Memulakan PROvokasi

View previous topic View next topic Go down

Memulakan PROvokasi

Post by shahroll on 2011-01-13, 09:16

As salam forumer sekalian,

Topik yang saya mulakan nie agak "ringan" sebab ini pengalaman saya yang dulu dalam satu forum. Biasa lah, kalau dah ramai2 dalam forum, pasti ada yang kurang senang dengan orang lain tak kira lah dari segi apa pun.

Kejatuhan sesebuah forum itu disebabkan beberapa faktor. 1 faktor tu adalah disebabkan provokasi nie lah. Mengapa?

Jika dalam skop blogger or blogging, aku banyak kali melihat provokasi yang dibuat di dalam posting2 mereka. Dalam bahasa mudah, rage blog orang lain dalam blog sendiri! Kenapa?

Mungkin berpunca dari rasa tak puas hati dengan pandangan "orang lain" dan jugak sebab memang peragai blogger tu macam tu. Tak senang tengok orang lain LEBIH daripada dia.

Mungkin ada pandangan lain, silakan tambah.. =) As salam..

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 11:43

Ada yang guna cara macam ni sebab nak tarik perhatian dan ada juga yang nak tarik traffic masuk ke blog dia.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by zulkbo on 2011-01-13, 11:46

Salam Kembali..
rasanya mana-mana forum pun
ramai yang provoked..jadi sesama
lah kta menjaga tata susila kita
dalam berforum disini..harapan tiadalah
di sini,dan sehingga kini pun belum..
alhamdulllah...

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by shahroll on 2011-01-13, 11:46

Nescafe ais wrote:Ada yang guna cara macam ni sebab nak tarik perhatian dan ada juga yang nak tarik traffic masuk ke blog dia.

Betul. Nak get attention dari readers. But readers pon skang pandai menilai, mana blog kualiti ataupun hanya sekadar kuantiti. Nak tarik traffik ada pelbagai cara Smile

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 11:52

shahroll wrote:
Betul. Nak get attention dari readers. But readers pon skang pandai menilai, mana blog kualiti ataupun hanya sekadar kuantiti. Nak tarik traffik ada pelbagai cara Smile

Traffic boleh menyababkan segelintir blogger hilang pertimbangan Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by shahroll on 2011-01-13, 11:57

Nescafe ais wrote:
shahroll wrote:
Betul. Nak get attention dari readers. But readers pon skang pandai menilai, mana blog kualiti ataupun hanya sekadar kuantiti. Nak tarik traffik ada pelbagai cara Smile

Traffic boleh menyababkan segelintir blogger hilang pertimbangan Very Happy

hoho~ bahaya kalau dah sampai tahap begitu.. tapi saya pasti, ada "hidden" knowledge yang tak di revealkan oleh otais2 bloggers.. hehehe~ Laughing Laughing Laughing

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by sobrimansor on 2011-01-14, 11:04

Aku sebenarnya tak berapa nak gemor dengan kes2 provoked nih. Mumang bukan cara aku. Harap2 aku ianya tak berlau kat forum nih. Kalau boleh forum ni dikategorikan sebagai forum indi. hehehehe

_________________
Blog SobriMansor.COM | Dari Mata Turun Ke Hati


By BigHandesign

sobrimansor

Posts : 120
Points : 176
Reputation : 2
Join date : 2011-01-04
Age : 36
Location : Putrajaya

http://sobrimansor.com

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by mazin on 2011-01-14, 11:54

aku rasa selagi kita ada manusia yang berperangai 'aku je yang betul' - selagi tu la masalah provoke - memprovoke ni akan berlaku, tak kisah la dalam forum ke, blog ke apa ke.. heh pasal provoke2 ni ada sampai saman menyaman..
Shocked

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by mazin on 2011-01-14, 11:55

sobrimansor wrote:Aku sebenarnya tak berapa nak gemor dengan kes2 provoked nih. Mumang bukan cara aku. Harap2 aku ianya tak berlau kat forum nih. Kalau boleh forum ni dikategorikan sebagai forum indi. hehehehe

forum indi?? Very Happy Very Happy Very Happy

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by nOj on 2011-01-14, 12:55

nak nak skang ni adenya byk medium pengiklanan - tinggi trafik, byk duit.
jadiknye org tak kisah pun nk provoked.
yg penting ramai org masuk blog, jadik kaya.
tak gitu?

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by shahroll on 2011-01-14, 15:44

nOj wrote:nak nak skang ni adenya byk medium pengiklanan - tinggi trafik, byk duit.
jadiknye org tak kisah pun nk provoked.
yg penting ramai org masuk blog, jadik kaya.
tak gitu?

Oh gitu ( my lecturer suka ckp gini..) hehehe~
Lonie mmg gitu la dia, suka diprovok actually untuk mendapat keuntungan.. Laughing Laughing

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by RedBoys on 2011-01-19, 23:40

terdapat beberapa faktor berlakunya provokasi. tapi harap2nya tiadalah di dalam forum ni.

RedBoys

Posts : 170
Points : 170
Reputation : 0
Join date : 2011-01-19
Location : Kedah

http://www.redboys.info/

Back to top Go down

Re: Memulakan PROvokasi

Post by Sponsored content Today at 07:57


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum