mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

View previous topic View next topic Go down

mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by al-lavendari on 2011-01-10, 10:38

kalau kita nak buat entri yang diambil dari blog, mana lebih baik dan diterima:

1. kita beri alamat url nya sahaja, atau

2. kita kopipes jer entri itu dan poskan kat mana2 forum yang sesuai.

atau dua2 tu tak boleh ?
avatar
al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by thalhah on 2011-01-10, 10:42

kopipes dan bg url kt mana dpt. itu yg terbaik. Smile

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/
avatar
thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 28
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by al-lavendari on 2011-01-10, 10:45

thalhah wrote:kopipes dan bg url kt mana dpt. itu yg terbaik. Smile

kalau begitu .. lepas ini tahulah. terima kasih.
avatar
al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by akuanakpahang on 2011-01-10, 10:49

Tuan haji yang penting ada kredit juga kat penulisnya itu yang terbaik Smile
avatar
akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by al-lavendari on 2011-01-10, 10:52

akuanakpahang wrote:Tuan haji yang penting ada kredit juga kat penulisnya itu yang terbaik Smile

yang saya maksudkan adalah dari blog sendiri .. kalau orang punya sudah tentu saya akan bagi kredit .. (macam bank pulak!)
avatar
al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by akuanakpahang on 2011-01-10, 10:55

al-lavendari wrote:
akuanakpahang wrote:Tuan haji yang penting ada kredit juga kat penulisnya itu yang terbaik Smile

yang saya maksudkan adalah dari blog sendiri .. kalau orang punya sudah tentu saya akan bagi kredit .. (macam bank pulak!)

Kalau macam tu lagi bagus copy paste letak sumbernya sekali x kira drp blog kita atau sesiapa rasanya itu lebih sesuai Smile ( tak perlu byk kali klik )
avatar
akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by al-lavendari on 2011-01-10, 10:57

akuanakpahang wrote:
al-lavendari wrote:
akuanakpahang wrote:Tuan haji yang penting ada kredit juga kat penulisnya itu yang terbaik Smile

yang saya maksudkan adalah dari blog sendiri .. kalau orang punya sudah tentu saya akan bagi kredit .. (macam bank pulak!)

Kalau macam tu lagi bagus copy paste letak sumbernya sekali x kira drp blog kita atau sesiapa rasanya itu lebih sesuai Smile ( tak perlu byk kali klik )

akan diikuti sepenuhnya ... kalau tak lupa !
avatar
al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by zulkbo on 2011-01-10, 11:06

semua dah jawab dah..
saya pun sama lah jawapannya.. Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
avatar
zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by jabdul rashid on 2011-01-10, 11:07

sokong copy paste ke ape ke...yg penting sumber yg diambil url...kalau dari blog kita?...url kita la kot Very Happy

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC
avatar
jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by al-lavendari on 2011-01-10, 11:08

zulkbo dan jabdul.

wokey .. terima kasih.
avatar
al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by pwincess lovey dovey on 2011-01-10, 12:09

sokong2..
avatar
pwincess lovey dovey

Posts : 100
Points : 159
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 25
Location : jaybee

http://www.pwincessloveydovey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by MelRomeo on 2011-01-10, 12:17

benda paling penting sekarang : Backlink atau orang panggil Kredit dimana kita ambil source itu..

Kalau kita baca dan fahami dan kita create 1 more Entry tetapi diolah oleh ayat kita sendiri . Itu dianggap hak cipta korang sendiri dan tak perlu dikredit or dibacklinkkan Smile


_________________
Blog Saya
Project Saya
Twitter Saya
avatar
MelRomeo

Posts : 43
Points : 55
Reputation : 0
Join date : 2010-12-30
Location : Johor

http://melromeo.com

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by atikah on 2011-01-10, 12:31

MelRomeo wrote:benda paling penting sekarang : Backlink atau orang panggil Kredit dimana kita ambil source itu..

Kalau kita baca dan fahami dan kita create 1 more Entry tetapi diolah oleh ayat kita sendiri . Itu dianggap hak cipta korang sendiri dan tak perlu dikredit or dibacklinkkan Smile


saye sokong awak... Cool Cool Cool
avatar
atikah

Posts : 91
Points : 178
Reputation : 7
Join date : 2011-01-07
Age : 25
Location : johor

http://super_atoo91@yahoo.com

Back to top Go down

Re: mana lebih baik .. kopipes atau beri url ?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum