Blogging untuk dapat duit?

View previous topic View next topic Go down

Blogging untuk dapat duit?

Post by mazin on 2011-01-12, 12:50

Salam semua..

Just nak tau ade ke orang yang serius gunakan blog ni untuk dapat duit.. kalau ada berapa banyak yang korang penah / tahu / pernah dengar orang dapat?

Maksud aku pendapatan dari Nuffnang or ManggaAD atau yang seumpanya ye.. bukan blog yang memang jual produk.

Sori la topik mungkin tak best .. aku baru je nak belajar berblog ni.. dan aku memang nak tau berapa yang kita boleh earn dari aktiviti blogging ni. Smile

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by nOj on 2011-01-12, 12:53

ade je.
tengok la redmummy tu. itu antara yang dah terbukti la.
memang boleh dapat duit kalau bersungguh2 cam mak merah tu.

aku plak, memang dah penah dapat duit dr nuffnang. setaun lebih berblogging + nuffnang, dpt la dalam RM600 gitu. tp kena rajin la

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-12, 12:56

memang kene rajin sikit, kalo malas habuk pon tarak..

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by mazin on 2011-01-12, 12:59

hehhe
bagus-bagus .. maknanye betul la iklan hot fm tu cakap blogging boleh mendatangkan pendapatan pasif...
aku pun nak cuba la.. hehehehe kalau setahun boleh dapat RM500 lepas jugak bayar road tax + insurance kete ...

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by jabdul rashid on 2011-01-12, 13:20

boleh lah sikit2...bayar bil steamyx nih Very Happy

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by nOj on 2011-01-12, 13:23

skang ni target pendapatan blog tuk wat belanja raye je.
hehehe boleh ke gitu?

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by arcx13 on 2011-01-12, 13:30

nOj wrote:ade je.
tengok la redmummy tu. itu antara yang dah terbukti la.
memang boleh dapat duit kalau bersungguh2 cam mak merah tu.

aku plak, memang dah penah dapat duit dr nuffnang. setaun lebih berblogging + nuffnang, dpt la dalam RM600 gitu. tp kena rajin la

belanje la kak nojjjjjjj. duit nuff nak simpan buat kawin nih Razz

arcx13

Posts : 100
Points : 127
Reputation : 6
Join date : 2011-01-08
Location : Wellington City, New Zealand

http://www.arcx13.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by hazrina erin on 2011-01-12, 15:10

susah tak nak dapat duit? nape saya macam susah je nak naikkan BE nuffnang? Sad (lari tajuk tak?)lol!

hazrina erin

Posts : 3
Points : 3
Reputation : 0
Join date : 2011-01-12
Age : 28
Location : shah alam, selangor

http://whenisaidsomething.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by arcx13 on 2011-01-12, 15:29

hazrina erin wrote:susah tak nak dapat duit? nape saya macam susah je nak naikkan BE nuffnang? Sad (lari tajuk tak?)lol!
BE apa suma ni kena pandai bodek nuffnang baru dia bg BE Razz

arcx13

Posts : 100
Points : 127
Reputation : 6
Join date : 2011-01-08
Location : Wellington City, New Zealand

http://www.arcx13.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by nOj on 2011-01-12, 16:02

arcx13 wrote:
nOj wrote:ade je.
tengok la redmummy tu. itu antara yang dah terbukti la.
memang boleh dapat duit kalau bersungguh2 cam mak merah tu.

aku plak, memang dah penah dapat duit dr nuffnang. setaun lebih berblogging + nuffnang, dpt la dalam RM600 gitu. tp kena rajin la

belanje la kak nojjjjjjj. duit nuff nak simpan buat kawin nih Razz

nak kawen dah ke? tunggu la dulu jgn kawen lg. tunggu puluh ribu duit nuff ni. hehe

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by endiem on 2011-01-12, 16:11

duit bukanlah matlamat berblog.. tapi kalau ada duit kira bagus jugaklah..

endiem

Posts : 6
Points : 6
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08

http://orangpahang.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by zulkbo on 2011-01-12, 16:12

endiem wrote:duit bukanlah matlamat berblog.. tapi kalau ada duit kira bagus jugaklah..

setuju.....

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by zulkbo on 2011-01-12, 16:13

ieda alhabsyi wrote:memang kene rajin sikit, kalo malas habuk pon tarak..

rajin Cik Kak kita ni
ada di mana-mana
blog pun dia..he he
BW...

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by mazin on 2011-01-12, 16:22

endiem wrote:duit bukanlah matlamat berblog.. tapi kalau ada duit kira bagus jugaklah..

saya mesti pileeehhhhh....

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by Nescafe ais on 2011-01-14, 20:38

Tapi kalau tengok sekarang ni, memang trend blogging untuk dapat duit. Biaselah tu Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by tice.su on 2011-01-14, 20:47

wit nuffnang utk sajork2 jer...

kepuasan menulis di blog sendiri tuh yg paling besh...

sambil menyelam minum air...hehe...

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by Nescafe ais on 2011-01-14, 20:53

tice.su wrote:wit nuffnang utk sajork2 jer...

kepuasan menulis di blog sendiri tuh yg paling besh...

sambil menyelam minum air...hehe...

Kalau tak, takder nyer blogger nak update blog hari2 kalau sajork2. Mesti ada sebab di sebaliknya Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by dauspozi on 2011-01-14, 20:59

Dah ramai org dpt 1K ke atas.. contoh Eyriqazz.com ...

dauspozi

Posts : 16
Points : 29
Reputation : 0
Join date : 2011-01-09
Age : 22
Location : Kuala Terengganu

http://www.dauspozi.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by Nescafe ais on 2011-01-14, 21:05

dauspozi wrote:Dah ramai org dpt 1K ke atas.. contoh Eyriqazz.com ...

Eyriqazz tu memang rajin. Nak jadi blogger hebat, kene kental. Jangan peduli sangat apa orang nak cakap. Yang penting ada target. Kalau betul2, orang lain pun buleh berjaya juga.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by zulkbo on 2011-01-14, 21:30

Eyriqazz.com

nak jalan sana intai jap..
blog mantop kita kena rricky
dan intai.. Suspect

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by intankuterpilih on 2011-01-14, 21:50

selama hampir 5 tahun aku berblog, baru tahun lepas aku tau yg berblog nie boleh dpt duit. barulah nak terhegeh2 daftar nuffnang segala... betapa aku nie seperti katak di bawah tempurung...

intankuterpilih

Posts : 114
Points : 115
Reputation : 1
Join date : 2011-01-14
Age : 37
Location : jb

http://intankuterpilih.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by akuanakpahang on 2011-01-14, 21:55

Nuffnang sebagai bonus aje kalau pun ada 2-3 hinggit duit juge huhuhu...

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by fakarepain on 2011-01-14, 22:01

jangan lah rasa begitu cik intan,, ade hikmah tu

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by intankuterpilih on 2011-01-14, 22:04

fakarepain wrote:jangan lah rasa begitu cik intan,, ade hikmah tu


tu la...semua nie adalah pengajaran... betapa pentingnya kite bergaul ngan orang... maksud aku, hubungan blogger antara 1 sama lain...

intankuterpilih

Posts : 114
Points : 115
Reputation : 1
Join date : 2011-01-14
Age : 37
Location : jb

http://intankuterpilih.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by tice.su on 2011-01-14, 22:05

Nescafe ais wrote:
tice.su wrote:wit nuffnang utk sajork2 jer...

kepuasan menulis di blog sendiri tuh yg paling besh...

sambil menyelam minum air...hehe...

Kalau tak, takder nyer blogger nak update blog hari2 kalau sajork2. Mesti ada sebab di sebaliknya Very Happy


hehehehehe....ayat berlapik dr tice tuh Nescafe Razz

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by tice.su on 2011-01-14, 22:07

intankuterpilih wrote:
fakarepain wrote:jangan lah rasa begitu cik intan,, ade hikmah tu


tu la...semua nie adalah pengajaran... betapa pentingnya kite bergaul ngan orang... maksud aku, hubungan blogger antara 1 sama lain...

dah ade forum skrg lagi byk benda yg kita bljr n leh kongsi2kan! hehehe...

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by fakarepain on 2011-01-14, 22:25

tice.su wrote:
intankuterpilih wrote:
fakarepain wrote:jangan lah rasa begitu cik intan,, ade hikmah tu


tu la...semua nie adalah pengajaran... betapa pentingnya kite bergaul ngan orang... maksud aku, hubungan blogger antara 1 sama lain...

dah ade forum skrg lagi byk benda yg kita bljr n leh kongsi2kan! hehehe...

Ye2.. saya sokong tice Su

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogging untuk dapat duit?

Post by Sponsored content Today at 14:03


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum