Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

View previous topic View next topic Go down

Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-18, 12:07

Kisah ini terjadi di penjara Pudu dan baru disebarkan untuk menjadi pengajaran kepada semua orang. Penjara pudu tidak asing lagi sebagai tempat untuk menjalankan hukuman gantung dan sebat kepada pesalah.



Cerita ini bermula dengan kisah seorang pesalah yang akan dikenakan hukuman mati pada waktu subuh pada keesokan harinya. Sebelum hukuman mati dijalankan pesalah ini ditempatkan di sebuah bilik yang dinamakan "bilik terakhir". Biasanya bilik ini untuk pesalah yang akan dihukum mati pada keesokan harinya. Bilik ini sangat gelap tanpa cahaya yang menerangi mahupun lampu.



Ramai warden-warden penjara yang bertugas pada waktu malam mendengar bunyi-bunyi aneh seperti bunyi orang menangis, menjerit dan mengilai. Hal ini demikian kerana pesalah itu menyesal atas perbuatanya yang dilakukan sebelum ini. Selain itu ada juga warden melihat bayangan hitam di dinding bilik terakhir.



Tiada sesiapa yang berani pergi ke bilik itu pada tengah malam sehingga menjelang subuh. Pada suatu hari ada seorang warden telah bertugas berhampiran dengan bilik terakhir itu. Semasa bertugas dia melihat seekor kucing hitam menembusi dinding bilik itu.



Warden itu memberanikan diri masuk ke dalam bilik terakhir dan tiba-tiba bilik itu bertukar menjadi gua. Alangkah terkejutnya warden itu apabila melihat banyaknya harta karun. Tanpa melengah lagi dia terus mengaut harta itu. Selepas itu, kedengaran satu suara berkata "heii manusia harta itu bukan kau yang punya tetapi Ahmad Albab yang punya" Hahahahah....



Macam mana? Seram tak cerita ni?Terima kasih kerana kusyuk membaca.

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-18, 12:11

kusyuk abis aku baca rasa macam nak masuk je kepala dalam skrin ni Very Happy

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-18, 12:13

ieda alhabsyi wrote:kusyuk abis aku baca rasa macam nak masuk je kepala dalam skrin ni Very Happy
Bhahaha... kesiannya..... lukenabeb

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-18, 12:15

AMMAR YASIR wrote:
ieda alhabsyi wrote:kusyuk abis aku baca rasa macam nak masuk je kepala dalam skrin ni Very Happy
Bhahaha... kesiannya..... lukenabeb

sabau je lah, ahmad albab tu sah-sah ko, ekekeke!

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by zulkbo on 2011-01-18, 12:53

ha ha..
terkono den Wink

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-18, 13:01

ieda alhabsyi wrote:
AMMAR YASIR wrote:
ieda alhabsyi wrote:kusyuk abis aku baca rasa macam nak masuk je kepala dalam skrin ni Very Happy
Bhahaha... kesiannya..... lukenabeb

sabau je lah, ahmad albab tu sah-sah ko, ekekeke!
Eh..tak lah akak... saya penulis cerita ni je..hahaha

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-18, 13:02

zulkbo wrote:ha ha..
terkono den Wink
hahaha...skali skale terkena.....

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by KakiBongkar on 2011-01-18, 13:20

haha...(macam tak berbaloi jek baca)

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-18, 13:28

KakiBongkar wrote:haha...(macam tak berbaloi jek baca)
Bhahaha...kaki bongkar pun terkena jugak ke? Kesian...hehehehe

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by cikmOt on 2011-01-18, 13:29

tipah tertipu bang

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-18, 13:34

cikmOt wrote:tipah tertipu bang
jangan bagitahu kat abg nanti kena marah pulak Ammar..takut...Eeeee...

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by 6237 on 2012-02-05, 19:12

saya pernah duduk penjara pudu selama 8 bulan masa saya masih reman tunggu hukuman. lepas itu saya duduk penjara kajang semala 14 tahun.
penjara pudu memang teruk. munkin penjara itu dah lama bina dan keadaan dalam sana sangat busuk dan kotor.
bagi saya duduk penjara memang sama, hidupnya memang tak senang tak kira saya kat penjara pudu atau penjara kajang, tapi munkin masa saya duduk penjara kajang lebih susah sikit sebat masa itu saya sudah jadi banduan dan terima hukuman saya.

bagi orang luar munkin rasa kehidupan di penjara susah dan derita. tapi saya rasa masih boleh, bukannya tak susah, cuma kalau tak buat hal, senang senang boleh duduk sampai habis dan keluar. memang tak senang duduk penjara sebab tak bebas.
tiba masa kerja pergi kerja, tiba masa makan pergi makan, tiba masa kurung masuk sel kurung dan tidur. duduk penjara memang ada peraturan dan disiplin. dalam penjara semua banduan sama tak kira bangsa atau umur.

sebelum ini saya kat penjara pudu, saya dah tahu peraturan penjara. tapi masa saya masuk penjara kajang, mula-mula pun tak biasa juga. tapi lepas 6 bulan semua rayuan dah buat dan keputusan akhir dapat, saya dah mula biasa dengan kehidupan di penjara.
lepas itu baru mula tunggu hukuman sebat saya, tuan tak beritahu bila akan sebat saya, mereka hanya cakap akan ikut turutan. dalam penjara semua banduan tak akan tanya banduan yang kena sebat itu sakit tak, sebab guna mata tengok luka kat punggung memang tahu itu amat sakit.

saya tunggu 2 bulan lepas rayuan akhir baru sampai turutan saya untuk sebat. hukuman sebat di penjara sekali gus boleh sebat 24 kali rotan, kalau lebih baru asing dua kali, tapi biasa tak berlaku sebab itu cuma untuk kes sangat berat.
masa itu tuan beritahu saya mereka akan sebat saya sekali gus sebab hukuman sebat saya 20 kali rotan. memang teruk kalau nak sekali gus tahan 20 sebat itu.

14 tahun ini, saya betul dapat belajar banyak, dalam saya lihat berbagai jenis orang, ada garang, ada jahat, ada baik, semua ada. saya juga lihat banduan yang buat jahat lepas masuk ubah jadi baik, dalam penjara apa apa boleh jadi. jahat tak semesti jahat selalu.

6237

Posts : 1
Points : 1
Reputation : 0
Join date : 2012-02-05

Back to top Go down

Re: Pembongkaran Misteri Penjara Pudu

Post by Sponsored content Today at 14:03


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum