Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

View previous topic View next topic Go down

Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by zulkbo on 2011-01-13, 00:26



Salam semua, sudah acap kali saya
menceritakan dalam entri saya sebelum ini tentang keberkesanan
mendapatkan backlinks ke blog melalui laman forum.Tetapi saya tidak
membuktikannya.

Hari ini saya ingin berkongsi bukti bergambar sumber dari webmaster tool , backlinks yang saya perolehi dari laman forum.Agak banyak link yang disumbangkan oleh 2 laman forum ini.

Nak tahu lebih lanjut jom ke sini:
http://www.zulkbo.com/2011/01/bukti-bergambar-backlinks-dari-laman.html

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by jabdul rashid on 2011-01-13, 00:30

terima kasih zul kongsi pengalaman sebagai otai blogger Very Happy

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by zulkbo on 2011-01-13, 00:30

jabdul rashid wrote:terima kasih zul kongsi pengalaman sebagai otai blogger Very Happy

Idaklah expert..cuma belajar
dan terus belajar.. Laughing

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 00:50

Forumer politik kita Very Happy

Forum SB ni baik hati sebab bagi backlink. Walaupun mula-mula, memang slow, tapi bila dah ramai user kat sini, mungkin meriah sikit.

Harap-harap, begitulah.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by zulkbo on 2011-01-13, 01:04

Nescafe ais wrote:Forumer politik kita Very Happy

Forum SB ni baik hati sebab bagi backlink. Walaupun mula-mula, memang slow, tapi bila dah ramai user kat sini, mungkin meriah sikit.

Harap-harap, begitulah.

he he...promote jangan tak promote.. Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by tice.su on 2011-01-13, 02:14

bestlah...nak check jugaklah!

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by uncle on 2011-01-13, 10:08

uncle dah pun mula merasa kesan backlink dari forum nih...hihihi...lepas ni uncle akan promote forum ni melalui entry..makin meriah umat masuk..makin byk backlink yang akan diterima.

uncle

Posts : 16
Points : 19
Reputation : 3
Join date : 2011-01-12
Age : 40
Location : Perlis

http://www.unclepunyablog.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by kusha on 2011-01-13, 10:23

macammana nak cek referral kita dtg dari backlinks ni kalau dekat blogspot?

kusha

Posts : 31
Points : 31
Reputation : 0
Join date : 2011-01-12
Location : USJ

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 10:25

uncle wrote:uncle dah pun mula merasa kesan backlink dari forum nih...hihihi...lepas ni uncle akan promote forum ni melalui entry..makin meriah umat masuk..makin byk backlink yang akan diterima.

Betul tu. Makin ramai user, makin banyak backlink yang kita dapat. Tapi syaratnya, kena aktif berforum kat sini Very Happy

Tq uncle.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 10:26

kusha wrote:macammana nak cek referral kita dtg dari backlinks ni kalau dekat blogspot?

www.google.com/webmasters/tools

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by shahroll on 2011-01-13, 10:27

kusha wrote:macammana nak cek referral kita dtg dari backlinks ni kalau dekat blogspot?

Salam Kusha,

Dalam dashboard blogspot, ada satu menu "Stat" kat situ boleh tengok statistik sama ada harian, mingguan dan juga All the time.

Then, dalam sub-menu ada untuk check refferal link tu, hope dapat membantu.. =)

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by kusha on 2011-01-13, 10:44

ok,dah cek.buat masa ni tak ada lagi backlink yang sangkut dari sini
hopefully sangkut la... Very Happy

mytempat

kusha

Posts : 31
Points : 31
Reputation : 0
Join date : 2011-01-12
Location : USJ

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by uncle on 2011-01-13, 11:04

kusha wrote:ok,dah cek.buat masa ni tak ada lagi backlink yang sangkut dari sini
hopefully sangkut la... Very Happy

mytempat

takpa pelan-pelan kayuh..nanti dapat lah tu backlink..

uncle

Posts : 16
Points : 19
Reputation : 3
Join date : 2011-01-12
Age : 40
Location : Perlis

http://www.unclepunyablog.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by uncle on 2011-01-13, 11:06

Nescafe ais wrote:
uncle wrote:uncle dah pun mula merasa kesan backlink dari forum nih...hihihi...lepas ni uncle akan promote forum ni melalui entry..makin meriah umat masuk..makin byk backlink yang akan diterima.

Betul tu. Makin ramai user, makin banyak backlink yang kita dapat. Tapi syaratnya, kena aktif berforum kat sini Very Happy

Tq uncle.

sama-sama nescafe hihihi..uncle dah lama tak berforumm..semenjak pencen dari CariGold ..memang tak bergiat mana-manapun ..tapi jika forum macam ni..memang patut disertai ramai blogger kerana banyak info...

uncle

Posts : 16
Points : 19
Reputation : 3
Join date : 2011-01-12
Age : 40
Location : Perlis

http://www.unclepunyablog.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by kusha on 2011-01-13, 11:09

ooo,geng carigold.mesti otai ni

kusha

Posts : 31
Points : 31
Reputation : 0
Join date : 2011-01-12
Location : USJ

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by uncle on 2011-01-13, 11:22

kusha wrote:ooo,geng carigold.mesti otai ni

ahli biasa jer..bukan main forex pun hihihi..disebabkan banyak benda boleh dilihat kat sana..termasuk membeli belah..sebab itulah uncle melekat disana.

uncle

Posts : 16
Points : 19
Reputation : 3
Join date : 2011-01-12
Age : 40
Location : Perlis

http://www.unclepunyablog.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 11:32

kusha wrote:ok,dah cek.buat masa ni tak ada lagi backlink yang sangkut dari sini
hopefully sangkut la... Very Happy

mytempat

Tapi kalau check pada google webmaster tool, forum ni ada bagi backlink ke blog teman. Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by zulkbo on 2011-01-13, 11:40

saya dah dapat BL dari Yahoo
Laman Forum ni..tapi.........scratch
Google belum nampak..mungkin
ambik masa ..alasan
tertentu..kenalah sabar kan ?
Tak semua benih menjadi
on the spot..

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by kusha on 2011-01-13, 11:43

macammana backlink ke yahoo? tlg ajarkan aku

kusha

Posts : 31
Points : 31
Reputation : 0
Join date : 2011-01-12
Location : USJ

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 11:45

zulkbo wrote:saya dah dapat BL dari Yahoo
Laman Forum ni..tapi.........scratch
Google belum nampak..mungkin
ambik masa ..alasan
tertentu..kenalah sabar kan ?
Tak semua benih menjadi
on the spot..

Ada kut bro. Cuba check page yang belakang2 pada Links to your site tu.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by zulkbo on 2011-01-13, 11:47

Nescafe ais wrote:

Ada kut bro. Cuba check page yang belakang2 pada Links to your site tu.

Mungkin.. Arrow
nanti saya detail
balik..he he
Thanks..

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 11:50



Ni backlink dari forum SB.

Mungkin baru lagi kut. Tu yang lambat sikit nak naik. Satu jer Very Happy


Last edited by Nescafe ais on 2011-01-13, 12:02; edited 2 times in total (Reason for editing : typo)

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by SayaAnonymous on 2011-01-13, 11:55

hmm..macam mana nak check backlink tu? anon tak tahu..huhu

_________________

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by zulkbo on 2011-01-13, 11:58

Bravo... sunny
dah mula menyumbang
ye..? cheers

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 11:58

SayaAnonymous wrote:hmm..macam mana nak check backlink tu? anon tak tahu..huhu

Rasanya lebih baik check kat http://www.google.com/webmasters/tools/

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by MelRomeo on 2011-01-13, 14:00

Forum memang port paling senang nak dapat backlink . selalu2kan lah join mana-mana forum lagi. hee Wink

_________________
Blog Saya
Project Saya
Twitter Saya

MelRomeo

Posts : 43
Points : 55
Reputation : 0
Join date : 2010-12-30
Location : Johor

http://melromeo.com

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 23:26

MelRomeo wrote:Forum memang port paling senang nak dapat backlink . selalu2kan lah join mana-mana forum lagi. hee Wink

Kena tambah forum lagi ni nampaknya..

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by thalhah on 2011-01-13, 23:39

ngeee... poning da den. xlarat nk join forum lai.. jawatan moderator kat forum lain pun den da lotak jawatan yo. Very Happy

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 23:41

thalhah wrote:ngeee... poning da den. xlarat nk join forum lai.. jawatan moderator kat forum lain pun den da lotak jawatan yo. Very Happy

Nampak gayanya, kena lepak sini jer Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by nOj on 2011-01-14, 14:06

bagus jugak kan.
makin ramai yang masuk blog sesama kte.
gud job la.
disamping berforum, dapat meningkatkan trafik blog.

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-14, 20:36

nOj wrote:bagus jugak kan.
makin ramai yang masuk blog sesama kte.
gud job la.
disamping berforum, dapat meningkatkan trafik blog.

Nak bagi ramai, kena tolong promote sekali forum ni Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by fakarepain on 2011-01-14, 22:36

o.. forum pon boleh bagi backlink ea..
tapi ade satu je masalah nya sekarang ni,,, saya tak tau r backlink tu ape?? hehe.. ade sape2 boleh terang secara detail x??

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Puncautama on 2011-01-15, 08:31

tak pe pelan2 kayuh... yg penting jgn lupa promote..hehehe

_________________
[It`s Mine | Punya Aku]
My Blog : http://brekkie2gogo.blogspot.com/
My FB : http://www.facebook.com/puncautama

Jangan Lupa Follow~ Very Happy lol!

Puncautama

Posts : 69
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-07
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

http://brekkie2gogo.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by nba-Nur on 2011-01-15, 09:05

Tahniah buat Admin dan individu2 yg membangunkan Forum SB ni.. Rasa memang tak rugi kalau join walaupun baru hari pertama.. Banyak posting daripada ahli2 forum yg boleh dimanfaatkan.. Terima kasih atas perkongsian... 07

nba-Nur

Posts : 78
Points : 78
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Location : JB

http://cetusanrasa-nba.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-17, 18:01

Nescafe ais wrote:

Ni backlink dari forum SB.

Mungkin baru lagi kut. Tu yang lambat sikit nak naik. Satu jer Very Happy

Ada peningkatan. Daripada 1 naik jadi 9. Oklah tu Very Happy



Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by wolverine89 on 2011-01-17, 18:04

pelan2 kayuh..
ok la tu..
makin lame makin meningkat..

_________________
Jom lawat blog ni-->>http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

lol!


wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-19, 00:47

Nescafe ais wrote:
Nescafe ais wrote:

Ni backlink dari forum SB.

Mungkin baru lagi kut. Tu yang lambat sikit nak naik. Satu jer Very Happy

Ada peningkatan. Daripada 1 naik jadi 9. Oklah tu Very Happy



Daripada 9 naik jadi 34 Very Happy


Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by zulkbo on 2011-01-19, 01:08

perghhh..cepatnya naik
hebat..he he Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by pinguincomel on 2011-01-19, 01:19

forum ni dh bg saya 7 backlink.. yeayyyy

pinguincomel

Posts : 29
Points : 29
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 32
Location : JB

http://komuniti-gempakz.blogspot.com, http://gempakz.org, http:/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by KakiBongkar on 2011-01-19, 01:27

camne nak cek backlink? sori tanye soalan cam budak skolah

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-19, 01:31

KakiBongkar wrote:camne nak cek backlink? sori tanye soalan cam budak skolah

Tak payah buat apa-apa. Automatik forum ni bagi backlink. Cuma kena check jer kat google webmaster tool

Nak dapat banyak backlink, kena rajin reply topic kat forum ni.

Signature link yang kat bawah ni yang bagi backlink Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by pinguincomel on 2011-01-19, 01:55

saya ada join satu forum tu.. posting sy dh masuk 15 ribu kat situ.. tp xpernah sy letak link blog kat situ.. baru arini letak sebab nak dptkan backlink.. ehhee

pinguincomel

Posts : 29
Points : 29
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 32
Location : JB

http://komuniti-gempakz.blogspot.com, http://gempakz.org, http:/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by KakiBongkar on 2011-01-19, 01:59

pinguincomel wrote:saya ada join satu forum tu.. posting sy dh masuk 15 ribu kat situ.. tp xpernah sy letak link blog kat situ.. baru arini letak sebab nak dptkan backlink.. ehhee

15ribu tu tak macam super active lak ek

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Nescafe ais on 2011-01-19, 02:25

pinguincomel wrote:saya ada join satu forum tu.. posting sy dh masuk 15 ribu kat situ.. tp xpernah sy letak link blog kat situ.. baru arini letak sebab nak dptkan backlink.. ehhee

Ada forum yang memang tak bagi letak signature, ada juga yang tak bagi backlink. Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by pinguincomel on 2011-01-19, 02:27

yeke.. rugilah kalau camtu.. sy join forum Cari.com.. dh lama berporem kat san tu yg sedar xsedar dh masuk 15 ribu tu heeehee

pinguincomel

Posts : 29
Points : 29
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 32
Location : JB

http://komuniti-gempakz.blogspot.com, http://gempakz.org, http:/

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by KakiBongkar on 2011-01-19, 03:20

forum femes kat mesia ni rasanya forum apa? carigold? wangcyber? atau ada forum lain lagi yg user dia sentiasa ramai

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Bukti Laman Forum Menyumbangkan Backlinks Pada Blog

Post by Sponsored content Today at 14:03


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum