Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Cinta jarak jauh ni...

0% 0% 
[ 0 ]
33% 33% 
[ 4 ]
67% 67% 
[ 8 ]
 
Total Votes : 12

Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by atiEy on 2011-01-13, 14:04

Apa pendapat korang dengan cintancintun yang jarak jauh ni? Actually, aku tengah mengalaminya ni. Si dia nun jauh di sana semenanjung dan aku pula kat Sabah. Hujung tahun 2011 baru dia dapat balik tu pun kalau tak ada halangan.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by thalhah on 2011-01-13, 14:12

heee,, sy vote yang tgh. sbb apa? sbb sy xyakin. i2 pendapat individe je. Very Happy

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by atiEy on 2011-01-13, 14:15

thalhah wrote:heee,, sy vote yang tgh. sbb apa? sbb sy xyakin. i2 pendapat individe je. Very Happy

Takpaa, masing-masing ada pendapat kan..

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by shahroll on 2011-01-13, 14:53

Aku baru break ngan budak dari Sabah. memula cakap, ye saya percaya yakin semua bagai, last2.. hermm.. tak pe lah ujian dari-Nya.. Surprised

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by mojakoko on 2011-01-13, 15:37

konklusinya mnusia skrg rmai yg xley dipercayai...bukan jarak yg menjadi sbb ssuatu hubungan itu boleh berakhir....(ececeh jiwang kunon) geek

mojakoko

Posts : 252
Points : 296
Reputation : 4
Join date : 2011-01-12
Age : 26
Location : penang

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-13, 15:40

cinta jarak jauh ku kecundang, so amik yg dekat2 aje, hehehhe Smile

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by shahroll on 2011-01-13, 15:40

mojakoko wrote:konklusinya mnusia skrg rmai yg xley dipercayai...bukan jarak yg menjadi sbb ssuatu hubungan itu boleh berakhir....(ececeh jiwang kunon) geek

Betul tu. Jarak hanya ilusi saja. Kalau hari2 depan mata pon, boleh jugak break. Pokok pangkalnya, kejujuran.. hehehe~ Laughing Laughing

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 15:42

aQ_tiEyhA wrote:Apa pendapat korang dengan cintancintun yang jarak jauh ni? Actually, aku tengah mengalaminya ni. Si dia nun jauh di sana semenanjung dan aku pula kat Sabah. Hujung tahun 2011 baru dia dapat balik tu pun kalau tak ada halangan.

Air Asia kan ada. Apa ada hal Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-13, 15:45

hhaaa..dengar tu, jujur tu yang penting, jgn le melencong ke lain kang ade yang kene pancung ;p

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by shahroll on 2011-01-13, 15:45

Nescafe ais wrote:
aQ_tiEyhA wrote:Apa pendapat korang dengan cintancintun yang jarak jauh ni? Actually, aku tengah mengalaminya ni. Si dia nun jauh di sana semenanjung dan aku pula kat Sabah. Hujung tahun 2011 baru dia dapat balik tu pun kalau tak ada halangan.

Air Asia kan ada. Apa ada hal Very Happy

Air Asia murah... tapi... Shocked Rolling Eyes Rolling Eyes

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 15:47

shahroll wrote:
Air Asia murah... tapi... Shocked Rolling Eyes Rolling Eyes

Ada tapi yang tak sedap tu Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by shahroll on 2011-01-13, 15:48

Nescafe ais wrote:
shahroll wrote:
Air Asia murah... tapi... Shocked Rolling Eyes Rolling Eyes

Ada tapi yang tak sedap tu Very Happy

Tapi... hak hak~ tunggu flight delay sambil minum nescafe ais pon sodappp!!! keh keh~ Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil What a Face

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-13, 15:50

tapi ape? Sad

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by atiEy on 2011-01-13, 16:02

Nescafe ais wrote:
aQ_tiEyhA wrote:Apa pendapat korang dengan cintancintun yang jarak jauh ni? Actually, aku tengah mengalaminya ni. Si dia nun jauh di sana semenanjung dan aku pula kat Sabah. Hujung tahun 2011 baru dia dapat balik tu pun kalau tak ada halangan.

Air Asia kan ada. Apa ada hal Very Happy

Asia tak masia. Pitih tadop. Huhuh.

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by jabdul rashid on 2011-01-13, 20:23

mula main2 tu je...kot sangkut bereh je...kira ade jodoh la tu...

jgn nak naik air asia...terbabas nanti...

berenang je...baru la betul kata pepatah lautan api ku renangi Wink

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by shafinar on 2011-01-13, 20:57

bagi saya...jauh atau dekat bukan satu masalah kalau tahu tanggungjawab dan jujur pada pasangan...
belajar untuk kita lebih berdikari dan menghargai pasangan. yang paling utama berterus terang be it good or bad.

shafinar

Posts : 85
Points : 98
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 33
Location : putrajaya

http://separuhdarilangitbiru.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by mOoN on 2011-01-13, 21:42

aQ_tiEyhA wrote:Apa pendapat korang dengan cintancintun yang jarak jauh ni? Actually, aku tengah mengalaminya ni. Si dia nun jauh di sana semenanjung dan aku pula kat Sabah. Hujung tahun 2011 baru dia dapat balik tu pun kalau tak ada halangan.

me pun PJJ juga...juz dia memang org sana...nak jumpa memang susah...budget besar...but after a year, alhamdulillah hubungan berjalan dengan baek...ramai juga yg try benihkan benda x baek dalam fikiran me but x subur pun...apapun,, berdoa agar dipermudahkan segalanya...insyaAllah...amin...

mOoN

Posts : 3
Points : 8
Reputation : 0
Join date : 2011-01-12
Age : 29
Location : Kota Kinabalu

http://munirahizzan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-13, 22:41

aminn... Smile fikirkan positif Smile

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by zulkbo on 2011-01-13, 22:43

putuskan aja..
banyak lagi di
depan mata..



***kejam saya nih Suspect

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by thalhah on 2011-01-13, 22:45

zulkbo wrote:putuskan aja..
banyak lagi di
depan mata..



***kejam saya nih Suspect

betul2. yang single ramai lagi. : Twisted Evil

skang spe lagi kejam? Twisted Evil Twisted Evil

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-13, 22:55

thalhah wrote:
zulkbo wrote:putuskan aja..
banyak lagi di
depan mata..



***kejam saya nih Suspect

betul2. yang single ramai lagi. : Twisted Evil

skang spe lagi kejam? Twisted Evil Twisted Evil

hahahahahha! aku gelak aje, lagi kejam tak? Evil or Very Mad Twisted Evil Razz

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by dielala on 2011-01-13, 22:56

Cik diela pon mengalami nya. Cik diela lagi sedih kot. Teman cik diela berlayar ke sana ke mari mengelilingi dunia berbulan lmenya. Terpisah dek lautan yg luas. Cewah~ Berhubung pon melalui emel shj. Call kdg2 je. Tapi cik diela masih bertahan lagi. Walapun hati ini kadang2 sunyi, kita kena byk bersabar. Cik diela akui memang bnyak cbaran cnta jrak jauh ini. Cik diela sedang berusaha utk mengekalkan nya. Hope you all doakan cik diela bahagia. 18

dielala

Posts : 29
Points : 37
Reputation : 0
Join date : 2011-01-09
Age : 25
Location : melaka

http://diela-ke-ai.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-13, 23:03

dielala wrote:Cik diela pon mengalami nya. Cik diela lagi sedih kot. Teman cik diela berlayar ke sana ke mari mengelilingi dunia berbulan lmenya. Terpisah dek lautan yg luas. Cewah~ Berhubung pon melalui emel shj. Call kdg2 je. Tapi cik diela masih bertahan lagi. Walapun hati ini kadang2 sunyi, kita kena byk bersabar. Cik diela akui memang bnyak cbaran cnta jrak jauh ini. Cik diela sedang berusaha utk mengekalkan nya. Hope you all doakan cik diela bahagia. 18

ye..semoga berbahagia ..Smile

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by iza82 on 2011-01-13, 23:25

ieda alhabsyi wrote:
thalhah wrote:
zulkbo wrote:putuskan aja..
banyak lagi di
depan mata..



***kejam saya nih Suspect

betul2. yang single ramai lagi. : Twisted Evil

skang spe lagi kejam? Twisted Evil Twisted Evil

hahahahahha! aku gelak aje, lagi kejam tak? Evil or Very Mad Twisted Evil Razz

Nak tgk je....
tak kejam kan?

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-15, 09:13

Ammar ada berkenan dengan sorang awek sabah ni. Kenal dalam fb je tapi bila lama-lama kawan timbul pulak rasa cinta. Adakah jarak jauh pun boleh rasa cinta? Walaupun tak pernah jumpa.

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by zulkbo on 2011-01-15, 10:17

AMMAR YASIR wrote:Ammar ada berkenan dengan sorang awek sabah ni. Kenal dalam fb je tapi bila lama-lama kawan timbul pulak rasa cinta. Adakah jarak jauh pun boleh rasa cinta? Walaupun tak pernah jumpa.

boleh tahan ke?
nanti dah jatuh cinta giler
di kebas orang..anda merana
jangan buat keputusan luar
dugaan pulak?
pada saya cinta kena selalu
jumpa..senang ceita.. Idea

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by zulkbo on 2011-01-15, 10:21

dielala wrote:Cik diela pon mengalami nya. Cik diela lagi sedih kot. Teman cik diela berlayar ke sana ke mari mengelilingi dunia berbulan lmenya. Terpisah dek lautan yg luas. Cewah~ Berhubung pon melalui emel shj. Call kdg2 je. Tapi cik diela masih bertahan lagi. Walapun hati ini kadang2 sunyi, kita kena byk bersabar. Cik diela akui memang bnyak cbaran cnta jrak jauh ini. Cik diela sedang berusaha utk mengekalkan nya. Hope you all doakan cik diela bahagia. 18

dah kahwin esok..kena dia belayar
lagi 5-6 bulan(kerja kapal)anda
mengandung..sanggup ke beranak
sorang tanpa hubby di sisi..fikir
jangan tak fikir.. Very Happy bounce

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by mikaielle on 2011-01-15, 12:02

aku sangkut dengan anak pak arab dari indon ni ape cer pulak...
mati la mcm ni,kalau sabah sarawak ok lagi,ni sampai indon sudah...huhu....

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by KakiBongkar on 2011-01-15, 12:11

Zaman sekarang jauh dekat takde beza dah kot.

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by mikaielle on 2011-01-15, 12:17

KakiBongkar wrote:Zaman sekarang jauh dekat takde beza dah kot.
internet ada,skype ada...apa susah kan.heheheh...

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by arcx13 on 2011-01-15, 12:19

aku tgh buat skang. xde problem pun~ masing2 kenala open minded

arcx13

Posts : 100
Points : 127
Reputation : 6
Join date : 2011-01-08
Location : Wellington City, New Zealand

http://www.arcx13.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by mikaielle on 2011-01-15, 12:27

bagi aku kalau pasangan korang yg warga negara malaysia ok lagi kot...haha....

tapi kalau macam aku ni dapat yg bukan warga negara malaysia mcmner plak?

dah lah jauh plak tu kan.huhu...

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by fakarepain on 2011-01-15, 12:36

kalau warganegara korea.. aku x kesah.. hehe

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-15, 12:38

zulkbo wrote:
AMMAR YASIR wrote:Ammar ada berkenan dengan sorang awek sabah ni. Kenal dalam fb je tapi bila lama-lama kawan timbul pulak rasa cinta. Adakah jarak jauh pun boleh rasa cinta? Walaupun tak pernah jumpa.

boleh tahan ke?
nanti dah jatuh cinta giler
di kebas orang..anda merana
jangan buat keputusan luar
dugaan pulak?
pada saya cinta kena selalu
jumpa..senang ceita.. Idea

Tapi hati dah berkenan kat dia nak buat macam mana? Orang lain yang lagi cantik nak kat Ammar x ras perasaan apa pun

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by zulkbo on 2011-01-15, 12:40

hebat belaka kalian ni
semua bercinta gadis asing..
saya tak berpeluang..muda
lagi dah kahwin 24 tahun
gadis tempatan je
hari-hari jumpa
mengadap depan mata
tak tahulah hidup
tanpanya, bagaimana? Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by fakarepain on 2011-01-15, 12:41

biasa la Ammar.. cinta itu buta.. di mata kita dia lah yang paling cantik..

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-15, 12:44

fakarepain wrote:biasa la Ammar.. cinta itu buta.. di mata kita dia lah yang paling cantik..
Betul kata orang. Cinta itu buta.. Adakah dia tu cinta Ammar? Walaupun tak pernah jumpa adakah dikira sebagai cinta?

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by fakarepain on 2011-01-15, 12:48

AMMAR YASIR wrote:
fakarepain wrote:biasa la Ammar.. cinta itu buta.. di mata kita dia lah yang paling cantik..
Betul kata orang. Cinta itu buta.. Adakah dia tu cinta Ammar? Walaupun tak pernah jumpa adakah dikira sebagai cinta?

Boleh2.. itu dipanggil cinta wireless.. walaupon x pernah jumpa,, tapi connection tetap ada.. x payah pakai wire LAN

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-15, 12:51

Hahahaha..perumpamaan yang menarik.. Terima kasih sebab bagi pandangan... Telah jumpa dah erti sebenar cinta.

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by mikaielle on 2011-01-15, 12:53

fakarepain wrote:kalau warganegara korea.. aku x kesah.. hehe

haha...bukan korea yang aku dapat, dari negara jiran la...INDON, tapi keturunan arab la...
warganegara Arab Saudi...Nasib aku pandai cakap arab sikit2...haha...

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by iza82 on 2011-01-15, 13:06

Kalau perempuan, cinta jarak jauh ok lagi.
Tapi kalau lelaki, yang jauh lagi ok tapi tetap nak cari yang dekat jugak...
Cinta antara lelaki dan perempuan berbeza takrifannya....

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by atiEy on 2011-01-15, 14:00

[quote="zulkbo"]
dielala wrote:

dah kahwin esok..kena dia belayar
lagi 5-6 bulan(kerja kapal)anda
mengandung..sanggup ke beranak
sorang tanpa hubby di sisi..fikir
jangan tak fikir.. Very Happy bounce

tak sanggup, tak sanggup... tapi, kalau yang bersuamikan polis macamana pula ye? Question

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by iza82 on 2011-01-15, 19:22

Dalam hidup ini memerlukan pengorbanan.
Mana ada kerja suami isteri berdua 24 jam.
melainkan mereka bos....
Kalau dah jodoh tak ke mana,
dan kalau dapat yg kena kerja jauh2, apa boleh buat....

iza82

Posts : 374
Points : 379
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 34
Location : Perak

http://azilas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by cikgudahlia on 2011-01-15, 20:30

yang penting kena saling percaya dan setia pada pasangan masing2 Very Happy

cikgudahlia

Posts : 46
Points : 47
Reputation : 1
Join date : 2011-01-09
Age : 35
Location : In Front of U!

http://www.cikgudahlia.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by pwincess lovey dovey on 2011-01-15, 20:57

ade..
Very Happy

pwincess lovey dovey

Posts : 100
Points : 159
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 25
Location : jaybee

http://www.pwincessloveydovey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by mazin on 2011-01-15, 22:05

aku vote pilihan ke3.
pengalaman aku:

pertama : aku kat kl, ex-gf kat JB - hancur lebur tengah jalan bounce
kedua : lagi sekali tak serik, dengan orang lain plak - still aku kat KL dia kat JB - yang ni dah tak long distance pasal dah duduk serumah dan sebilik.. I love you

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by MelRomeo on 2011-01-15, 22:41

sedang alaminya sekarang. ahaks. ecece dan-dan aku ada awek.. papepon aku respect kat kak aku lah kerja jauh2 ;\

_________________
Blog Saya
Project Saya
Twitter Saya

MelRomeo

Posts : 43
Points : 55
Reputation : 0
Join date : 2010-12-30
Location : Johor

http://melromeo.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by dayah asri on 2011-01-15, 23:25

ade. on the way la ni. and it really works.
http://dayahasry92.blogspot.com/

dayah asri

Posts : 12
Points : 14
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by Achie on 2011-01-15, 23:50

aQ_tiEyhA wrote:Apa pendapat korang dengan cintancintun yang jarak jauh ni? Actually, aku tengah mengalaminya ni. Si dia nun jauh di sana semenanjung dan aku pula kat Sabah. Hujung tahun 2011 baru dia dapat balik tu pun kalau tak ada halangan.

cnta jauh or dkt tu tak pe,yg pntg dri hati kita...dlm hbgn mcm ni,apa yg penting??of coz kepercayaan.kesetiaan,keikhlasn dan faham memahami..coz cinta yan dkt pun tak semestinya kekal,yg pntg tepuk dada,tanya iman...betul tak?? kalau nak sngt berterusan,lebih baik diakhir dgn perkawinan...coz cnta yg dekat tu boleh membuat ksilpan,tak nmpak bnyka mksiat berleluasann dkg ni..coz apa??fikir2kanlaahhh^^

Achie

Posts : 40
Points : 41
Reputation : 0
Join date : 2011-01-09
Age : 28
Location : Puchong

http://www.wooferstorm.com

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by intankuterpilih on 2011-01-16, 01:29

vote yg tengah... kebrangkalian kekal untuk cinta jarak jauh ni memang tipis sekali...2x aku bercinta jarak jauh, 2x juga gagal... last2 cari 1 kampung, baru kekal...

intankuterpilih

Posts : 114
Points : 115
Reputation : 1
Join date : 2011-01-14
Age : 37
Location : jb

http://intankuterpilih.com/

Back to top Go down

Re: Cinta Jarak Jauh..Ada Beran?

Post by Sponsored content Today at 04:09


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum