Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

View previous topic View next topic Go down

Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by Ahkak Geli on 2011-01-19, 09:37

Menjadi isteri dan ibu bekerjaya amat memenatkan....

Semalam, tah macam mana, anak kecik aku, meragam...dah pukul 2 pagi tak tido tido..aku ngan laki biasanya kol 10 malam dah lena dah...tapi melayan si kenit tu pulak...aiseh!!!

petang tu pengasuh dah bagitau, anak kenit aku tu, tido dari awal aku antar, 7 pagi, samapi 1 tengahri..aku terkejut gak..asal tak bangunkan dia..then pengasuh tu ckp, dia cuba, tapi anak kenit aku takmo bangun..takpe la...dah kol 1 tu bangun, mesti petang karang ke, malam kol 8 tu dia mengantuk balik..rupanya tak...

Dah la petang tu badan rasa tak sedap..nak demam, running nose bagai...Laki aku biasalah, dia bukan gemar makan luar..nak jugak aku masak....balik je keja, bersilat la aku kat dapur, masak gulai lemak ikan masin dan sambal fish ball..
Malamnya, aku dah warning laki aku, aku nak tido awal..jadi, aku tarik kenit awal awal baring ngan aku..kenit tu mesti nak tido sambil menetek...
rupanya dia tak tido..menjerit2 nak bangun main depan tibi..aku dah tak daya, aku biarkan dia ngan daddy dia..rupanya tak lama, daddy dia pun bising, suh tido..masuk buai, takmo tido, ingatkan dia panas, dah kuatkan pun ekon, pun takmo tido jugak...sampai la kol 2..ngan aku aku sekali kena mengadap dia depan tibi...pukul 2 tu pun dia tido, tak lena..ngan aku aku sekali la tak lena...
ingatkan dia tido lama..rupanay kol 4 tu terjaga lagi..nak berdodoi...laki katseblah dah berdengkur...kim salam la dia nak bangun tolong dodoikan anak..hahahha..

dalam mamai mamai, jam loceng pun berbunyi..dah pukul 5.30 dah..laki terus bangun mandi..aku masih diperbaringan..dodoikan anak..sedang laki bersiap siap, dia cuit kaki aku, tanya aku nak bangun mandi tak...aku geleng..aku give up..aku nak tido lagi..sori la, arini aku tak buatkan brekpes..aku penat gile...

"bubur anak taknak buat ke?"

"saya pegi beli bubur mcd je la karang antar ke pengasuh..penat ni"

itu je jawapan aku..

dah kol 6, aku antar dia ke sentral...balik dari sentral..aku tido balik..
kol 6.30 bangun semula..ingatkan nak g mandi..kenit dah bukak mata pulak..so, heret la dia ngan stroller tunggu aku mandi depan pintu bilik air..pintu bilik air pulak aku bukak supaya dia nampak aku...aduhhhhh

aku pesan kat penasuh siap siap, kontrol waktu tido dia, so that malam nanti dia bole tido...

so, ini la apa yang terjadi pada aku pagi tadi..nak siapkan laki, anak nak sekolah, anak kecik yang suka meragam..haihhhh..penat...mengantuk ni

korang camne pepagi??
pening tak??


(ini kejadian pagi yang versi berbeza,biasa nya tak begini..)

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by cikmOt on 2011-01-19, 09:47

hurmm...naper jadi gitu ek...selalunya budak kalu tido lama camner pun, pada waktu siang, malam dia akann tido jugak...

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by Ahkak Geli on 2011-01-19, 09:49

entah la wei zan..penat aku...

ni menaip sambil pejam mata...abisnya, pagi tadi, umah aku tak kemas..kain tak basuh

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by cikmOt on 2011-01-19, 10:10

letih weii kalu anak2 tak tido...ye ar, takkan nak biarkan dia main sorang2...hurmmm

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by Ahkak Geli on 2011-01-19, 10:14

kalu anak tido pun letih gak zan..masa tu la nak jemur kain, mop umah, lipat kain bagai..hahahha....

tapi sebenarnya, jaga anak lagi penat

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by cikmOt on 2011-01-19, 10:15

tau tak per...tu aku tak sanggup jadi surirumah penuh masa...arghh...mau aku meroyan

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by Ahkak Geli on 2011-01-19, 10:34

tapi aku nak jadi surirumah sepenuh masa..serius ni

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by zulkbo on 2011-01-19, 16:51

baby minum nescaffe gamaknya
tu yang tak ngantuk..he he..


**mandi tak tutup pintu..alahai affraid

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by Ahkak Geli on 2011-01-19, 16:54

zulkbo wrote:
**mandi tak tutup pintu..alahai affraid

mak tak bogel depan anak, walau anak baru setahun...
mak pakai kain basahan la..hahhahaha

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by zulkbo on 2011-01-19, 16:55

Ahkak Geli wrote:
zulkbo wrote:
**mandi tak tutup pintu..alahai affraid

mak tak bogel depan anak, walau anak baru setahun...
mak pakai kain basahan la..hahhahaha

jaga-jaga nanti penyamun masuk rumah
lain yang dia hendak..lain yang dia dapat
he he.. pirat

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by zulkbo on 2011-01-19, 16:58

Ahkak Geli wrote:tapi aku nak jadi surirumah sepenuh masa..serius ni

kalau hubby mampu
apa salahnya anda jadi
full time house wife
itu yang terbaikk
didik anak sendiri
dari bagi ke bibik Rolling Eyes

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by Ahkak Geli on 2011-01-19, 17:01

jahat penyamun itu..hahahha...
terpaksa la..anak kecik takmo mak ilang dari pandangan mata dia...hahahha


Memang teringin nak jadi housewife..tapi financial tak izinkan lagi....
Bibik? Huh...pengalaman ngeri!!!

seronok kan tenogk anak anakmakan masakan kita..anak balik dari sekolah, kita layandia makan nasik yang kita masak..suami balik, kita dah siap siap dia nak makan..
ni tak, bila laki balik, masa tu la nak memasak, kemas umah sesama..

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by intankuterpilih on 2011-01-19, 17:04

sebab tu aku biasakan anak rapat ngan ayahnya... jadi bila aku penat ke, nak buat keje rumah ke, ayahnya boleh tolong tidurkan atau layan anak... tapi anak aku terlampau manja ngan ayah lak, kalau ayahnya ada, langsung taknak ngan aku... tapi bagus gak, aku leh buat kerja lain...

intankuterpilih

Posts : 114
Points : 115
Reputation : 1
Join date : 2011-01-14
Age : 37
Location : jb

http://intankuterpilih.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by zulkbo on 2011-01-19, 17:15

anak-anak saya semuanya
saya yang tidorkan semasa
bayi meraka..jangan terkejut
saya biasa setakat mandikan
anak2 saya yang dalam hari..mungkin
naluri sendiri dan itu anak kita
kalau anak orang mungkin tak berani

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by Ahkak Geli on 2011-01-19, 17:18

anak kecik saya hok ni, parok sikit..manja telebih...
biasa la...
jadi biasanya saya bahagikan tugas...
Bila saya mandi anak, suami pakaikan baju anak..kalu masak, suami jaga..

tapi tido, tetappp nak ngan mak!!

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by cikmOt on 2011-01-19, 21:30

Ahkak Geli wrote:jahat penyamun itu..hahahha...
terpaksa la..anak kecik takmo mak ilang dari pandangan mata dia...hahahha


Memang teringin nak jadi housewife..tapi financial tak izinkan lagi....
Bibik? Huh...pengalaman ngeri!!!

seronok kan tenogk anak anakmakan masakan kita..anak balik dari sekolah, kita layandia makan nasik yang kita masak..suami balik, kita dah siap siap dia nak makan..
ni tak, bila laki balik, masa tu la nak memasak, kemas umah sesama..

wahhh...tinggi giler imaginasi ko mak...

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by atiEy on 2011-01-19, 21:45

Ahkak Geli wrote:Menjadi isteri dan ibu bekerjaya amat memenatkan....

Semalam, tah macam mana, anak kecik aku, meragam...dah pukul 2 pagi tak tido tido..aku ngan laki biasanya kol 10 malam dah lena dah...tapi melayan si kenit tu pulak...aiseh!!!

petang tu pengasuh dah bagitau, anak kenit aku tu, tido dari awal aku antar, 7 pagi, samapi 1 tengahri..aku terkejut gak..asal tak bangunkan dia..then pengasuh tu ckp, dia cuba, tapi anak kenit aku takmo bangun..takpe la...dah kol 1 tu bangun, mesti petang karang ke, malam kol 8 tu dia mengantuk balik..rupanya tak...

Dah la petang tu badan rasa tak sedap..nak demam, running nose bagai...Laki aku biasalah, dia bukan gemar makan luar..nak jugak aku masak....balik je keja, bersilat la aku kat dapur, masak gulai lemak ikan masin dan sambal fish ball..
Malamnya, aku dah warning laki aku, aku nak tido awal..jadi, aku tarik kenit awal awal baring ngan aku..kenit tu mesti nak tido sambil menetek...
rupanya dia tak tido..menjerit2 nak bangun main depan tibi..aku dah tak daya, aku biarkan dia ngan daddy dia..rupanya tak lama, daddy dia pun bising, suh tido..masuk buai, takmo tido, ingatkan dia panas, dah kuatkan pun ekon, pun takmo tido jugak...sampai la kol 2..ngan aku aku sekali kena mengadap dia depan tibi...pukul 2 tu pun dia tido, tak lena..ngan aku aku sekali la tak lena...
ingatkan dia tido lama..rupanay kol 4 tu terjaga lagi..nak berdodoi...laki katseblah dah berdengkur...kim salam la dia nak bangun tolong dodoikan anak..hahahha..

dalam mamai mamai, jam loceng pun berbunyi..dah pukul 5.30 dah..laki terus bangun mandi..aku masih diperbaringan..dodoikan anak..sedang laki bersiap siap, dia cuit kaki aku, tanya aku nak bangun mandi tak...aku geleng..aku give up..aku nak tido lagi..sori la, arini aku tak buatkan brekpes..aku penat gile...

"bubur anak taknak buat ke?"

"saya pegi beli bubur mcd je la karang antar ke pengasuh..penat ni"

itu je jawapan aku..

dah kol 6, aku antar dia ke sentral...balik dari sentral..aku tido balik..
kol 6.30 bangun semula..ingatkan nak g mandi..kenit dah bukak mata pulak..so, heret la dia ngan stroller tunggu aku mandi depan pintu bilik air..pintu bilik air pulak aku bukak supaya dia nampak aku...aduhhhhh

aku pesan kat penasuh siap siap, kontrol waktu tido dia, so that malam nanti dia bole tido...

so, ini la apa yang terjadi pada aku pagi tadi..nak siapkan laki, anak nak sekolah, anak kecik yang suka meragam..haihhhh..penat...mengantuk ni

korang camne pepagi??
pening tak??


(ini kejadian pagi yang versi berbeza,biasa nya tak begini..)

pengorbanan seorang isteri yang merangkap seorang ibu juga kepada anak2nya. kalau suami tak hargai juga, tak tau lah.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by zulkbo on 2011-01-20, 01:46

atiEy wrote:

Kalau kita dapat jodoh yang mungkin kurang meyenangkan
kita maka bersabarlah..mungkin itu dugaan dari Allah jua
dan mungkin pasangan kita itu akan menjadi yang
TERBAIK satu hari nanti..jangan lupa mendoakannya
berubah setiap kali lepas anda solat..wallahualam. I love you

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by Ahkak Geli on 2011-01-21, 11:11

cikmOt wrote:

wahhh...tinggi giler imaginasi ko mak...

gile kau..imaginasi aku memang tinggi...
tengok sekarang..anak anak duk skolah, petang skolah ugama..balik dah terbungkang kepenatan..bila la masa mak nak belai anak, mak nak bersembang sembang ngan anak??
Sebagai perempuan (aku la), aku rasa, dah sampai masa aku berkhidmat untuk suami dan anak anak..aku rasa anak anak lebih memerlukan aku...menjaga makan minum, keperluan derang...

tapi buat masa ni, financial tak izinkan lagi....sedey...
Kalu suami keja, bini keja, gile betol..bole bawak gaduh...ye lah, bini dah keja, bila balik, nak pick up anak, pastu masak (kes laki pegi keja dan balik awal dari bini), pastu nak iron baju..laki sah sah balik umah penat..nak mintak dia tolong, tak samapi ati...lagi satu, kalu mintak tolong ngan laki, biasanya dia akan cakap, "kejap kejap..nak rehat jap"...yang kita ni dari bukak pintu umah, terus duk dapur aper cer?
hahhaha...dari sakit ati arahkan laki, baik wat sendiri..
sebab tu aku rasa, better aku duk umah...bebetol buat keja seorang perempuan...
kang kalu keja, bila bab buat keja rumah, aku jugak, cari rejeki bantu suami, aku jugak...tak pepasal begaduh..dok gitu??




atiey,
biasa la..manusia diduga allah dengan perbagai dugaan..ada dapat suami hensem, tapi malas tolong bini..ada dapat laki kaya, tapi kedekut, ada jugak dapat laki baik segala segi, tapi diberi dugaan dengan mertua pulak...

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by cikmOt on 2011-01-21, 11:51

perghh..ni kisah benar kak...

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by RedBoys on 2011-01-21, 21:39

begitulah hebatnya ibu. tapi apa yang terjadi sekarang, anak buang ibu, anak tumbuk ibu dan lain2 lagi. sangat sadis membacanya. Crying or Very sad

kalau anak tidur terlalu lama, malamnya memang susah dia nak tido. kalau boleh siang, jangan bagi dia tido lama sangat. hehe.

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Keluhan Rasa (bila bergelar ibu dan isteri)

Post by Sponsored content Today at 12:40


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum