Pelajar Vs. Pengajar

View previous topic View next topic Go down

Pelajar Vs. Pengajar

Post by darjeelingSketch on 2011-01-19, 23:39

zaman sekarang banyak berita Pelajar buat naya kat cikgu
tapi tak tertinggal lak cikgu wat memacam kat pelajar...

so mane yang betol and mana yang salah sebenarnya?

Pengajar or Pelajar ?

hehe...jawab2... alien

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by Nescafe ais on 2011-01-20, 00:07

Payah jugak kalau nak cari siapa yang salah Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by wafiysuzly on 2011-01-20, 00:34

ini bergantung kepada sikap.. Smile

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by tice.su on 2011-01-20, 00:39

ushhh..soklan apakah ini?

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by Nescafe ais on 2011-01-20, 00:46

Susah rasanya kalau nak cari siapa salah siapa betul. Sebab benda ni ada timbal balik. Pada saya, untuk masalah macam ni, kena cari punca dan penyelesaian.

Punca pun dari salah satu pihak. Very Happy

Ok, saya tanya balik ekinShaarie. Rasa-rasanya, siapa yang salah siapa yang betul. Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by wafiysuzly on 2011-01-20, 00:53

no komen.

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by KakiBongkar on 2011-01-20, 01:50

Pengajar tidak bersalah kerana dah mmg tugas mengajar..lainlah kalau kes berat cam merogol, mencabul tu

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by zulkbo on 2011-01-20, 01:57

ada ke cikgu anaiya pelajar
nak mendidik tu..disiplin
lah kiranya..zaman saya
dulu guru lagi ganas..
tapi kami tetap sayagkan
guru2 kami..


GURU SUMBER ILMU..
SIAPALAH KAMI TANPA MU
I love you

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by darjeelingSketch on 2011-01-20, 02:15

tice.su wrote:ushhh..soklan apakah ini?

ntah le cikgu sue..sy pon x paham soklan sy sdiri...hikhik

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by darjeelingSketch on 2011-01-20, 02:21

Nescafe ais wrote:Susah rasanya kalau nak cari siapa salah siapa betul. Sebab benda ni ada timbal balik. Pada saya, untuk masalah macam ni, kena cari punca dan penyelesaian.

Punca pun dari salah satu pihak. Very Happy

Ok, saya tanya balik ekinShaarie. Rasa-rasanya, siapa yang salah siapa yang betul. Very Happy

ni bg opinion ekin jek ea..bg ekin kalo timbul masalah sbnarnya 2-2 salah..haha
sbb 1st sekali of course la pelajar sbb skarang diorg cam tak hormat cikgu pon(but bkan suma cam 2)..
and 2nd salah Pengajar bile diorang ni ade hukum pelajar tak kena pada tempat or ikOt sukati jek la..sbb bg ekin kalau akar da tak elok..buah yang dihasilkan pon of course buruk..and bila akar elok segar bugar hasilnya akan elok but sometime ade sebijik dua la bururk...hehe What a Face

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by darjeelingSketch on 2011-01-20, 02:25

zulkbo wrote:ada ke cikgu anaiya pelajar
nak mendidik tu..disiplin
lah kiranya..zaman saya
dulu guru lagi ganas..
tapi kami tetap sayagkan
guru2 kami..


GURU SUMBER ILMU..
SIAPALAH KAMI TANPA MU
I love you

haha..betol2...mak ekin slalu cerita kat ekin yg cikgu dulu2 lagi garang & ganas .. kalah the rock...
but dulu cam ada rse hormat yg tinggi antara cikgu ngan anak murid... ekin suka jadik cikgu but tu yg paling 'menakutkan' bagi ekin...hehe cat

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by darjeelingSketch on 2011-01-20, 02:26

KakiBongkar wrote:Pengajar tidak bersalah kerana dah mmg tugas mengajar..lainlah kalau kes berat cam merogol, mencabul tu

boley jadik gak...hehe king

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by RedBoys on 2011-01-21, 21:17

uish. susah ni. hehe. hurm. ini bergantung pada sikap individu itu sendiri (pelajar & pengajar).

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by iza82 on 2011-01-21, 22:03

Kalau tak ada guru, tak belajar tinggi lah saya...
Disebabkan denda kena berdiri di luar kelas, saya dah pandai math...

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by RedBoys on 2011-01-21, 22:08

denda bukan bermaksud nak mendera. sebaliknya ingin mendidik mereka agar lebih pandai dalam sesuatu subjek.

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by iza82 on 2011-01-21, 22:23

Betul tu..

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by RedBoys on 2011-01-21, 22:37

tetapi ramai ibu bapa yang salah anggap. sehingga menjadi satu kes mahkamah. ibu bapa juga janganlah terlalu memanjakan anak sangat.

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 00:45

yeah....sokong buatan malaysia...sokong redboys yeah! betol tu yang ariff (berimaginasi) 18

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by RedBoys on 2011-01-22, 08:00

darjeelingSketch wrote:yeah....sokong buatan malaysia...sokong redboys yeah! betol tu yang ariff (berimaginasi) 18

yeah. mari ramai2 sokong redboys. hahaha. kuat imaginasi rupanya. Wink

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by shafinar on 2011-01-22, 13:38

RedBoys wrote:denda bukan bermaksud nak mendera. sebaliknya ingin mendidik mereka agar lebih pandai dalam sesuatu subjek.

betul...kalau denda sebagai pengajaran tak pa..tapi jgn over pulak sampai berdarah kena jahit ..itu agak melampau... berpada-padalah.....

anak murid zaman sekarang pun, tak macam kita dulu..kat luar kawan dengan gengster belasah guru....macam-macam...

shafinar

Posts : 85
Points : 98
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 33
Location : putrajaya

http://separuhdarilangitbiru.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 13:53

RedBoys wrote:
darjeelingSketch wrote:yeah....sokong buatan malaysia...sokong redboys yeah! betol tu yang ariff (berimaginasi) 18

yeah. mari ramai2 sokong redboys. hahaha. kuat imaginasi rupanya. Wink

ahahai...kantoi sudah...xde la cuma berangan jek.... afro

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by Acul on 2011-01-23, 14:36

zulkbo wrote:ada ke cikgu anaiya pelajar
nak mendidik tu..disiplin
lah kiranya..zaman saya
dulu guru lagi ganas..
tapi kami tetap sayagkan
guru2 kami..


GURU SUMBER ILMU..
SIAPALAH KAMI TANPA MU
I love you

btul sokong sgt2. sgt berterima kasih kpd guru yg garang n kerap mendenda dl sbb kerana dia aku skrg ni adalah insan yg berguna cheers

Acul

Posts : 50
Points : 66
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 30
Location : Shah Alam, Selangor

http://aculfolio.com

Back to top Go down

Re: Pelajar Vs. Pengajar

Post by Sponsored content Today at 12:39


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum