Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by espimas on 2011-01-22, 03:50

atiEy wrote:Korang rasa lah kan, wajib ke cari isteri yang pandai masak ni? Habis tu, yang tak pandai masak tak payah kahwinlah? Yelah, kan tak pandai masak. Huhu

wajib.mesti.harus.
no offense but aku rasa perempuan yg xpandai masak ni pemalas. kalau hari2 rajin memasak, xkan xpandai2 masak.

espimas

Posts : 6
Points : 6
Reputation : 0
Join date : 2011-01-22
Age : 27
Location : johor

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by RedBoys on 2011-01-22, 08:01

drama yang best. huhu

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by SayaAnonymous on 2011-01-22, 09:23

anon kalau boleh nak isteri pandai masak..hehehe

_________________

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by RedBoys on 2011-01-22, 09:39

dapat jimat cermat. hehe

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by wafiysuzly on 2011-01-22, 13:31

plus tambah sayang..Razz

wafiysuzly

Posts : 425
Points : 446
Reputation : 4
Join date : 2011-01-15
Age : 23
Location : pahang

http://wafiysuzly.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by shafinar on 2011-01-22, 13:45

walaupun saya perempuan, bagi saya hal masak memasak memang perlu seorg isteri ketahui...

org tua-tua kan ada cakap, kalau nak suami sayang, kena ikat melalui perutnya...

so jom masak-masak...hehehe

shafinar

Posts : 85
Points : 98
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 33
Location : putrajaya

http://separuhdarilangitbiru.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 13:59

shafinar wrote:walaupun saya perempuan, bagi saya hal masak memasak memang perlu seorg isteri ketahui...

org tua-tua kan ada cakap, kalau nak suami sayang, kena ikat melalui perutnya...

so jom masak-masak...hehehe

er...ikat perot laki?(mak aih cian nye)....ahaks....betol2...so jga2 la whai lelaki...kami akn ikat prot2 anda tongue pirat

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by KakiBongkar on 2011-01-22, 14:04

shafinar wrote:walaupun saya perempuan, bagi saya hal masak memasak memang perlu seorg isteri ketahui...

org tua-tua kan ada cakap, kalau nak suami sayang, kena ikat melalui perutnya...

so jom masak-masak...hehehe
so masih kosong lagi kan ni? esok antar rombongan k. haha

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by tice.su on 2011-01-22, 14:06

perlu jugak cari yg pandai masak....kalau xpandai pon xper, leh blajar..jgn jadikan itu sbg sbb utama nk pilih psngan..yg penting didikan agama beliau...betul x?

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 14:07

KakiBongkar wrote:
shafinar wrote:walaupun saya perempuan, bagi saya hal masak memasak memang perlu seorg isteri ketahui...

org tua-tua kan ada cakap, kalau nak suami sayang, kena ikat melalui perutnya...

so jom masak-masak...hehehe
so masih kosong lagi kan ni? esok antar rombongan k. haha


cop..cop nak jd pengapit...hakhakhak rendeer

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by KakiBongkar on 2011-01-22, 14:11

darjeelingSketch wrote:
KakiBongkar wrote:
shafinar wrote:walaupun saya perempuan, bagi saya hal masak memasak memang perlu seorg isteri ketahui...

org tua-tua kan ada cakap, kalau nak suami sayang, kena ikat melalui perutnya...

so jom masak-masak...hehehe
so masih kosong lagi kan ni? esok antar rombongan k. haha


cop..cop nak jd pengapit...hakhakhak rendeer
owh...madu pon boleh

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by tice.su on 2011-01-22, 14:14

KakiBongkar wrote:
darjeelingSketch wrote:
KakiBongkar wrote:
shafinar wrote:walaupun saya perempuan, bagi saya hal masak memasak memang perlu seorg isteri ketahui...

org tua-tua kan ada cakap, kalau nak suami sayang, kena ikat melalui perutnya...

so jom masak-masak...hehehe
so masih kosong lagi kan ni? esok antar rombongan k. haha


cop..cop nak jd pengapit...hakhakhak rendeer
owh...madu pon boleh

madu apakah? hehehe

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by shafinar on 2011-01-22, 14:17

tice.su wrote:
KakiBongkar wrote:
darjeelingSketch wrote:
KakiBongkar wrote:
shafinar wrote:walaupun saya perempuan, bagi saya hal masak memasak memang perlu seorg isteri ketahui...

org tua-tua kan ada cakap, kalau nak suami sayang, kena ikat melalui perutnya...

so jom masak-masak...hehehe
so masih kosong lagi kan ni? esok antar rombongan k. haha


cop..cop nak jd pengapit...hakhakhak rendeer
owh...madu pon boleh

madu apakah? hehehe


madu cap tualang....wakakaka

shafinar

Posts : 85
Points : 98
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 33
Location : putrajaya

http://separuhdarilangitbiru.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 14:17

masak 2 kan penting...nak mkn kena la masak...even taw msk telur jek pon dikira masak....(tp jgn la smpai cam2 skali), package pmpuan kena tambah 1 agi cos 'memasak'..ekonomi dah la truk skang ni...hkhik 17

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by shafinar on 2011-01-22, 14:19

darjeelingSketch wrote:masak 2 kan penting...nak mkn kena la masak...even taw msk telur jek pon dikira masak....(tp jgn la smpai cam2 skali), package pmpuan kena tambah 1 agi cos 'memasak'..ekonomi dah la truk skang ni...hkhik 17

setuju.....kat opis saya ada sorg officer ni..siteri dia tak kerja tapi boleh jer maintain pakai motor besar lagi..bila saya tanya..rahsianya..

bawak bekal tiap hari.....untung ooooo..jimat kos....

shafinar

Posts : 85
Points : 98
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 33
Location : putrajaya

http://separuhdarilangitbiru.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by jabdul rashid on 2011-01-22, 14:23

air tangan isteri yg jd berkat tu

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 14:25

orang dulu-dulu pon pandai semua bab MEM...

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by Acul on 2011-01-23, 14:39

darjeelingSketch wrote:orang dulu-dulu pon pandai semua bab MEM...

haha sokong....


tp mmg normal laki nk cr bakal isteri yg pandai masak. aku pulak lg suke kalo bini aku tu pndai masak sbb aku pun pndai msk skali. leh msk same2

Acul

Posts : 50
Points : 66
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 30
Location : Shah Alam, Selangor

http://aculfolio.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by Eliza Elisa on 2011-01-23, 15:27

jabdul rashid wrote:air tangan isteri yg jd berkat tu

betul2.... sebab arwah nenek kate.... kalau masak utk org yang kita sayang (mak ayah atau lebih mudah fmly, suami dll) baca la masa masak tu dgn niat yang baik "ya allah.... aku sediakan makanan ni untuk insan yang aku sayang.... jadikanlah makanan ini darah daging yang memudahkan pejalanan hidup beliau di dunia dan akhirat... dan perkukuhkan lah hati dan kasih sayang antara kami" petua nenek.... sebab tu dulu nenek nagn atok romentik sngt..... dah 78taun nenek wat mcm ni..... sampai akhir usianya.....

sbb tu sy belajar masak....... Very Happy

Eliza Elisa

Posts : 61
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Age : 30
Location : johor bahru, johor, malaysia

http://elizamuslim.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by atiEy on 2011-01-23, 19:48

Eliza Elisa wrote:
betul2.... sebab arwah nenek kate.... kalau masak utk org yang kita sayang (mak ayah atau lebih mudah fmly, suami dll) baca la masa masak tu dgn niat yang baik "ya allah.... aku sediakan makanan ni untuk insan yang aku sayang.... jadikanlah makanan ini darah daging yang memudahkan pejalanan hidup beliau di dunia dan akhirat... dan perkukuhkan lah hati dan kasih sayang antara kami" petua nenek.... sebab tu dulu nenek nagn atok romentik sngt..... dah 78taun nenek wat mcm ni..... sampai akhir usianya.....

sbb tu sy belajar masak....... Very Happy

sweetnya...

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by Eliza Elisa on 2011-01-24, 14:12

atiEy wrote:
Eliza Elisa wrote:
betul2.... sebab arwah nenek kate.... kalau masak utk org yang kita sayang (mak ayah atau lebih mudah fmly, suami dll) baca la masa masak tu dgn niat yang baik "ya allah.... aku sediakan makanan ni untuk insan yang aku sayang.... jadikanlah makanan ini darah daging yang memudahkan pejalanan hidup beliau di dunia dan akhirat... dan perkukuhkan lah hati dan kasih sayang antara kami" petua nenek.... sebab tu dulu nenek nagn atok romentik sngt..... dah 78taun nenek wat mcm ni..... sampai akhir usianya.....

sbb tu sy belajar masak....... Very Happy

sweetnya...

hahahaha sape yg sweet? iza ke? wat susah2 je... hahaha......
try la buat... klu dah kawen wat ngan hubby..... klu lom wat ngan mak ayah..... kompem depa jarang bebel.... hehehehe


Eliza Elisa

Posts : 61
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Age : 30
Location : johor bahru, johor, malaysia

http://elizamuslim.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by iman amylia e-shop on 2011-01-28, 07:30

iza pandai masak ke.. hehe

iman amylia e-shop

Posts : 37
Points : 48
Reputation : 0
Join date : 2010-12-31
Age : 36
Location : Johor Bahru

http://www.imanamyliae-shop.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by Eliza Elisa on 2011-02-02, 14:07

iman amylia e-shop wrote:iza pandai masak ke.. hehe

msih tengah belajar2 lgi.. Smile

iman amylia e-shop msti terer msk kan....

Eliza Elisa

Posts : 61
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Age : 30
Location : johor bahru, johor, malaysia

http://elizamuslim.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by iman amylia e-shop on 2011-02-02, 15:26

Tak terer gak.. boleh la masak yg senang2..
cam iza gak..masih belajar2

iman amylia e-shop

Posts : 37
Points : 48
Reputation : 0
Join date : 2010-12-31
Age : 36
Location : Johor Bahru

http://www.imanamyliae-shop.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by thalhah on 2015-08-13, 20:42

semua orang suka makan.. so itu kriteria penting.. haha

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by Sponsored content Today at 07:59


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum