Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

View previous topic View next topic Go down

Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by mikaielle on 2011-01-09, 02:44

Ruang untuk para blogger dan web master bertanyakan soalan mengenai apa-apa problem yang mereka hadapi.

Macam sekarang ni aku nak tanya pasal domain dan hosting.
COz aku nak buat satu web ke blog ke forum ker untuk MPP(majlis perwakilan pelajar).

Tapi tak tau mana satu yang terbaik untuk beginner macam aku nih.

Kompius nak pilih hosting dan domain dari provider2 yg ada.

boleh tak sape2 bagi pendapat korang,kalau sudi share lah yea... Laughing

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by thalhah on 2011-01-09, 06:37

bahagian hosting da ada. bahagian blog pun da ada. bahagian webmaster je xde lagi. Razz

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by tice.su on 2011-01-09, 06:45

hehe...ade nanti tu Smile

musti ramai yg join ari ni sbb ari ni, ari minggu...

tentu salah sorang pakar dlm webmaster Wink

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by al-lavendari on 2011-01-09, 07:14

nak tanya .. kalau ada yang nak buat entri ttg pantun ke, syair ke, sajak ke dsb .. kat forum mana yang sesuai dimasukkan ?

al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by thalhah on 2011-01-09, 07:17

pakngah nk isi pantun ke? nt sy bukak topic kreatif kat bahagian motivasi. hehe

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by tice.su on 2011-01-09, 07:20

thalhah wrote:pakngah nk isi pantun ke? nt sy bukak topic kreatif kat bahagian motivasi. hehe

sgt2 stuju kalo ade ruangan tu thalhah Wink

blogger kitakan semua kreatif Smile



~Bahasa jiwa bangsa~

_________________
Meh follow & jejak blog tice ek! ihiks ~>Bukan sekadar guru biasa

tice.su

Posts : 324
Points : 419
Reputation : 12
Join date : 2011-01-08
Age : 38
Location : Senawang, Negeri Sembilan

http://www.ticesu.com/

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by thalhah on 2011-01-09, 07:23

Sy da letak da pakngah. hehe.. Smile

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by al-lavendari on 2011-01-10, 18:14

thalhah wrote:Sy da letak da pakngah. hehe.. Smile

pakngah dah nampak dan dah submit .. nanti akan menyusul lagi !

al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by sobrimansor on 2011-01-11, 16:50

thalhah wrote:Sy da letak da pakngah. hehe.. Smile

Uitsss...sedara ko ker nih bro....hehehehe

_________________
Blog SobriMansor.COM | Dari Mata Turun Ke Hati


By BigHandesign

sobrimansor

Posts : 120
Points : 176
Reputation : 2
Join date : 2011-01-04
Age : 36
Location : Putrajaya

http://sobrimansor.com

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by thalhah on 2011-01-11, 16:53

xdelh.. sje nk panggil pkngah. wakaka...

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by KakiBongkar on 2011-01-15, 08:03

Saya nak tanya sikit. Ada sesapa tahu macam mana nak rapatkan banner iklan di atas header dengan browser. Sesapa yang tau boleh tolong kongsikan ye.

KakiBongkar

Posts : 303
Points : 316
Reputation : 3
Join date : 2011-01-15

http://www.kakibongkar.com

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by mikaielle on 2011-01-15, 11:01

KakiBongkar wrote:Saya nak tanya sikit. Ada sesapa tahu macam mana nak rapatkan banner iklan di atas header dengan browser. Sesapa yang tau boleh tolong kongsikan ye.

kurang jelas la bro soalan ang...perjelaskan sikit lagi.huhuhu...

_________________
Dapatkan Kaspersky termurah dari ladang virus:www.mikaielle.com

Jom add:Facebook Saya

Twitter Me Here

mikaielle

Posts : 167
Points : 205
Reputation : 7
Join date : 2011-01-09
Age : 36
Location : Petaling Jaya

http://www.mikaielle.com

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by thalhah on 2011-01-15, 11:08

KakiBongkar wrote:Saya nak tanya sikit. Ada sesapa tahu macam mana nak rapatkan banner iklan di atas header dengan browser. Sesapa yang tau boleh tolong kongsikan ye.

apa kata bro tnya kat http://www.syoknyerblogging.4forum.biz/f7-blogspot-tutorial-dan-tips. bukak topic ngan tajuk [bantuan] didepan. salah parking ni. orait? Wink

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by zulkbo on 2011-01-15, 11:11

KakiBongkar wrote:Saya nak tanya sikit. Ada sesapa tahu macam mana nak rapatkan banner iklan di atas header dengan browser. Sesapa yang tau boleh tolong kongsikan ye.

Tutorial di blog ini mungkin boleh membantu
iklan atas header blog maksud anda kan?


http://annfrendly.blogspot.com/2010/02/cara-letak-iklan-nuffnang-kat-blog.html

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by cikgudahlia on 2011-01-15, 20:38

mikaielle wrote:Ruang untuk para blogger dan web master bertanyakan soalan mengenai apa-apa problem yang mereka hadapi.

Macam sekarang ni aku nak tanya pasal domain dan hosting.
COz aku nak buat satu web ke blog ke forum ker untuk MPP(majlis perwakilan pelajar).

Tapi tak tau mana satu yang terbaik untuk beginner macam aku nih.

Kompius nak pilih hosting dan domain dari provider2 yg ada.

boleh tak sape2 bagi pendapat korang,kalau sudi share lah yea... Laughing

betul x, rasa macam soalan ni xberjawab?
sis xde pengalaman luas bab2 hosting ni..
pernah deal dgn netkl jer dulu utk WP sis..
blog skrg domain dr surf7 punya sponsor.
member ada guna fivio, dia ckp problem..

cikgudahlia

Posts : 46
Points : 47
Reputation : 1
Join date : 2011-01-09
Age : 35
Location : In Front of U!

http://www.cikgudahlia.com

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by Nescafe ais on 2011-01-15, 20:41

Topic ni pun salah parking. Very Happy

Rasanya dah ada untuk setiap section.

Saya lock yer thread ni Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Ruang pertanyaan untuk web master,blogger.

Post by Sponsored content Today at 14:02


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum