Perlu ke blogger dedah identiti?

View previous topic View next topic Go down

Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by mazin on 2011-01-12, 14:27

Salam..

Saja nak tau pendapat anda. Perlu ke penulis blog dedahkan identiti diri dia, dan, salahke kalau blogger tu sorokkan identiti dia?

Ada beza ke kalau anda tau sapa penulis blog yang anda baca atau tak..

bagi aku , aku suka kalau xde orang kenal.. hehehe memang takde sapa nak kenal pun. so , what say you?

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by zulkbo on 2011-01-12, 16:02

ENTAHLAH..?? confused
Jika itu konsep anda..
apa nak di takutkan
kalau pandangan saya
berblogging mnyampaikan
sesuatu..melainkan kita
ibarat lempar batu
sembunyi tangan..?

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by nOj on 2011-01-12, 16:05

ntah la ye.
rasenye takpe kot dedahkan sket2 je.
tapi takyah la sampai no ic pun nak bgtau orang.
ataupun bagi no pin kad atm kat orang ke. hehehe

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by zulkbo on 2011-01-12, 16:07

nOj wrote:ntah la ye.
rasenye takpe kot dedahkan sket2 je.
tapi takyah la sampai no ic pun nak bgtau orang.
ataupun bagi no pin kad atm kat orang ke. hehehe

lawak lah Noj bounce bounce
kalau begitu betul
blogger peramah..huhu

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by nOj on 2011-01-12, 16:56

itu bkn kategori peramah dah tu.
tah masuk kategori lain plak.
hehe

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by uncle on 2011-01-12, 18:48

kalau dah sampai no IC no PIN akaun itu dan tak berapa betul....hahaha dedah untuk tujuan pengenalan diri itu perlu ..

nak berahsia-rahisa mengalahkan perisik pulak hihihi

uncle

Posts : 16
Points : 19
Reputation : 3
Join date : 2011-01-12
Age : 40
Location : Perlis

http://www.unclepunyablog.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by fakarepain on 2011-01-12, 18:49

atas kehendak masing2.. baik dedah je.. stylo ape.. hehe

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by akuanakpahang on 2011-01-12, 18:59

Kita pun takut dedah abis bimbang malu tengok dek org huhuhu Razz

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by dielala on 2011-01-12, 19:16

terpulang pada individu. bukan semua orang ingin dikenali. mungkin beliau bersifat MISTERI. huhu. ada juga yang mendedahkan identiti utk menambah kenalan dan ada juga ingin popular. yeyehhh!! 10

bagi saya memadai lah jika hanya berkongsi maklumat yang selamat shj. 14

dielala

Posts : 29
Points : 37
Reputation : 0
Join date : 2011-01-09
Age : 25
Location : melaka

http://diela-ke-ai.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by pwincess lovey dovey on 2011-01-12, 19:29

dielala wrote:terpulang pada individu. bukan semua orang ingin dikenali. mungkin beliau bersifat MISTERI. huhu. ada juga yang mendedahkan identiti utk menambah kenalan dan ada juga ingin popular. yeyehhh!! 10

bagi saya memadai lah jika hanya berkongsi maklumat yang selamat shj. 14




yap..
betul gak cakap diela 2..

pwincess lovey dovey

Posts : 100
Points : 159
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 25
Location : jaybee

http://www.pwincessloveydovey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by al-lavendari on 2011-01-12, 22:03

nOj wrote:ntah la ye.
rasenye takpe kot dedahkan sket2 je.
tapi takyah la sampai no ic pun nak bgtau orang.
ataupun bagi no pin kad atm kat orang ke. hehehe

apa yang ingin kita dedahkan biarlah yang benar, tapi tak semua yang benar itu harus kita dedahkan !

al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by atiEy on 2011-01-16, 01:48

dedahkan sikit identiti kita takpa kot. tak payahlah bagi full kan. skerat-sekerat aje. hehe

atiEy

Posts : 277
Points : 303
Reputation : 4
Join date : 2011-01-13
Age : 26

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by [MidNight]|Starz on 2011-01-16, 02:10

Bg sy terpulang pada individu tu sendiri. Blogging ni sama gak cam penulis novel atau cerpen. Kalau penulis novel pun ada nama pena sebagai identiti, penaip blog plak ada nama taip..hehe.
Kalu xdedahkan identiti ni, rase cam lagi bebas nak luahkan pendapat tentang satu2 isu sbb xde org knl. Kalu de org knal, nak luahkan pendapat dlm blog pn kna berlapik terutama lam bab2 politik contohnya. Silap2 bg pndapat kna saman la plak.

P/S: Minat kat Tamar Jalis.. penulis siri bercakap dengan jin. Smpai skg org xtau identiti bliau sbenar. Misteri sungguh! confused

_________________

Komuniti Hijau Online!
~Temporary OFFLINE Mode..Sleep]>

My Facebook

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by pak long cikgu on 2011-01-16, 02:32

blogger nak tunjuk identiti atau tidak tak jadi soal.....yang penting blog merupakan medan pena meilhamkan rasa..demi satu kepuasan..

http://paklongsifu.blogspot.com/

pak long cikgu

Posts : 25
Points : 25
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Location : selinsing, perak

http://paklongsifu.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-16, 08:17

mazin wrote:Salam..

Saja nak tau pendapat anda. Perlu ke penulis blog dedahkan identiti diri dia, dan, salahke kalau blogger tu sorokkan identiti dia?

Ada beza ke kalau anda tau sapa penulis blog yang anda baca atau tak..

bagi aku , aku suka kalau xde orang kenal.. hehehe memang takde sapa nak kenal pun. so , what say you?
Lebih baik kita dedah sikit identiti kita barulah pelawat blog kita dapat kenal kita. senang sikit nak kongsi pendapat. Tapi jangan terlalu mendedahkan identiti tu.

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by dauspozi on 2011-01-16, 09:10

Rasanya terserah pada diri masing2 nk dedah atau tak.. Kalau aku, dulu aku pernah sorok identiti selama setahun setengah.. now dah show muka sendiri.. hehehe =)

dauspozi

Posts : 16
Points : 29
Reputation : 0
Join date : 2011-01-09
Age : 22
Location : Kuala Terengganu

http://www.dauspozi.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by cikgudahlia on 2011-01-16, 09:16

mazin wrote:Salam..

Saja nak tau pendapat anda. Perlu ke penulis blog dedahkan identiti diri dia, dan, salahke kalau blogger tu sorokkan identiti dia?

Ada beza ke kalau anda tau sapa penulis blog yang anda baca atau tak..

bagi aku , aku suka kalau xde orang kenal.. hehehe memang takde sapa nak kenal pun. so , what say you?


jangan dedah sangat, bahaya...
kalo tak dedah lagi oke sebenarnya, nampak misterius..
orang pun tertanya siapa dia ni, dan org akan terus mencari pasal dia melalui post2 lama dia..
yg penting biar entry best

cikgudahlia

Posts : 46
Points : 47
Reputation : 1
Join date : 2011-01-09
Age : 35
Location : In Front of U!

http://www.cikgudahlia.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by wolverine89 on 2011-01-16, 09:41

bagi aku..
lebih baek tau sape penulisnya..
so.. lebih bertanggungjawab dgn setiap penulisannya..

if not klo tulis perkara2 sensitif..
then, tak tau sape penulis..
susah la macam tu..

_________________
Jom lawat blog ni-->>http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

lol!


wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by Azman Roslan on 2011-01-16, 09:41

aku suka dedah sikit je, hahah..

Azman Roslan

Posts : 14
Points : 18
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 32
Location : bentong

http://www.azmanroslan.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by shafinar on 2011-01-16, 10:08

kalau takut di lambung ombak, jgn berumah di tepi pantai.
simple as that.
u bertanggungjawab terhadap setiap tulisan u.
SKMM kan ada.....jaga lah tatasusila dan penulisan anda.
just reveal who u are....just my simple opinion.

shafinar

Posts : 85
Points : 98
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 33
Location : putrajaya

http://separuhdarilangitbiru.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by SayaAnonymous on 2011-01-16, 10:18

anon hanya dedahkan jantina je..hehe..anon rasa lebih selesa tak dedah...inilah identitiku...huhuh

_________________

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by mazin on 2011-01-16, 12:11

SayaAnonymous wrote:anon hanya dedahkan jantina je..hehe..anon rasa lebih selesa tak dedah...inilah identitiku...huhuh
Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by nba-Nur on 2011-01-16, 13:31

Terpulang pada individu. Apa yg penting jaga tatasusila berbahasa semasa menulis di blog. Very Happy

nba-Nur

Posts : 78
Points : 78
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Location : JB

http://cetusanrasa-nba.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by hafizaiman95 on 2011-01-16, 16:19

x salah dedah identiti.. tp jgn smpai maklumat sulit pun nk dedah.. merana hidup nnty...

hafizaiman95

Posts : 60
Points : 67
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 21
Location : Pasir Gudang

http://www.hafizaiman95.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by iera nadira on 2011-01-16, 16:23

saya dedah sikit sikit je. Ahahaha.
Tak suka kalau orang yang kenal saya baca blog saya.
Rasa cam takdek privasi.

iera nadira

Posts : 11
Points : 16
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 19
Location : Penang

http://imanmutiara-iera.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by nOj on 2011-01-16, 16:32

dedah sket2 ok je.
jgn sampai menipu dah la.
tak best plak baca blog sang penipu kan

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by zulkbo on 2011-01-16, 18:11

iera nadira wrote:saya dedah sikit sikit je. Ahahaha.
Tak suka kalau orang yang kenal saya baca blog saya.
Rasa cam takdek privasi.

macam tu pulak..
emmm..pandai-pandai
lah bawa diri ye..? scratch

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by Black Winter on 2011-01-16, 18:17

dedah yang mana penting je... mcm nama, umur, asal, muka... tak perlu detail sangat. dunia sekarang, bahaya di mana-mana.

_________________
Jom singgah blog saye --> http://jotsofme.blogspot.com cat
Jom add Facebook saye --> http://www.facebook.com/Heedaya albino
Jom follow Twitter saye --> http://www.twitter.com/Heedaya cherry

Black Winter

Posts : 154
Points : 188
Reputation : 1
Join date : 2010-12-29

http://jotsofme.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perlu ke blogger dedah identiti?

Post by Sponsored content Today at 07:58


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum