C&P (Copy n Paste )

View previous topic View next topic Go down

C&P (Copy n Paste )

Post by Puncautama on 2011-01-15, 08:27

sekarang, geng geng blogger banyak kuarkan isu yang dikatakan masih HOT skg...
ada blogger mengopy paste 100%, kalau sikit tak apa la.. ni sampai 100% copy paste.. pastu tak ada backlink untuk owner asal..hehehe

pada pandangan korang, macam mana? apa yang harus dilakukan pada blogger tersebut?? cheers

_________________
[It`s Mine | Punya Aku]
My Blog : http://brekkie2gogo.blogspot.com/
My FB : http://www.facebook.com/puncautama

Jangan Lupa Follow~ Very Happy lol!

Puncautama

Posts : 69
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-07
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

http://brekkie2gogo.blogspot.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by arcx13 on 2011-01-15, 08:30

xpayah kecoh pasal dia atau tulis pasal dia. kalau tulis pasal dia sah2 la die dpt backlink ye x? pastu org akan g tgk blog..boikot je sudah~

arcx13

Posts : 100
Points : 127
Reputation : 6
Join date : 2011-01-08
Location : Wellington City, New Zealand

http://www.arcx13.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by arcx13 on 2011-01-15, 08:31

btw, kalau org plagiat ni sah2 dia tak reti blogging, jauh sekali tau pasal code2 ni. Jadi, pekate korg g kt tynt.com dan install bende tu. Haha

arcx13

Posts : 100
Points : 127
Reputation : 6
Join date : 2011-01-08
Location : Wellington City, New Zealand

http://www.arcx13.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by KakiBongkar on 2011-01-15, 09:32

Puncautama wrote:sekarang, geng geng blogger banyak kuarkan isu yang dikatakan masih HOT skg...
ada blogger mengopy paste 100%, kalau sikit tak apa la.. ni sampai 100% copy paste.. pastu tak ada backlink untuk owner asal..hehehe

pada pandangan korang, macam mana? apa yang harus dilakukan pada blogger tersebut?? cheers

ni mesti keje mereka yang masih baru nak start berblogging tapi takde idea nak tulis apa. lama-lama esok diorang sedar la tu.

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by lost kitty on 2011-01-15, 11:11

yang jadi copycat ni kebanyakannya blogger baru

lost kitty

Posts : 1
Points : 2
Reputation : 0
Join date : 2011-01-10

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by mikaielle on 2011-01-15, 11:36

arcx13 wrote:btw, kalau org plagiat ni sah2 dia tak reti blogging, jauh sekali tau pasal code2 ni. Jadi, pekate korg g kt tynt.com dan install bende tu. Haha

butul...butul....butul....aku sokong tuh...

blogger2 rasanya lepas ni kene buat security la kat blog masing2...

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by Nescafe ais on 2011-01-15, 11:42

Bukan diaorang tak reti blogging. Biasa yang buat macam ni orang baru. Tak nampak lagi macam mana nak buat. Lama-lama nanti, ok lah tu kut.

Tapi ada juga yang memang stail copy paste. Biasa yang jumpa, copy paste kat bawah letak credit.

Tak janganlah sampai nak bergaduh pasal entri kena copy ker tak bagi credit ker. Benda kan boleh setel cara baik.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by nba-Nur on 2011-01-15, 11:47

Mungkin ada sesetengah entri yang boleh dikongsi.. Tapi kalau beri kredit pada pemilik asal entri tu lebih baik. Memang budaya copy @ plagiat ni susah nak dibendung.. Kalau blogger baru yg lakukan, kita kena la tegur mereka dengan cara berhemah..

nba-Nur

Posts : 78
Points : 78
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Location : JB

http://cetusanrasa-nba.blogspot.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by mikaielle on 2011-01-15, 11:52

tulah,memang tak boleh buat apa lah kan kalau dah diorang copy n paste...

at least tegur pun ok dah,kalau tak makan saman jugak bior jer la...

tak kan nak pegi berperang dalam alam maya ni kan.haha...bukan dapat ape pun...

lagi2 kalau satu bangsa,pegi gaduh punya gaduh bangsa lain pegi gelak tgkkan hangpa suma gaduh...

baguih ka mcm tuh...huhu

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by nba-Nur on 2011-01-15, 11:56

Memang tak suka sangat bila baca blog yg gunakan bahasa kasar. Kita kena la kawal kemarahan tu. Takut ada pula pembaca blog kita, yg salah tafsir dengan bahasa yg kita gunakan tu. Fikir dahulu sebelum menulis..

nba-Nur

Posts : 78
Points : 78
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Location : JB

http://cetusanrasa-nba.blogspot.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by atiEy on 2011-01-15, 14:03

kalau yang dah copy bulat-bulat plus 100% tu susah juga. aisehmen, ubah-ubah le sikit.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by wolverine89 on 2011-01-15, 15:11

aduh...

blog pon ade nk copy paste gak ek??

igtkan yang ade prob copy paste ni homework or assignment je..
hahaha

_________________
Jom lawat blog ni-->>http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

lol!


wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by iza82 on 2011-01-15, 19:27

Nescafe ais wrote:Bukan diaorang tak reti blogging. Biasa yang buat macam ni orang baru. Tak nampak lagi macam mana nak buat. Lama-lama nanti, ok lah tu kut.

Tapi ada juga yang memang stail copy paste. Biasa yang jumpa, copy paste kat bawah letak credit.

Tak janganlah sampai nak bergaduh pasal entri kena copy ker tak bagi credit ker. Benda kan boleh setel cara baik.

Aku setuju sebab mula2 aku ada blog pun, ada jgk aku copy paste utk berkongsi.
skrg ni dah pandai mengarang sikit.....sikit je...

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by tice.su on 2011-01-15, 19:59

tice rase ade post tuh dgn idea kita sendiri & ade juga yg copy....mslh c&p ni, xjd hal besar sepatutnya....kdg2 yg dia copy, kita baca..kita tau kan?

lama2 dia penatlah c&p tuh...

kalo tice c&p, tice ade ubah cket2...dan bg kredit kat dia...pastu maklum pd tuan blog yg kita ade amik & gunapakai n3 dia....

kalau yg xmo bg kredit tuh, kita tegur la cara baik...

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by cikgudahlia on 2011-01-15, 20:10

pernah jadi mangsa copy paste..

bukan takat post..tapi blog sekali..
sampai ke layout dia ambil dan ubah ikut pagesource
bila dah kena tegur, nasib baik dia ubah.
rasa bangga tu ada lah jugak sb tak sangka ada org admire blog kita ni..
tapi bengang pun ada jugak sbbnya kita bersusah payah ubah kod sana sini..

pasal copy paste entry dah banyak jumpa...
skrg ni memang dahlia hanya buat disable right click jer, tp masih ada cara utk copy..dan memang org tu masih lagi copy entry dahlia, just malas nak reveal, drpd bagi trafik percuma utk dia, baik bg pada orang yg rajin dtg blog kita.. ops, spesis ni pun suka dtg untuk mengintai...

cikgudahlia

Posts : 46
Points : 47
Reputation : 1
Join date : 2011-01-09
Age : 35
Location : In Front of U!

http://www.cikgudahlia.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by arcx13 on 2011-01-17, 03:04

keh3 baru cek semalam ade org copy paste entry aku haramjadah gile. seb bek aku taruk security. autobacklink ngeh3

arcx13

Posts : 100
Points : 127
Reputation : 6
Join date : 2011-01-08
Location : Wellington City, New Zealand

http://www.arcx13.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by KakiBongkar on 2011-01-17, 03:08

arcx13 wrote:keh3 baru cek semalam ade org copy paste entry aku haramjadah gile. seb bek aku taruk security. autobacklink ngeh3

camne nak wat ek?

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by arcx13 on 2011-01-17, 03:13

itu kita cerita malam nanti. nak g summer class Razz

arcx13

Posts : 100
Points : 127
Reputation : 6
Join date : 2011-01-08
Location : Wellington City, New Zealand

http://www.arcx13.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by MohamdFaiz on 2011-01-17, 03:16

arcx13 wrote:itu kita cerita malam nanti. nak g summer class Razz

dekat malaysia sekarang pukul 3 pagi arc..huhu

MohamdFaiz

Posts : 32
Points : 32
Reputation : 0
Join date : 2011-01-16
Age : 25
Location : Johor

http://mohamadfaiz.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by KakiBongkar on 2011-01-17, 03:32

ok xpe..aku tau dah

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: C&P (Copy n Paste )

Post by Sponsored content Today at 12:40


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum