perlukah kita terlalu jujur??

View previous topic View next topic Go down

perlukah kita terlalu jujur??

Post by mojakoko on 2011-01-16, 17:42

ni nak tanyer lagi nie..sayer memang suker tanyer..hehe

perlu ker kiter terlalu jujur dlam stiap hal?

ape kebaikan dan keburukan jika kita bersikap terlalu jujur?? scratch

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by zulkbo on 2011-01-16, 17:48

kalau kita terkentut dalam lif
takkan nak mengaku??
mesti buat pandang ke lain
kan..?(macam orang lain yang kentut) geek

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mojakoko on 2011-01-16, 17:51

zulkbo wrote:kalau kita terkentut dalam lif
takkan nak mengaku??
mesti buat pandang ke lain
kan..?(macam orang lain yang kentut) geek

pastu org len pon pandang org yg kita pandang then org tersebut yang mendapat malu??x ker salah menjatuhkan air muka org?? scratch

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by zulkbo on 2011-01-16, 17:55

habis muka lawa takkan nak ngaku..
"MAAF TUAN DAN PUAN-PUAN..
saya baru terbuang angin tadi
minta maaflah kalau berbau..?"


alahai sopannnya.... drunken

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by atiEy on 2011-01-16, 17:59

zulkbo wrote:habis muka lawa takkan nak ngaku..
"MAAF TUAN DAN PUAN-PUAN..
saya baru terbuang angin tadi
minta maaflah kalau berbau..?"


alahai sopannnya.... drunken

lawaknyeeeeee. sopan tak bertempat jujur pun tak bertempat. rasanya, jujur boleh tapi kena ikut tempatlah.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by zulkbo on 2011-01-16, 18:02

aQ_tiEyhA wrote:
zulkbo wrote:habis muka lawa takkan nak ngaku..
"MAAF TUAN DAN PUAN-PUAN..
saya baru terbuang angin tadi
minta maaflah kalau berbau..?"


alahai sopannnya.... drunken

lawaknyeeeeee. sopan tak bertempat jujur pun tak bertempat. rasanya, jujur boleh tapi kena ikut tempatlah.

Bagilah contoh
dalam bentuk kisah
pendek? Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by atiEy on 2011-01-16, 18:04

zulkbo wrote:

Bagilah contoh
dalam bentuk kisah
pendek? Very Happy

contoh yang tu best. cepat meresap kat minda. sambil gelak, boleh fikir.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by zulkbo on 2011-01-16, 18:06

aQ_tiEyhA wrote:
zulkbo wrote:

Bagilah contoh
dalam bentuk kisah
pendek? Very Happy

contoh yang tu best. cepat meresap kat minda. sambil gelak, boleh fikir.

pengalaman anda ke..
kongsi la sket..la la bounce

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by Black Winter on 2011-01-16, 18:08

nk jujur pun kena tengok keadaan dan suasana...
cthnya, xkan kalau kena rompak, perompak tanya dekat mana barang kemas n duit semua, kemudian dgn jujurnya kita bgtau yg kita ada byk harta yg tersimpan rapi di sana sini. sepatutnya kita cover2lah ckp "saya xde duit" or "ni je yg saya ada" ke. kan?

_________________
Jom singgah blog saye --> http://jotsofme.blogspot.com cat
Jom add Facebook saye --> http://www.facebook.com/Heedaya albino
Jom follow Twitter saye --> http://www.twitter.com/Heedaya cherry

Black Winter

Posts : 154
Points : 188
Reputation : 1
Join date : 2010-12-29

http://jotsofme.blogspot.com

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mojakoko on 2011-01-16, 20:11

heheh...btoi gak tu....bagi la contoh laen plak..tipu yang sunat??ade x?

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by akuanakpahang on 2011-01-16, 20:14

Jujur mmg penting.. kalau tak dpt pada org jujur pada diri sendiri Smile

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mikaielle on 2011-01-16, 20:41

mojakoko wrote:heheh...btoi gak tu....bagi la contoh laen plak..tipu yang sunat??ade x?

takde wujudnya tipu2 sunat nih....tipu khatan pun takde...

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mojakoko on 2011-01-16, 21:00

bistu tipu per??wajib?? Laughing

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mikaielle on 2011-01-16, 21:02

tipu dosa la yang ada...hehehehe

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mojakoko on 2011-01-16, 21:04

heheh...btoi gak tu an.....bgus2 Laughing

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mikaielle on 2011-01-16, 21:12

kadang2 tu perlu jugak untuk kita berlaku jujur dan tidak berlaku jujur...
bergantung lah pada situasinya....

takkan korang nak terlalu jujur dengan orang yg ada sakit jantung dengan memaklumkan benda2 yang boleh membuat dia terkejut dan mati....

kang tak pasal2 hilang sorang sedara,kawan...

sape yg susah....????

jawab...jawab....

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mojakoko on 2011-01-16, 21:16

mikaielle wrote:kadang2 tu perlu jugak untuk kita berlaku jujur dan tidak berlaku jujur...
bergantung lah pada situasinya....

takkan korang nak terlalu jujur dengan orang yg ada sakit jantung dengan memaklumkan benda2 yang boleh membuat dia terkejut dan mati....

kang tak pasal2 hilang sorang sedara,kawan...

sape yg susah....????

jawab...jawab....


orang yang sakit tu la yang susah...n sdare mare n kawan2 susah aty...
ade gak rasional tipu mcam tu..tapi sampai ble nak tipu..
nanti dye akan taw gak dari mulut owg len ker...dari paper ker..mane taw scratch

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mikaielle on 2011-01-16, 21:18

mojakoko wrote:
mikaielle wrote:kadang2 tu perlu jugak untuk kita berlaku jujur dan tidak berlaku jujur...
bergantung lah pada situasinya....

takkan korang nak terlalu jujur dengan orang yg ada sakit jantung dengan memaklumkan benda2 yang boleh membuat dia terkejut dan mati....

kang tak pasal2 hilang sorang sedara,kawan...

sape yg susah....????

jawab...jawab....


orang yang sakit tu la yang susah...n sdare mare n kawan2 susah aty...
ade gak rasional tipu mcam tu..tapi sampai ble nak tipu..
nanti dye akan taw gak dari mulut owg len ker...dari paper ker..mane taw scratch

tu berselindung la bukannya menipu...

sometimes aku tgk ada pasangan kekasih macam member aku sendiri la,punyer la jujur kat BF dia, then tak pasal2 bila dah jujur kene dapat maki pulak...dah la tahan tipu, kene tahan maki pulak.hahahaha

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mojakoko on 2011-01-16, 21:23

mikaielle wrote:

tu berselindung la bukannya menipu...

sometimes aku tgk ada pasangan kekasih macam member aku sendiri la,punyer la jujur kat BF dia, then tak pasal2 bila dah jujur kene dapat maki pulak...dah la tahan tipu, kene tahan maki pulak.hahahaha

kena tgok gak dye tipu mcna...tah la...mlas lah ckap sal tipu2 nie...tataw nak reka ayat tipu mcna..heheh Laughing

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mikaielle on 2011-01-16, 21:26

mojakoko wrote:
mikaielle wrote:

tu berselindung la bukannya menipu...

sometimes aku tgk ada pasangan kekasih macam member aku sendiri la,punyer la jujur kat BF dia, then tak pasal2 bila dah jujur kene dapat maki pulak...dah la tahan tipu, kene tahan maki pulak.hahahaha

kena tgok gak dye tipu mcna...tah la...mlas lah ckap sal tipu2 nie...tataw nak reka ayat tipu mcna..heheh Laughing

hahhaa....ang ni mesti nurse pakar sakit tipu kan....kahkahkah....

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by mojakoko on 2011-01-16, 21:30

mikaielle wrote:

hahhaa....ang ni mesti nurse pakar sakit tipu kan....kahkahkah....

ade ker sakit tu?? scratch

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: perlukah kita terlalu jujur??

Post by Sponsored content Today at 04:09


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum