Cara meningkatkan earning Nuffnang

View previous topic View next topic Go down

Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by Nescafe ais on 2011-01-11, 20:57

Aku saja jer bukak topic ni. Sebab mungkin ramai blogger yang nak kongsi info macam mana nak tingkatkan earning Nuffnang. Kalau ada boleh share..



Aku tak pakain Nuffnang, jadi tak buleh nak bagi apa-apa tips. Tapi kalau tips nak melingkupkan earning buleh la sikit-sikit.
Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by akuanakpahang on 2011-01-11, 21:13

Tidak akan kita mendapat sesuatu itu tanpa ada usaha yang keras yaa tak ?

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by pwincess lovey dovey on 2011-01-11, 22:55

haah ek.
cmne nak tingkatkan yerk??

pwincess lovey dovey

Posts : 100
Points : 159
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 25
Location : jaybee

http://www.pwincessloveydovey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by wolverine89 on 2011-01-11, 23:22

aku pon tertanya2..
macam mane org dpat duit tu ek??

macam mane nk dpat BE tu..
hahaha..

_________________
Jom lawat blog ni-->>http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

lol!


wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by zulkbo on 2011-01-11, 23:52

akuanakpahang wrote:Tidak akan kita mendapat sesuatu itu tanpa ada usaha yang keras yaa tak ?

Betul..
ermmm..saya nak habaq sket..
Bro Nescaffe Ais tu mentor saya
sebenarnya..dia tak pakai Nuffnang
sebab blog dia pakai Inniti..hanya
blog yang page view lebih 600 sehari
kira layak je kan?Ermmm..cara saya:
1-setting blog anda cara yang betul
2-masukkan apa2 yang di perlukan oleh blog
untuk memikat trafik dari google(organic trafik)
3-rajin la blog walking..(alahai malasnya bab ni.. )
4-selalulah puji Nuffnang (entri)



***Yang lain nanti sambung.... bom drunken

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by zulkbo on 2011-01-11, 23:56

Didapati juga iklan Nuffnang banyak keluar di waktu malam dan tengah malam. Oleh itu, cuba juga cari topik-topik yang pelawat-pelawat malam suka baca seperti kisah cinta, lawak, tips-tips dan sebagainya. Ini kerana pelawat-pelawat malam pasti akan mencari topik-topik yang menyegarkan untuk waktu malam.

ini petua Bro Sop..jom kita ke sana>>>> Idea

http://www.gnesop.com/2010/05/tips-mendapat-iklan-dari-nuffnang.html

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by fakarepain on 2011-01-12, 00:04

o.. camtu rupanya caranya..

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by zulkbo on 2011-01-12, 00:12

fakarepain wrote:o.. camtu rupanya caranya..

Banyak cara lagi..
nanti sambung kembali.. Arrow

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by Black Winter on 2011-01-12, 00:20

ooo... ada skill jugak bende2 ni. thnx 4 da info cheers

_________________
Jom singgah blog saye --> http://jotsofme.blogspot.com cat
Jom add Facebook saye --> http://www.facebook.com/Heedaya albino
Jom follow Twitter saye --> http://www.twitter.com/Heedaya cherry

Black Winter

Posts : 154
Points : 188
Reputation : 1
Join date : 2010-12-29

http://jotsofme.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by zulkbo on 2011-01-12, 00:22

macam blog saya traffik tak konsisten..
kalau banyak keluar entri..saya ping
dan sebarkan ke semua laman sosial
yang saya sertai..ada dekat 10 kut Rolling Eyes
dari sana trafik datang..60% trafik
harian..20% return orang yang sama,
selebihnya organic trafik dari search enjin
jadi kalau sehari satu entri hanya dapat
dalam 250-600..anda bayangkan kalau saya
buat banyak entri..rasa bersalah pula nak
buat banyak entri kalau tak de kualiti langsung
jadi saya maintain 1 entri sehari cukup.
Di sinilah peranan laman sosial pada trafik
ke blog anda..sebab tu anda lihat banyak
blogger tak BW tapi trafik tinggi..peranan
laman sosial dan PING..

http://www.zulkbo.com/2011/01/pengaruh-digg-berbanding-twitter-pada.html

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by fakarepain on 2011-01-12, 00:30

betol2.. cik zulkbo..
kualiti penting dari kuantiti..

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by zulkbo on 2011-01-12, 00:36

nak banyak dapat trafik organik
selalulah buat entri yang berunsur
isu panas semasa..suka hati lah nak
copty paste ke..janji ada sumbernya..
ermmm..kena peka lah ye isu apa..

Blog yang jenis blog tutorial
adalah terbaik di mata google..
banyak masyuk organic trafik
tak caya tanya Bro Nescaffe kan? Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by fakarepain on 2011-01-12, 00:38

nak copy paste xde trademark lak nanti abg zulkbo.. hehe

fakarepain

Posts : 111
Points : 163
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Age : 25
Location : Subang

http://www.tau4374.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by zulkbo on 2011-01-12, 00:42

fakarepain wrote:nak copy paste xde trademark lak nanti abg zulkbo.. hehe

adjustlah ikut kebijaksanaan anda
sebab kita tak mampu nak mencari
berita sahih seperti reporter..yang
penting sertakan sumbernya.. Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by Nescafe ais on 2011-01-12, 00:45

zulkbo wrote:nak banyak dapat trafik organik
selalulah buat entri yang berunsur
isu panas semasa..suka hati lah nak
copty paste ke..janji ada sumbernya..
ermmm..kena peka lah ye isu apa..

Blog yang jenis blog tutorial
adalah terbaik di mata google..
banyak masyuk organic trafik
tak caya tanya Bro Nescaffe kan? Very Happy

Tips yang menarik ni. Kena cuba.

Mungkin sebab tak ramai yang tulis pasal tutorial. Tapi trafik blog saya biasa jer. Lebih kurang macam brader Zulkbo jugak Very Happy


Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by Black Winter on 2011-01-12, 00:51

bagus2 tips ni. rase2 kalu masuk dekt blog tutorial & tips ni ok jugak.

_________________
Jom singgah blog saye --> http://jotsofme.blogspot.com cat
Jom add Facebook saye --> http://www.facebook.com/Heedaya albino
Jom follow Twitter saye --> http://www.twitter.com/Heedaya cherry

Black Winter

Posts : 154
Points : 188
Reputation : 1
Join date : 2010-12-29

http://jotsofme.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by jabdul rashid on 2011-01-12, 00:52

blog jenis tutorial tu pasti org dtg sokmo seperti blog sifu nescafe kita tu...nak cari bahan utk blog...

sy baru nak belajo cara nak up trafik nih...

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by zulkbo on 2011-01-12, 00:54

jabdul rashid wrote:blog jenis tutorial tu pasti org dtg sokmo seperti blog sifu nescafe kita tu...nak cari bahan utk blog...

sy baru nak belajo cara nak up trafik nih...

Koi ngintai juga trafik blog aok ter..
nampak bertambah baik sejak dah
ringan nih.. Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by mrs jamal on 2011-01-12, 00:57

x pandai nak buat tutor..sape yang pandai buat tutor tu, kira bonus la kat korang..

mrs jamal

Posts : 4
Points : 6
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : gua musang, selangor

http://mrsjamal.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by jabdul rashid on 2011-01-12, 00:59

kome banyak belajar dari deme n sifu nes tu laa....

kita jgn malu nak belajo tak ape2 pun utk memajukan diri kita...

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by zulkbo on 2011-01-12, 01:01

jabdul rashid wrote:kome banyak belajar dari deme n sifu nes tu laa....

kita jgn malu nak belajo tak ape2 pun utk memajukan diri kita...

alhamdulillah..
suka amat koi
ande orang nak
ikut..ilmu untuk
di kongsi

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by Nescafe ais on 2011-01-12, 01:04

jabdul rashid wrote:kome banyak belajar dari deme n sifu nes tu laa....

kita jgn malu nak belajo tak ape2 pun utk memajukan diri kita...

Teman biase2 aje. Same jugak macam blogger lain. Kite sama-sama belajar. Macam tak sedap pulak panggil sifu. Teman dah rase macam Wong Fei Hong pun ada. kehkeh. Panggil Nes lagi cantik..

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by arcx13 on 2011-01-12, 01:51

lari topik dah lari topik

Crying or Very sad

arcx13

Posts : 100
Points : 127
Reputation : 6
Join date : 2011-01-08
Location : Wellington City, New Zealand

http://www.arcx13.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by nOj on 2011-01-12, 10:10

yelah.
mana cara caranye. beria dah nak tau ni

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by nOj on 2011-01-12, 10:11

yelah.
mana cara caranye. beria dah nak tau ni

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by akuanakpahang on 2011-01-12, 10:51

Atas pengalaman saya, blog kita mesti ramai yang klik masuk tentu dapat bender tu... kalau tak de org masuk macam mana nak dapat... yaa tak entri kena menarik juga Smile meh tengok sini amacam Smile http://akuanakpahang.blogspot.com/2011/01/fasha-sandha-tetap-anggun.html


Last edited by akuanakpahang on 2011-01-12, 11:42; edited 1 time in total

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by kusha on 2011-01-12, 11:34

rajin2 la blogwalking hari2

kusha

Posts : 31
Points : 31
Reputation : 0
Join date : 2011-01-12
Location : USJ

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by nOj on 2011-01-12, 11:40

blogwalking pula mestilah meninggalkan jejak ye...
baru la orang tau kte masuk ke blog mereka

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by Nescafe ais on 2011-01-12, 11:42

arcx13 wrote:lari topik dah lari topik

Crying or Very sad

Dah ke laut topic ni.

Takper, kita kembali ke landasan yang benar:D

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by akuanakpahang on 2011-01-12, 11:42

nOj wrote:blogwalking pula mestilah meninggalkan jejak ye...
baru la orang tau kte masuk ke blog mereka

jom le tinggalkan jejak awk Smile

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by akuanakpahang on 2011-01-12, 11:44

Nescafe ais wrote:
arcx13 wrote:lari topik dah lari topik

Crying or Very sad

Dah ke laut topic ni.

Takper, kita kembali ke landasan yang benar:D

Betul semoga kita insaf hehehe... nak dapat BE kena jadi anak emas nuffnang le kan Sad

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by kusha on 2011-01-13, 09:42

ye betul
aku dulu pun rajin blogwalking pastu silent reader je

at least kalau pegi blog orang tu tinggalkan la jejak kat shoutbox orang tu
ataupun kalau dia takde shoutbox tinggalkan la comment kat post dia tu.

tujuan kita tinggal jejak supaya dia dan org lain yg pegi kat blog dia tu boleh pegi kat blog kita dan naikkan traffic unique visitor kat blog

kusha

Posts : 31
Points : 31
Reputation : 0
Join date : 2011-01-12
Location : USJ

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by shahroll on 2011-01-13, 09:58

As salam to all,

Best juga topik nie. Berkenaan dengan pendapatan sampingan di Nuffnang. Sedikit pengalaman saya nak kongsi dengan kalian.

Pendapatan dari Nuff kita taw yang dia ada sistem dia iaitu CPC ngan CPM. Kalau CPC, sesapa yang click (UV) iklan tu, anda akan dapat RM 0.25 sen (Glitterati members) kalau bukan Glitterati, korang dapat RM 0.15.

Ok, mukadimah nyer la tu. Then, nak tingkatkan RM dalam akaun tu, pada pandangan peribadi aku:-

1) Selalu attend event yang dorang anjurkan.
2) Nuff tak kisah nak bagi backlink ke tidak, sebab dorang dah ada di serata Asia Tenggara punya blogger (approx 3 million bloggers)
3) Compliment. Siapa yang tak suka kan? =)
4) Selalu bertanya jika ada apa2 masalah (dalam help desk dorang)
5) Posting yang relevan

Cukup lah, kang cakap banyak2 kata aku PRO Nuff pulak. Sekadar berkongsi.. As salam.. Very Happy Very Happy

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by kusha on 2011-01-13, 10:10

jap... boleh cerita details lagi no. 3 - 5 tuh
kureng paham

kusha

Posts : 31
Points : 31
Reputation : 0
Join date : 2011-01-12
Location : USJ

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by Nescafe ais on 2011-01-13, 10:13

shahroll wrote:As salam to all,

Best juga topik nie. Berkenaan dengan pendapatan sampingan di Nuffnang. Sedikit pengalaman saya nak kongsi dengan kalian.

Pendapatan dari Nuff kita taw yang dia ada sistem dia iaitu CPC ngan CPM. Kalau CPC, sesapa yang click (UV) iklan tu, anda akan dapat RM 0.25 sen (Glitterati members) kalau bukan Glitterati, korang dapat RM 0.15.

Ok, mukadimah nyer la tu. Then, nak tingkatkan RM dalam akaun tu, pada pandangan peribadi aku:-

1) Selalu attend event yang dorang anjurkan.
2) Nuff tak kisah nak bagi backlink ke tidak, sebab dorang dah ada di serata Asia Tenggara punya blogger (approx 3 million bloggers)
3) Compliment. Siapa yang tak suka kan? =)
4) Selalu bertanya jika ada apa2 masalah (dalam help desk dorang)
5) Posting yang relevan

Cukup lah, kang cakap banyak2 kata aku PRO Nuff pulak. Sekadar berkongsi.. As salam.. Very Happy Very Happy

Nice sharing bro. Rasanya ramai lagi yang tak berapa tahu pasal benda ni Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by shahroll on 2011-01-13, 10:16

Nescafe ais: Sama2.. nie cuma pandangan peribadi saja, kalau sesiapa yang lebih berpengalaman dalam Nuff, boleh share juga.. =D I love you

shahroll

Posts : 58
Points : 67
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Location : Klang

http://www.shahrulhairy.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by Puncautama on 2011-01-15, 08:42

fuuhh ~ kena mencuba ni..hahaha
almaklumlaa.. blogger baru..hehehe

_________________
[It`s Mine | Punya Aku]
My Blog : http://brekkie2gogo.blogspot.com/
My FB : http://www.facebook.com/puncautama

Jangan Lupa Follow~ Very Happy lol!

Puncautama

Posts : 69
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-07
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

http://brekkie2gogo.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by KakiBongkar on 2011-01-15, 09:18

zulkbo wrote:nak banyak dapat trafik organik
selalulah buat entri yang berunsur
isu panas semasa..suka hati lah nak
copty paste ke..janji ada sumbernya..
ermmm..kena peka lah ye isu apa..

Blog yang jenis blog tutorial
adalah terbaik di mata google..
banyak masyuk organic trafik
tak caya tanya Bro Nescaffe kan? Very Happy

memang selalu macam ni akan dapat traffic mencanak punye. Very Happy

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by wolverine89 on 2011-01-15, 15:20

ramai jgk yg pakar2 ni..
bgus2..
sape yg slalu dpt earning dr nuffnang..
bleh lah share..

_________________
Jom lawat blog ni-->>http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

lol!


wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by AMMAR YASIR on 2011-01-15, 16:25

Senang je nak dapat earning dari nuffnang kalau rajin usaha. Rajin blogwalking, masuk contest dan buat contest. Yang paling penting sekali sentiasa update servey kat akaun nuffnang. Tanya banyak soalan dengan nuffnang dan cadangkan iklan kat nuffnang. Buat ayat power pasti nuffnang cair punya. Alhamdulillah Ammar baru je blogging sebulan dah dapat BE. Rezeki...

AMMAR YASIR

Posts : 150
Points : 169
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : Terengganu

http://jomklikblog.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by finazadam on 2011-01-15, 16:39

saya pon nk up traffik nuff....tapi masih sama..xckup rajin kot....sila lah ke blog saya and bg komen apa yg harus saya perbaiki and tambah atau kurangkan...terima kasih saya dahulukan okey....

finazadam

Posts : 7
Points : 7
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by thalhah on 2011-01-15, 16:40

forum syoknyerblogging pun nk test nuffnang gak la. haha..

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by zulkbo on 2011-01-15, 16:43

thalhah wrote:forum syoknyerblogging pun nk test nuffnang gak la. haha..

Janji lepas bayar domain..
terbaikkk

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by apit senget on 2011-01-15, 17:44

nk tnye ney ...
knp wet nuffnang aku x msok2 ?
da dkt 2 minggu x msok ..
geram jeh ... asal ek ?

apit senget

Posts : 52
Points : 55
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 23

http://fiq-musicislife.blogspot.com/]http://fiq-musicislife.blog

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by tice.su on 2011-01-15, 20:10

kene rajin tinggal jejak & blogwalking...pastu komen2 ler cket kat n3 diorg...nanti tuan blog n org len leh follow balik blog kita tuh..Razz

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by cikgudahlia on 2011-01-15, 20:21

apit senget wrote:nk tnye ney ...
knp wet nuffnang aku x msok2 ?
da dkt 2 minggu x msok ..
geram jeh ... asal ek ?

faktor2 yang mungkin...
1. Salah pasang ads... refer http://www.cikgudahlia.com/2010/06/kenapa-income-nuffnang-saya-ciput.html]Kenapa Earning Nuffnang Saya Ciput
2. Nuffnang lately memang lambat update..Dulu hari Isnin atau Selasa dah update, skrg ni, jumaat kadang belum update.
3. Tiada visitor di blog anda..so banyakkan blogwalking, tingkatkan visitor
4. Kedudukan iklan xstrategik

Cadangan:
1. Buat post pasal Nuffnang bebanyak dan bagi backlink pada diorang
2. Blogwalking dan promosikan blog anda untuk tambahkan visitor

cikgudahlia

Posts : 46
Points : 47
Reputation : 1
Join date : 2011-01-09
Age : 35
Location : In Front of U!

http://www.cikgudahlia.com

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by apit senget on 2011-01-16, 01:51

tice.su wrote:kene rajin tinggal jejak & blogwalking...pastu komen2 ler cket kat n3 diorg...nanti tuan blog n org len leh follow balik blog kita tuh..Razz

dah buat dah .. tiap2 ary g mencong sane sini ..
tp x msok2 ..
td check bru msok ..
skit gle die msok
minggu sblom2 ney bnyak jer ..

apit senget

Posts : 52
Points : 55
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 23

http://fiq-musicislife.blogspot.com/]http://fiq-musicislife.blog

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by apit senget on 2011-01-16, 01:53

faktor2 yang mungkin...
1. Salah pasang ads... refer http://www.cikgudahlia.com/2010/06/kenapa-income-nuffnang-saya-ciput.html]Kenapa Earning Nuffnang Saya Ciput
2. Nuffnang lately memang lambat update..Dulu hari Isnin atau Selasa dah update, skrg ni, jumaat kadang belum update.
3. Tiada visitor di blog anda..so banyakkan blogwalking, tingkatkan visitor
4. Kedudukan iklan xstrategik

Cadangan:
1. Buat post pasal Nuffnang bebanyak dan bagi backlink pada diorang
2. Blogwalking dan promosikan blog anda untuk tambahkan visitor

oke .. i will

apit senget

Posts : 52
Points : 55
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 23

http://fiq-musicislife.blogspot.com/]http://fiq-musicislife.blog

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by ahfat raksaksa on 2011-01-16, 02:27

SEO Very Happy Very Happy Very Happy

ahfat raksaksa

Posts : 13
Points : 14
Reputation : 0
Join date : 2011-01-15
Age : 28
Location : SHAH ALAM

Back to top Go down

Re: Cara meningkatkan earning Nuffnang

Post by Sponsored content Today at 12:40


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum