Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

View previous topic View next topic Go down

Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by zulkbo on 2011-01-13, 18:06


1.Langkah pertama pergi ke laman web ini http://img28.imageshack.us/
2.Tekan button brower untuk mencari gambar dalam folder komputer anda




A.Pilih gambar yang anda inginkan dalam folder komputer anda
B.Tekan button "open"




1.Sila resizekan gambar yang anda ingin upload mengikut saiz yang sesuai..jangan terlalu besar
2.Contoh saiz gambar yang saya gunakan untuk panduan ini menggunakan size 640x480
3.Setelah pasti saiz yang anda kehendaki silalah tekan button UPLOAD




1.Setelah selesai proses "UPLOAD" (bergantung pada talian internet anda)sila "double klik" semua URL dalam kotak "FORUM CODE" jangan tertinggal satu pun.
2."RIGHT CLICK" dan "COPY"




1.Bawa "URL" tadi dan "PASTE" kan ke ruang forum..anda boleh pilih nak letak sama ada diatas tulisan anda dalam kotak forum atau di bawah dan boleh di atur seberapa banyak gambar yang anda mahu..tapi proses tadi hendaklah berulang kali bermula dari awal
2.Tekan butang "PREVIEW" sebelum anda posting untuk memastikan gambar itu ada..jika ada barulah tekan butang "SEND"



SELAMAT MENCUBA...Jangan upload gambar size besar sangat okey..

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by akuanakpahang on 2011-01-13, 18:22

Salam zul, bagus juga satu perkongsian utk mereka yang tak brapa tau.

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by zulkbo on 2011-01-13, 18:24

akuanakpahang wrote:Salam zul, bagus juga satu perkongsian utk mereka yang tak brapa tau.

he he..macam kenal je kan
kat mana ambik gambo nih pirat
sesama berkongsi demi kebaikan

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by akuanakpahang on 2011-01-13, 18:26

zulkbo wrote:
he he..macam kenal je kan
kat mana ambik gambo nih pirat
sesama berkongsi demi kebaikan

emang pernah ketemu pak tapi dimana yah hehehe.. Razz

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by jabdul rashid on 2011-01-13, 20:36

tq zul..

doh lama kome guna katak tu utk upload gambor Smile

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by zulkbo on 2011-01-13, 22:15

@ mitos

realitinya koi suka
guna ni..he he

https://servimg.com/

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by thalhah on 2011-01-13, 22:16

ngeh2.. kat forum ni da ada sedia da servimg. tekan kat icon gambar yang ada disket 2. Very Happy

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by zulkbo on 2011-01-13, 22:21

thalhah wrote:ngeh2.. kat forum ni da ada sedia da servimg. tekan kat icon gambar yang ada disket 2. Very Happy

simpanan kalau button tu
meragam..he he.. Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by zulkbo on 2011-01-13, 22:24



test..ermmm..jadi jugak
ye..tak pernah cuba
lagi sebelum ni.. Sad

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-13, 23:45

nak kene cuba, baru ieda paham Smile

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by nOj on 2011-01-14, 11:41

teringat guna imageshack zaman2 berfotopages dulu.
time dia ok, ok la.
time lembab dia dtg tu,lahai kemain sakit ati

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by Fiza on 2011-01-14, 16:02

Mekasih tuan MOD, dari tadi buat tak lepasĀ² :-)

Fiza

Posts : 70
Points : 68
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Location : Bangi

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by RedBoys on 2011-01-19, 23:38

bagus en zul. rajin berkongsi ilmu. hehe

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Panduan Mudah Upload Gambar Ke Forum Menggunakan Image Shack

Post by Sponsored content Today at 04:11


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum