Polis Angkasa Gaban

View previous topic View next topic Go down

Polis Angkasa Gaban

Post by syfairus on 2011-01-11, 02:42

Anda semua pernah tonton siri aksi alih-suara Polis Angkasa Gaban?

Konsep dan jalan cerita dia lebih kuaranh sama macam Power Rangers, walau kena belasah teruk macam mana pun dgn musuh, last sekali mesti menang punya...

Cerita yg selanjutnya boleh baca dan tonton di sini: http://ditelanzaman.blogspot.com/2010/12/polis-angkasa-gaban.html

Fairus

syfairus

Posts : 20
Points : 53
Reputation : 0
Join date : 2011-01-06

http://ditelanzaman.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by zulkbo on 2011-01-11, 02:45



Sumber:
http://ditelanzaman.blogspot.com/2010/12/polis-angkasa-gaban.html

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by jabdul rashid on 2011-01-11, 07:33

hahaah cerita jaman kecik2 dulu

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by akuanakpahang on 2011-01-11, 09:12

Dulu2 ada juga sekali dua layan citer nie Smile

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by syfairus on 2011-01-11, 14:38

Yelah, sikit2 masa main, mesti jerit macam ni "GABAN Z POTONG 2!!!"

syfairus

Posts : 20
Points : 53
Reputation : 0
Join date : 2011-01-06

http://ditelanzaman.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by Nescafe ais on 2011-01-11, 15:07

syfairus wrote:Yelah, sikit2 masa main, mesti jerit macam ni "GABAN Z POTONG 2!!!"

Seret Gaban ker ruang angkasa setan. Terus alam jadi gelap gelita. kehkeh

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by atikah on 2011-01-11, 16:52

time bebudak layan gk cite camni.. hehhe Laughing

atikah

Posts : 91
Points : 178
Reputation : 7
Join date : 2011-01-07
Age : 25
Location : johor

http://super_atoo91@yahoo.com

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by thalhah on 2011-01-11, 16:57

sempat gak sy merasa cite ni zaman kanak2 dulu. Very Happy

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by syfairus on 2011-01-18, 01:16

Cik Thalhah bole ke buat aksi tukar kepada baju tahan api tu? Ala yang jadi Gaban dalam masa 0.02 saat tu...

syfairus

Posts : 20
Points : 53
Reputation : 0
Join date : 2011-01-06

http://ditelanzaman.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by KakiBongkar on 2011-01-18, 01:20

gaban sapa dia xknl kalo lahir tahun 80an

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by syfairus on 2011-01-18, 20:00

Kalau sapa-sapa nak lirik lagu Gaban (dalam bahasa Jepun dan English), bole cari dalam blog saya tu http://ditelanzaman.blogspot.com/2010/12/polis-angkasa-gaban.html

kalau rajin lagi, boleh hafal dan nyanyi masa nak pergi ke pejabat esok. Nyanyilah dengan penuh semangat.

Kenapa? Segan? Hek eleh..dulu masa zaman budak-budak, siap nyanyi kuat-kuat lagi depan kawan-kawan..

syfairus

Posts : 20
Points : 53
Reputation : 0
Join date : 2011-01-06

http://ditelanzaman.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by cikmOt on 2011-01-18, 20:58

erkkk....lagu meoro attack ada tak...saya nak rekues ni

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by syfairus on 2011-01-19, 01:34

cikmOt,

Klip video lagu Moero Attack ada saya letakkan dalam post blog saya.

Ulasan tentang siri drama Moero Attack pun ada saya buat dalam post blog tu. Kalau rajin, silalah berkunjung. Link dia ada kat bawah...

http://ditelanzaman.blogspot.com/2010/12/moero-attack.html

Nanti nyanyi dgn penuh semangat ye. Macam orang Jepun. Hait! Arigato guzaimas...

syfairus

Posts : 20
Points : 53
Reputation : 0
Join date : 2011-01-06

http://ditelanzaman.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-19, 07:59

tak tengok la citer ni tapi kalo power rangers suka betoi dulu masa kecik2, suka kaler merah, hehehe!

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by cikmOt on 2011-01-19, 08:05

syfairus wrote:cikmOt,

Klip video lagu Moero Attack ada saya letakkan dalam post blog saya.

Ulasan tentang siri drama Moero Attack pun ada saya buat dalam post blog tu. Kalau rajin, silalah berkunjung. Link dia ada kat bawah...

http://ditelanzaman.blogspot.com/2010/12/moero-attack.html

Nanti nyanyi dgn penuh semangat ye. Macam orang Jepun. Hait! Arigato guzaimas...

wahh... ada ek???baiklah saya terjahhhhhhhhhhh

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by Ahkak Geli on 2011-01-19, 08:14

aku pun terjah jugak..ai loike mearo attack!

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by cikmOt on 2011-01-19, 08:20

Ahkak Geli wrote:aku pun terjah jugak..ai loike mearo attack!

banyak benar kenangan lama kat situ...terutama senapai lama tu...lama tak main... Twisted Evil

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by Ahkak Geli on 2011-01-19, 08:27

cikmOt wrote:
Ahkak Geli wrote:aku pun terjah jugak..ai loike mearo attack!

banyak benar kenangan lama kat situ...terutama senapai lama tu...lama tak main... Twisted Evil
sebab mearo attack la aku suka beno main bola tampar sampai sekarang...

wei aku tak bole bukak yutiup

Ahkak Geli

Posts : 119
Points : 130
Reputation : 0
Join date : 2011-01-18
Age : 35
Location : Putrajaya

http://cikgeligeli.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by cikmOt on 2011-01-19, 08:28

siang ke mung...try bukak mytiup la...Razz

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by syfairus on 2011-01-19, 12:23

Tima kasih Cik Mot..apa macam? sudah nyanyi ke belum?

Kalau sukar nak menyanyi, kena belajar dulu dgn yg pakar. Buat mcm style orang jepun. Kena tunduk sambil berkata "Sila beri tunjuk ajar..."

syfairus

Posts : 20
Points : 53
Reputation : 0
Join date : 2011-01-06

http://ditelanzaman.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by cikmOt on 2011-01-19, 13:06

syfairus wrote:Tima kasih Cik Mot..apa macam? sudah nyanyi ke belum?

Kalau sukar nak menyanyi, kena belajar dulu dgn yg pakar. Buat mcm style orang jepun. Kena tunduk sambil berkata "Sila beri tunjuk ajar..."

nyanyi dalam versi bahasa melayu...

ada seorang gadis, chun namanya
bercita2 jadi spike dunia
chun jaguh bola tampar...hehehe...

jangan lupa kupas citer lain...main tuju tin,. nyorok2...tu seme kenangan tu...

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by Fiza on 2011-01-19, 13:12

cikmOt wrote:erkkk....lagu meoro attack ada tak...saya nak rekues ni

Aku pon suka tgk citer nih, petangĀ² mesti tunggu depan TV Very Happy

Fiza

Posts : 70
Points : 68
Reputation : 0
Join date : 2011-01-14
Location : Bangi

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by cikmOt on 2011-01-19, 14:21

Fiza wrote:
cikmOt wrote:erkkk....lagu meoro attack ada tak...saya nak rekues ni

Aku pon suka tgk citer nih, petangĀ² mesti tunggu depan TV Very Happy

dah kata ko sebaya aku weiiii...ke aku muda lagi dari ko...hahaha

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by syfairus on 2011-01-19, 18:54

Ieda alhabsyi,

Power Rangers tu sampai sekarang tak mati-mati. Asal kalah je, tukar robot baru. Supply robot tak pernah putus. Banyak betul bajet diorang.

Demi nak tengok Gaban, sanggup gi mengaji cepat2...

syfairus

Posts : 20
Points : 53
Reputation : 0
Join date : 2011-01-06

http://ditelanzaman.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by cikmOt on 2011-01-19, 21:07

syfairus wrote:Ieda alhabsyi,

Power Rangers tu sampai sekarang tak mati-mati. Asal kalah je, tukar robot baru. Supply robot tak pernah putus. Banyak betul bajet diorang.

Demi nak tengok Gaban, sanggup gi mengaji cepat2...

banyak lagi kan...thundercat, the smurf, ghost buster...tapi gaban gak jadi pujaan...hehehe

cikmOt

Posts : 821
Points : 825
Reputation : 2
Join date : 2011-01-14
Age : 35
Location : Putrajaya

http://h-n-i.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by syfairus on 2011-01-21, 18:12

Jatuh cinta dgn Abang Gaban ke? Mesti ada tampal poster Gaban dalam bilik ni...

syfairus

Posts : 20
Points : 53
Reputation : 0
Join date : 2011-01-06

http://ditelanzaman.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Polis Angkasa Gaban

Post by Sponsored content Today at 12:40


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum