Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

View previous topic View next topic Go down

Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by [MidNight]|Starz on 2011-01-15, 16:09

PPIM lancar blog Tipu, Tipu, Tipu
KUALA LUMPUR 14 Jan. – Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) hari ini melancarkan sebuah blog yang memaparkan maklumat mengenai penipuan melibatkan syarikat pelaburan, jualan langsung, pemasaran pelbagai aras (MLM) dan peniagaan dalam talian kepada pengguna.

Pengguna boleh menyemak maklumat di blog yang dinamakan ‘Tipu, Tipu, Tipu’ itu menerusi http://forumsemak.blogspot.com/ yang memaparkan laporan mengenai pelbagai jenis penipuan oleh pihak tidak bertanggungjawab daripada serendah RM20 sehingga bernilai jutaan ringgit.

Setiausaha Kerja PPIM, Datuk Nadzim Johan berkata, blog itu dapat membantu orang ramai mengenal pasti syarikat-syarikat yang dilaporkan terlibat dengan penipuan dan penyelewengan.

‘‘Saya harap orang ramai akan semak dahulu laporan penipuan ini sebelum membeli atau menerima tawaran menarik daripada sesebuah syarikat,” katanya ketika berucap merasmikan blog itu di sini hari ini.

Turut hadir Pengerusi Biro Keahlian PPIM, Husin Ahmad dan Aktivis Pengguna PPIM, Mohd. Mustaffa Hamzah.

Pada majlis itu, Husin dan Mohd. Mustafa menyerahkan cek perlindungan insurans kepada Zakiah Katib bernilai RM21,000 yang kematian suami disebabkan paru-paru berair.
Sumber: Utusan
Korang mesti pernah dgr kan tentang skim pelaburan, skim cepat kaya, MLM, dan bermacam-macam lagi la.. Ade gak yang mengiklan menjana pendapatan 5000K sehari atau duduk rumah goyang kaki dpt duit.. Btul ke semua tu.. Mudah btul nak dpt duit & jadi kaya..(kayap)..What a Face Xyah kerja susah2. Lagi satu, penah tak korang dpt email mcm 'CONGRATULATIONS!!! YOU HAVE WON £500,000,00'.. Btul ke ni..?? Kalo btul kaya la korang.. makan 10 keturunan pun xhabis...hehe..Razz Jgn sampai tertipu ye.. Jom kita terjah info berguna drpd Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Juga terdapat contoh2 iklan penipu disamping pandangan dari sudut syariah.

Blog ini akan mengumpul dan memberikan info kepada pengguna tentang segala penipuan melibatkan pelaburan, syarikat jualan langsung, perniagaan atas talian dan sebagainya agar pengguna lain tidak akan ditipu oleh mereka-mereka yang kaki penipu!

Layari: Forum Semak
Dibangunkan Oleh: PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA (PPIM)

P/S: Jangan sampai tertipu..pirat YeaH!!

_________________

Komuniti Hijau Online!
~Temporary OFFLINE Mode..Sleep]>

My Facebook

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-15, 18:05

sekarang ni nak menipu pon diorang anto sms, sabau la.. Evil or Very Mad

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by tice.su on 2011-01-15, 20:27

nak duit, mcm2 diorg wat kan...

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by pwincess lovey dovey on 2011-01-15, 20:28

haah..
biase la..
duit kan..
mst la macam2 care..

pwincess lovey dovey

Posts : 100
Points : 159
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 25
Location : jaybee

http://www.pwincessloveydovey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by cikgudahlia on 2011-01-15, 20:32

tapi masalahnya, tetap juga ada yang tertipu dengan menda2 ni semua..
apa nak buat, kalo pasal duit, semua org akan gelap mata punya...

cikgudahlia

Posts : 46
Points : 47
Reputation : 1
Join date : 2011-01-09
Age : 35
Location : In Front of U!

http://www.cikgudahlia.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by tice.su on 2011-01-15, 21:54

kene waspada slalu Razz

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by Nescafe ais on 2011-01-15, 21:56

Orang kite yang paling senang kena tipu dan kena tapau. Kena ayat manis sikit, terus karam..

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by mikaielle on 2011-01-15, 22:04

biasalah bila dah matlamat menghalalkan cara mcm tu la jadinya...

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-15, 22:34

so berhati-hatilah, bila jahat ni ada macam2 taktik

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by MelRomeo on 2011-01-15, 22:43

hadoi macam-macam orang zaman sekarang nie . semua mata duitan hahaha

_________________
Blog Saya
Project Saya
Twitter Saya

MelRomeo

Posts : 43
Points : 55
Reputation : 0
Join date : 2010-12-30
Location : Johor

http://melromeo.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by [MidNight]|Starz on 2011-01-16, 01:37

ieda alhabsyi wrote:sekarang ni nak menipu pon diorang anto sms, sabau la.. Evil or Very Mad
Haa.. yg ni sy penah dapat sms kononnya menang sim kad bertuah drpd celcom.. Menang RM15 000 kot mase tu. Tp kna telfon satu no.. pelik gak no tu pnjg. Ade gak try telfon kot2 btul ke kan. Tp yg jwb org mane tah ckp Malay tp loghat cam foreigner sket.

_________________

Komuniti Hijau Online!
~Temporary OFFLINE Mode..Sleep]>

My Facebook

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by wolverine89 on 2011-01-16, 09:22

tu la jadinya klo nak cepat hidup senang..
nasib baek ade jgk persatuan yg begiat aktif nk halang bende2 ni..
klo tak ramai la lagi yg kene tipu..

_________________
Jom lawat blog ni-->>http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

lol!


wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by dauspozi on 2011-01-16, 09:24

Bagus la PPIM buat blog tu.. hoho.. Lepas ni kurang ler kes tipah tertipu...

dauspozi

Posts : 16
Points : 29
Reputation : 0
Join date : 2011-01-09
Age : 22
Location : Kuala Terengganu

http://www.dauspozi.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by Azman Roslan on 2011-01-16, 09:33

aku banyak dapat email menipu.. buat semak dalam spam aku je.. hahah

Azman Roslan

Posts : 14
Points : 18
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 32
Location : bentong

http://www.azmanroslan.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by atiEy on 2011-01-16, 09:55

banyak sungguh taktik bila nak menipu orang ni.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by [MidNight]|Starz on 2011-01-18, 21:10

wolverine89 wrote:tu la jadinya klo nak cepat hidup senang..
nasib baek ade jgk persatuan yg begiat aktif nk halang bende2 ni..
klo tak ramai la lagi yg kene tipu..
Jom sama2 sokong 100% untuk NGO Islam di Msia ni..Smile

dauspozi wrote:Bagus la PPIM buat blog tu.. hoho.. Lepas ni kurang ler kes tipah tertipu...
Harap2 begitulah...Wink

Azman Roslan wrote:aku banyak dapat email menipu.. buat semak dalam spam aku je.. hahah
Kurangkan klik kat mana2 advertisement & jgn sesekali bg alamat email kt spammer.

_________________

Komuniti Hijau Online!
~Temporary OFFLINE Mode..Sleep]>

My Facebook

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by intankuterpilih on 2011-01-18, 23:03

[MidNight]|Starz wrote:
ieda alhabsyi wrote:sekarang ni nak menipu pon diorang anto sms, sabau la.. Evil or Very Mad
Haa.. yg ni sy penah dapat sms kononnya menang sim kad bertuah drpd celcom.. Menang RM15 000 kot mase tu. Tp kna telfon satu no.. pelik gak no tu pnjg. Ade gak try telfon kot2 btul ke kan. Tp yg jwb org mane tah ckp Malay tp loghat cam foreigner sket.

aku siap org call lagi cakap dari ali cafe poweroot... aku menang duit rm50k.. siap mintak akaun no segala... yg best tu siap memaksa tu... ceh!! ngat aku bodoh gaknya... kan tak pepasal dia kene smash ngan aku balik...

intankuterpilih

Posts : 114
Points : 115
Reputation : 1
Join date : 2011-01-14
Age : 37
Location : jb

http://intankuterpilih.com/

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by KakiBongkar on 2011-01-18, 23:13

kalau aku dapat aku layan jek..tak salah pon layankan..walaupun aku tau kadang2 dorang guna auto reply...

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-18, 23:36

intankuterpilih wrote:
[MidNight]|Starz wrote:
ieda alhabsyi wrote:sekarang ni nak menipu pon diorang anto sms, sabau la.. Evil or Very Mad
Haa.. yg ni sy penah dapat sms kononnya menang sim kad bertuah drpd celcom.. Menang RM15 000 kot mase tu. Tp kna telfon satu no.. pelik gak no tu pnjg. Ade gak try telfon kot2 btul ke kan. Tp yg jwb org mane tah ckp Malay tp loghat cam foreigner sket.

aku siap org call lagi cakap dari ali cafe poweroot... aku menang duit rm50k.. siap mintak akaun no segala... yg best tu siap memaksa tu... ceh!! ngat aku bodoh gaknya... kan tak pepasal dia kene smash ngan aku balik...

eh, ieda pon penah dpt pasal power root ni, bahaya betoii! Razz

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by zulkbo on 2011-01-18, 23:38

BANYAK BENOR PENIPU
sekarang ni..jangan anda
di antara kalian forumer
ye..? Suspect

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Blog Tipu, Tipu, Tipu...!

Post by Sponsored content Today at 14:03


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum