Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by atiEy on 2011-01-16, 09:46

Korang rasa lah kan, wajib ke cari isteri yang pandai masak ni? Habis tu, yang tak pandai masak tak payah kahwinlah? Yelah, kan tak pandai masak. Huhu

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-16, 10:03

tak pandai masak, tapi bila dah kawin automatik jadi pandai tauu Smile

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by thalhah on 2011-01-16, 10:15

Wajib2.. hehe.. kelaparan plak sy nt. Very Happy

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-16, 12:14

Memang wajib pun..hahaha... tak pandai masak tak payah kahwin ek..bhahahaha

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by atiEy on 2011-01-16, 12:24

AMMAR YASIR wrote:Memang wajib pun..hahaha... tak pandai masak tak payah kahwin ek..bhahahaha

haha. habislah. kene cepat-cepat amik kursus masak ni.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by thalhah on 2011-01-16, 12:26

aQ_tiEyhA wrote:
haha. habislah. kene cepat-cepat amik kursus masak ni.

haaa.. bagus2.. cepat2 lah ambik kursus memasak. wee cheers

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by atiEy on 2011-01-16, 12:30

thalhah wrote:

haaa.. bagus2.. cepat2 lah ambik kursus memasak. wee cheers

amboi, macam dah jadi macam tiket kahwin lak. hehe

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by jabdul rashid on 2011-01-16, 12:57

pada saya tak juga, tak semestinya cari isteri pandai memasak....tapi kalau isteri x pandai memasak suami pulak mesti pandai memasak Very Happy

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by thalhah on 2011-01-16, 13:35

aQ_tiEyhA wrote:
amboi, macam dah jadi macam tiket kahwin lak. hehe

ala.. masak bleh blajar.. meh sy ajar awk masak air. Laughing

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by nba-Nur on 2011-01-16, 13:37

Lagi penting, cari isteri yang pandai solat dan mengaji Al-Quran.. Bahagia dunia akhirat.. Very Happy

nba-Nur

Posts : 78
Points : 78
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Location : JB

http://cetusanrasa-nba.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by thalhah on 2011-01-16, 13:40

nba-Nur wrote:Lagi penting, cari isteri yang pandai solat dan mengaji Al-Quran.. Bahagia dunia akhirat.. Very Happy

kalau ambik yg bukan islam dan islamkan dia dan ajar dia solat dan baca quran lagi terbaik. Very Happy

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by nba-Nur on 2011-01-16, 13:44

thalhah wrote:
nba-Nur wrote:Lagi penting, cari isteri yang pandai solat dan mengaji Al-Quran.. Bahagia dunia akhirat.. Very Happy

kalau ambik yg bukan islam dan islamkan dia dan ajar dia solat dan baca quran lagi terbaik. Very Happy

Untuk kes ni, memang besar tanggungjawabnya.. Cool

nba-Nur

Posts : 78
Points : 78
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Location : JB

http://cetusanrasa-nba.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-16, 13:54

aQ_tiEyhA wrote:
AMMAR YASIR wrote:Memang wajib pun..hahaha... tak pandai masak tak payah kahwin ek..bhahahaha

haha. habislah. kene cepat-cepat amik kursus masak ni.
hahaha..gurau je lah... xpandai masak pun boleh kahwin jugak..tapi kena lah salah orang tu pandai masak, bukan apa tak kan nak makan kat luar je. Baik tak payah kahwin macam tu

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by thalhah on 2011-01-16, 13:55

betul3.. sokong sgt3. apa guna kawin kalau kene makan kat luar. haha.. xkan kawin untuk .... je.

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-16, 13:58

thalhah wrote:betul3.. sokong sgt3. apa guna kawin kalau kene makan kat luar. haha.. xkan kawin untuk .... je.
untuk....... apa tu?bhahahahaha

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by akuanakpahang on 2011-01-16, 14:07

aQ_tiEyhA wrote:Korang rasa lah kan, wajib ke cari isteri yang pandai masak ni? Habis tu, yang tak pandai masak tak payah kahwinlah? Yelah, kan tak pandai masak. Huhu

Benar, org lelaki kena WAJIB cari isteri yang pandai memasak.. kalau pompuan
(isteri) itu tak pandai memasak dia WAJIB berlajar amacam ? Razz

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-16, 15:36

ape2 pon air tangan isteri penambat hati suami, pendek kata..belajar lah memasak Smile

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by iera nadira on 2011-01-16, 15:42

mak mentua sayang menantu yang pandai masak. Very Happy
Kena belajar masak kalau taknak kena cemuh..
Kalau mak mentua tu jenis bertimbang rasa takpelah.
Iyela,, mesti mak mentua bengang tengok anak lelakinya asyik kena beli makanan luar je.. Neutral

iera nadira

Posts : 11
Points : 16
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 19
Location : Penang

http://imanmutiara-iera.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by zulkbo on 2011-01-16, 15:50

janji cantik..
tak pandai masak pun tak pe..
dah kenyang tengok muka lawa
la la la.. Sleep

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-16, 15:57

zulkbo wrote:janji cantik..
tak pandai masak pun tak pe..
dah kenyang tengok muka lawa
la la la.. Sleep

hahahhaha! ni macam statement kawan ieda hahaha Smile

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by zulkbo on 2011-01-16, 15:59

ieda alhabsyi wrote:
zulkbo wrote:janji cantik..
tak pandai masak pun tak pe..
dah kenyang tengok muka lawa
la la la.. Sleep

hahahhaha! ni macam statement kawan ieda hahaha Smile

he he..sejiwa la pulak Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by nOj on 2011-01-16, 16:43

wajib laki bini pandai masak.
time bini sakit takde la anak anak kebulur nanti.
huhuh

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by mojakoko on 2011-01-16, 16:46

zulkbo wrote:
ieda alhabsyi wrote:
zulkbo wrote:janji cantik..
tak pandai masak pun tak pe..
dah kenyang tengok muka lawa
la la la.. Sleep

hahahhaha! ni macam statement kawan ieda hahaha Smile

he he..sejiwa la pulak Very Happy

eleh boleh caya ka??
nanti lapo cari mkanan gak an??

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by zulkbo on 2011-01-16, 17:14

mojakoko wrote:

eleh boleh caya ka??
nanti lapo cari mkanan gak an??

rebus maggi makan berdua
pun romantik je... Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by Azman Roslan on 2011-01-16, 17:17

nak senang isteri tu cari suami yang pandai masak.. hahah..

Azman Roslan

Posts : 14
Points : 18
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 32
Location : bentong

http://www.azmanroslan.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by mojakoko on 2011-01-16, 17:17

zulkbo wrote:
mojakoko wrote:

eleh boleh caya ka??
nanti lapo cari mkanan gak an??

rebus maggi makan berdua
pun romantik je... Very Happy

lama2 wat mende yang same x ker jemu nti? scratch

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by zulkbo on 2011-01-16, 17:22

mojakoko wrote:
zulkbo wrote:
mojakoko wrote:

eleh boleh caya ka??
nanti lapo cari mkanan gak an??

rebus maggi makan berdua
pun romantik je... Very Happy

lama2 wat mende yang same x ker jemu nti? scratch

macam tu,nak kena tanya buah hati lah
ada sanggup kahwin?saya tak pandai
masak nih..!mau tak mau?..he he cat

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by mojakoko on 2011-01-16, 17:24

zulkbo wrote:
macam tu,nak kena tanya buah hati lah
ada sanggup kahwin?saya tak pandai
masak nih..!mau tak mau?..he he cat

mula2 mmg la mau....lame2 tataw la plak mcna nti an... scratch

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by zulkbo on 2011-01-16, 17:28

mojakoko wrote:
zulkbo wrote:
macam tu,nak kena tanya buah hati lah
ada sanggup kahwin?saya tak pandai
masak nih..!mau tak mau?..he he cat

mula2 mmg la mau....lame2 tataw la plak mcna nti an... scratch
ahh haaa..you got my point..
sendiri mau ingat tanggungjawab
seorang isteri..kasihkan hubby
sama kasihkan mak mertua
kalau tak pandai masak langsung..
at lease belajar..lama2 pandai.. sunny

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by mojakoko on 2011-01-16, 17:31

zulkbo wrote:[
ahh haaa..you got my point..
sendiri mau ingat tanggungjawab
seorang isteri..kasihkan hubby
sama kasihkan mak mertua
kalau tak pandai masak langsung..
at lease belajar..lama2 pandai.. sunny

btoi tu....sayer taw masak mskan kg jer...mskan western xtaw...ade chef x kat cni??nak bkenalan sat..heheh Cool

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by zulkbo on 2011-01-16, 17:35

fuyoooo...anak dara nih pandai masak la
Penang mai..awat tak habaq?



***jangan habaq pandai goreng papedom je..?he he

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by mojakoko on 2011-01-16, 17:38

zulkbo wrote:fuyoooo...anak dara nih pandai masak la
Penang mai..awat tak habaq?



***jangan habaq pandai goreng papedom je..?he he

<<----bukan penag mai..perak mali la....
haha stakat papadom soh anak sdare jela msak...start fom3 sy da msak utk fmly..xmo bg mak msk lg...law skola tpakse ar mak yg mask..cian mak...ni pon stdy xdpat msak utk mak...adik yang amek alih..huhuh windu mak... Crying or Very sad

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by zulkbo on 2011-01-16, 17:40

mojakoko wrote:
zulkbo wrote:fuyoooo...anak dara nih pandai masak la
Penang mai..awat tak habaq?



***jangan habaq pandai goreng papedom je..?he he

<<----bukan penag mai..perak mali la....
haha stakat papadom soh anak sdare jela msak...start fom3 sy da msak utk fmly..xmo bg mak msk lg...law skola tpakse ar mak yg mask..cian mak...ni pon stdy xdpat msak utk mak...adik yang amek alih..huhuh windu mak... Crying or Very sad

erpppp..??
nak rekemen kat adik,adik dah kawin
nak rekemen kat kawan ,kawan dah
kawin...nak rekemen kat sapa erkk?
saya bujang 3 lagi nih
untung ni..pandai masak..


***kahwin sok bolehlah meniaga catering Idea bounce

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by mojakoko on 2011-01-16, 17:44

zulkbo wrote:

erpppp..??
nak rekemen kat adik,adik dah kawin
nak rekemen kat kawan ,kawan dah
kawin...nak rekemen kat sapa erkk?
saya bujang 3 lagi nih
untung ni..pandai masak..


***kahwin sok bolehlah meniaga catering Idea bounce

haha...toksah rekemen la....law ade abg chef yg single nak lah...heheh (muke gatai) --->> What a Face

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by RedBoys on 2011-01-21, 22:15

wajib. supaya dapat memupuk kasih sayang antara suami yakni dapat memasak sekali, tolong menolong isteri dan sebagainya. juga penting agar wang tidak diboros untuk makan diluar sahaja.

kalau yang tak pandai memasak, bila dah kahwin cuba2lah belajar. huhu. jangan taktahu masak langsung. nanti apakata mertua pulak? Very Happy

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by cikmOt on 2011-01-21, 22:18

RedBoys wrote:wajib. supaya dapat memupuk kasih sayang antara suami yakni dapat memasak sekali, tolong menolong isteri dan sebagainya. juga penting agar wang tidak diboros untuk makan diluar sahaja.

kalau yang tak pandai memasak, bila dah kahwin cuba2lah belajar. huhu. jangan taktahu masak langsung. nanti apakata mertua pulak? Very Happy

hurmm...baca ni...

KALU PEREMPUAN TAK TAHU MASAK SALAH KE???MACAM MANA KALU LELAKI TAK BOLEH JADI IMAM???
http://h-n-i.blogspot.com/2010/12/kalau-perempuan-tak-tahu-memasaksalah.html

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by Mata Hati on 2011-01-21, 22:21

ohh...semestinya mesti cari isteri yg pandai masak. kalau tak pandai masak, nanti hari2 kena beli makanan kat kedai. silap haribulan, suami bawak balik sekali madu untukisteri...tetete

Mata Hati

Posts : 4
Points : 4
Reputation : 0
Join date : 2011-01-21
Age : 34

http://fiverul.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by cikmOt on 2011-01-21, 22:22

wahhh kalu dia bersuara...hehehe....

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by RedBoys on 2011-01-21, 22:29

cikmOt wrote:
RedBoys wrote:wajib. supaya dapat memupuk kasih sayang antara suami yakni dapat memasak sekali, tolong menolong isteri dan sebagainya. juga penting agar wang tidak diboros untuk makan diluar sahaja.

kalau yang tak pandai memasak, bila dah kahwin cuba2lah belajar. huhu. jangan taktahu masak langsung. nanti apakata mertua pulak? Very Happy

hurmm...baca ni...

KALU PEREMPUAN TAK TAHU MASAK SALAH KE???MACAM MANA KALU LELAKI TAK BOLEH JADI IMAM???
http://h-n-i.blogspot.com/2010/12/kalau-perempuan-tak-tahu-memasaksalah.html

jadi, dua2 perlu tahu peranan masing2. Very Happy

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by iza82 on 2011-01-21, 22:45

Secara jujurnya aku mengaku dulu2 mmg tak pandai masak. Sekadar nak masak nasi, goreng lauk, buat sambal belacan, sambal tumis dan asam pedas tau la...
Oleh kerana suamiku cerewet, skrg ni dah pandai masak tp sikit je la. Banyak belajar dari mertua.

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by akuanakpahang on 2011-01-21, 22:52

iza82 wrote:Secara jujurnya aku mengaku dulu2 mmg tak pandai masak. Sekadar nak masak nasi, goreng lauk, buat sambal belacan, sambal tumis dan asam pedas tau la...
Oleh kerana suamiku cerewet, skrg ni dah pandai masak tp sikit je la. Banyak belajar dari mertua.

Salam bagus juga dpt abg cerewet.. dpt berlajar segalanya
kalau abg buat ded aje alamat punah juga hehehe Very Happy

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by iza82 on 2011-01-21, 22:55

A'a, macam drama baru2 ni....Fahrin dgn syarifah Amani tu,
kalau tak kisah, sampai bila pun tak tau masak situ la...

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by RedBoys on 2011-01-21, 23:00

oh. drama dalil cinta, kan? hehe. drama tu best.

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 00:59

hehe...mak sy cakap pompuan dulu mesti pandai masak tapi pompuan skarang mesti pandai blaja ... wow...masak mesti la kena taw(tak expert pon takpe).. senang nanti takyah dok bli mknan kat kedai....but lagi sweet kalo laki pandai masak (cam ayah saya)..so sweet & romantik...walau mak slalu msk but ayah slalu wat suprise untuk mak...kalo ayah msk special slalu ayh ckp "ni untuk mak taw..2nggu mak dlu & kita mkn sesama"...so sweet

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by atiEy on 2011-01-22, 02:23

iza82 wrote:A'a, macam drama baru2 ni....Fahrin dgn syarifah Amani tu,
kalau tak kisah, sampai bila pun tak tau masak situ la...

wah! suka cita ni sangat-sangat.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by st3vi3 on 2011-01-22, 02:28

atiEy wrote:Korang rasa lah kan, wajib ke cari isteri yang pandai masak ni? Habis tu, yang tak pandai masak tak payah kahwinlah? Yelah, kan tak pandai masak. Huhu

ish...tk de la...pandai masak tu dikire bonus la kan...bertambah2 harmoni la keluarge mcm ni...sbb nye, laki or anak2 tk de la nk mkn kt luar je slalu...tau isteri pandai masak, masak yg sedap2 plak tu...mesti la tak de pandang tempat len nye...my opinion la...tp ape2 hal pn, org perempuan kene la blaja memasak...tk banyak sikit pn ok pe...

st3vi3

Posts : 93
Points : 95
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 29
Location : Bangi, Selangor

http://azriamin.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by KakiBongkar on 2011-01-22, 02:56

atiEy wrote:Korang rasa lah kan, wajib ke cari isteri yang pandai masak ni? Habis tu, yang tak pandai masak tak payah kahwinlah? Yelah, kan tak pandai masak. Huhu
cik atiey pandai x? Very Happy

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by along on 2011-01-22, 02:59

pandai masak tu satu aset penting seorang wanita ...
x kn la nk makan kt luar hari2...
dari bujang sampai da kawen...
x ke muak..
balik2 mamak...
x semestinya kena tahu semua resepi..
tp kekadang masakan yg simple pn suda mampu membuka selera..
org cakap air tangan seorang isteri tu menyebabkan makanan tu lebih enak..

along

Posts : 15
Points : 15
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Age : 26
Location : Arau,Perlis

http://along901143.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by darjeelingSketch on 2011-01-22, 03:18

along wrote:pandai masak tu satu aset penting seorang wanita ...
x kn la nk makan kt luar hari2...
dari bujang sampai da kawen...
x ke muak..
balik2 mamak...
x semestinya kena tahu semua resepi..
tp kekadang masakan yg simple pn suda mampu membuka selera..
org cakap air tangan seorang isteri tu menyebabkan makanan tu lebih enak..


wawawahhhh.....hm...sape agak2 nye 2..hikhikhik cat

darjeelingSketch

Posts : 110
Points : 117
Reputation : 1
Join date : 2011-01-18
Age : 26
Location : Pahang tapi Dok Blajaq Perlis

http://aiskacangstilllove.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by along on 2011-01-22, 03:26

darjeelingSketch wrote:
along wrote:pandai masak tu satu aset penting seorang wanita ...
x kn la nk makan kt luar hari2...
dari bujang sampai da kawen...
x ke muak..
balik2 mamak...
x semestinya kena tahu semua resepi..
tp kekadang masakan yg simple pn suda mampu membuka selera..
org cakap air tangan seorang isteri tu menyebabkan makanan tu lebih enak..


wawawahhhh.....hm...sape agak2 nye 2..hikhikhik cat
sedang mencari....

along

Posts : 15
Points : 15
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Age : 26
Location : Arau,Perlis

http://along901143.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Wajib Cari Isteri Pandai Masak Ke?

Post by Sponsored content Today at 04:11


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum