Back to top Go down

Re: Ye tak ye ek !

Post by mojakoko on 2011-01-21, 09:52

hahahha.....giler.... 16

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Ye tak ye ek !

Post by jabdul rashid on 2011-01-21, 10:09

Tersenyum dipagi jumaat tq pakngah

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Ye tak ye ek !

Post by akuanakpahang on 2011-01-21, 10:43

Salam Tuan haji mmg TOP citer nei TQ

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Ye tak ye ek !

Post by al-lavendari on 2011-01-21, 11:06

akuanakpahang wrote:Salam Tuan haji mmg TOP citer nei TQ

saya dah baca komen awak kat blog saya .. skill permainan sambung-sambung ayat yg saya dapat kat sini, saya gunakan kat sana ! hehe

al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ye tak ye ek !

Post by Sponsored content Today at 12:40


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum