Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

View previous topic View next topic Go down

Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by Nescafe ais on 2011-01-08, 01:31

Salam.

Kalau tengok sekarang, blogger cepat sangat naik darah. Ada je benda yang tak puas hati sampai nak gaduh2. Tapi dalam blog je pun.

Kadang-kadang benda-benda yang kecik tu pun boleh riuh sekampung. Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by Nescafe ais on 2011-01-08, 01:34

Tak seronoklah gaduh-gaduh. Benda boleh bawak bincang, bagilah setel. Malaysia punya komuniti blogger bukan besar mana pun. Pusing-pusing jumpa orang yang sama. Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by GreenLava on 2011-01-08, 01:55

Saya rasa ini ada kaitan dengan umur. Ramai blogger muda-muda sekarang. Darah muda, cepat panas.
Pastu ada this attitude "saya punya blog, saya punya suka", sedangkan blog tu dibuat promosi bagai nak rak nak bagi orang lain baca. Sepatutnya pandangan orang lain (pembaca, hatta anonymous sekalipun) kita dengar dan timbang.
My 2 sen

GreenLava

Posts : 27
Points : 58
Reputation : 8
Join date : 2010-12-27
Location : http://www.bloggersentral.com/

http://www.bloggersentral.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by thalhah on 2011-01-08, 01:57

GreenLava wrote:Saya rasa ini ada kaitan dengan umur. Ramai blogger muda-muda sekarang. Darah muda, cepat panas.
Pastu ada this attitude "saya punya blog, saya punya suka", sedangkan blog tu dibuat promosi bagai nak rak nak bagi orang lain baca. Sepatutnya pandangan orang lain (pembaca, hatta anonymous sekalipun) kita dengar dan timbang.
My 2 sen

haha.. sy setuju ngan pendapat greenlava, Laughing

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by wolverine89 on 2011-01-08, 09:13

tapi dia orang kene igt..

setiap ape yg dia orang tulis tu...
dia orang still kene bertanggungjwb..
even ade kebebasan bersuara..

so.. klo sebabkan bergaduh tu..
kne jge2 laa.. jgn smpai bergaduh2 plak..
blaja hidup bermasyarakat...
Smile

wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by Nescafe ais on 2011-01-08, 13:03

GreenLava wrote:Saya rasa ini ada kaitan dengan umur. Ramai blogger muda-muda sekarang. Darah muda, cepat panas.
Pastu ada this attitude "saya punya blog, saya punya suka", sedangkan blog tu dibuat promosi bagai nak rak nak bagi orang lain baca. Sepatutnya pandangan orang lain (pembaca, hatta anonymous sekalipun) kita dengar dan timbang.
My 2 sen

Betul tu. Ramai yang serius sangat dengan provoke dari blogger lain. Jadi blogger sebab nak tambah kawan. Tapi kalau dah suka sangat bergaduh, macam mana nak tambah kawan.

LAgi-lagi yang suka bergaduh dengan anonymous. Tu paling kelakar sekali.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by jabdul rashid on 2011-01-08, 13:46

macam bergaduh dgn bayang2 tak ke kelakar...

kawan2 tak mau lawan

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by shafinar on 2011-01-08, 14:31

i stuju, umur memainkan peranan coz lots of bloggers muda-muda..baru nak up..tapi terpulang juga pada individu sebenarnya..cara pemikiran dan tulisan itu mencerminkan individu dan empunya blog itu sendiri...juga maksud dan niat.kalau nak cari popular dengan komentar negatif.bagi i sangatlah salah. nak terjah2 baik masuk melodi...hehehhe



shafinar

Posts : 85
Points : 98
Reputation : 0
Join date : 2011-01-08
Age : 33
Location : putrajaya

http://separuhdarilangitbiru.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by SayaAnonymous on 2011-01-08, 14:59

GreenLava wrote:Saya rasa ini ada kaitan dengan umur. Ramai blogger muda-muda sekarang. Darah muda, cepat panas.
Pastu ada this attitude "saya punya blog, saya punya suka", sedangkan blog tu dibuat promosi bagai nak rak nak bagi orang lain baca. Sepatutnya pandangan orang lain (pembaca, hatta anonymous sekalipun) kita dengar dan timbang.
My 2 sen

setuju..kalau nak camtu private la & jgn promot2..adehhh..anonymous punya nama ada disitu..huhu..tapi betol, kita patut terima pendapat orang lain jugak..bukan bermaksud lain pendapat tak boleh berkawan

SayaAnonymous

Posts : 59
Points : 63
Reputation : 3
Join date : 2010-12-28

http://saya-anonymous.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by Nescafe ais on 2011-01-08, 15:47

SayaAnonymous wrote:
GreenLava wrote:Saya rasa ini ada kaitan dengan umur. Ramai blogger muda-muda sekarang. Darah muda, cepat panas.
Pastu ada this attitude "saya punya blog, saya punya suka", sedangkan blog tu dibuat promosi bagai nak rak nak bagi orang lain baca. Sepatutnya pandangan orang lain (pembaca, hatta anonymous sekalipun) kita dengar dan timbang.
My 2 sen

setuju..kalau nak camtu private la & jgn promot2..adehhh..anonymous punya nama ada disitu..huhu..tapi betol, kita patut terima pendapat orang lain jugak..bukan bermaksud lain pendapat tak boleh berkawan

Kehkeh. Anonymous yang ini baik.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by Black Winter on 2011-01-08, 16:33

Bumi semakin panas, tu pasal semua mahu melenting. Hahaha... Sabor je la. Kadang-kadang bila baca tulisan yang melenting, gaduh-gaduh, yang baca pulak rasa emo. Dari elok-elok nak baca entri baru, sekali entri duk memaki hamun orang. Terus mood down.. Terus tekan X 01

_________________
Jom singgah blog saye --> http://jotsofme.blogspot.com cat
Jom add Facebook saye --> http://www.facebook.com/Heedaya albino
Jom follow Twitter saye --> http://www.twitter.com/Heedaya cherry

Black Winter

Posts : 154
Points : 188
Reputation : 1
Join date : 2010-12-29

http://jotsofme.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by mohdaiman123 on 2011-01-09, 00:08

haha.. gaduh2 syang kowt.. hik3 06

mohdaiman123

Posts : 56
Points : 142
Reputation : 4
Join date : 2011-01-08
Age : 26
Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by atikah on 2011-01-09, 00:11

tak mau gado-gado... 14

atikah

Posts : 91
Points : 178
Reputation : 7
Join date : 2011-01-07
Age : 25
Location : johor

http://super_atoo91@yahoo.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by wolverine89 on 2011-01-09, 00:15

semua baek2 je..
hahaha..
kn aman dunia ni..

_________________
Jom lawat blog ni-->>http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

lol!


wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by MelRomeo on 2011-01-10, 12:49

Pokok pangkal dia 'Ego' jer.

_________________
Blog Saya
Project Saya
Twitter Saya

MelRomeo

Posts : 43
Points : 55
Reputation : 0
Join date : 2010-12-30
Location : Johor

http://melromeo.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by pwincess lovey dovey on 2011-01-10, 13:46

BulanPurnama wrote:haha.. gaduh2 syang kowt.. hik3 06





kebarangkalian nyer ade..gadow2 sayang la kot..
hahaha

pwincess lovey dovey

Posts : 100
Points : 159
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 25
Location : jaybee

http://www.pwincessloveydovey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by akuanakpahang on 2011-01-10, 15:22

Terkadang sifat manusia ini ada semacam sifat air dalam tong kalau kurang penuhnya kocakkan air tersebut mmg kuat. kalau dah penuh mungkin kocakannya agak kurang - bergitulah sekadar perumpamaannya.

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by Nescafe ais on 2011-01-10, 16:05

akuanakpahang wrote:Terkadang sifat manusia ini ada semacam sifat air dalam tong kalau kurang penuhnya kocakkan air tersebut mmg kuat. kalau dah penuh mungkin kocakannya agak kurang - bergitulah sekadar perumpamaannya.

Itulah. Realiti, sifat manusia aka blogger di luar dengan dalam blog pun sama. Macam macam emosi.

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by ieda alhabsyi on 2011-01-10, 16:15

namo emo2, tak best so cool aje Smile hehhe

ieda alhabsyi

Posts : 603
Points : 596
Reputation : 3
Join date : 2011-01-10
Age : 32
Location : ipoh

http://www.iedaluvsham.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by atikah on 2011-01-10, 16:18

Nescafe ais wrote:Salam.

Kalau tengok sekarang, blogger cepat sangat naik darah. Ada je benda yang tak puas hati sampai nak gaduh2. Tapi dalam blog je pun.

Kadang-kadang benda-benda yang kecik tu pun boleh riuh sekampung. Very Happy

name pon manusia. study study

atikah

Posts : 91
Points : 178
Reputation : 7
Join date : 2011-01-07
Age : 25
Location : johor

http://super_atoo91@yahoo.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by al-lavendari on 2011-01-10, 16:20

Nescafe ais wrote:Salam.

Kalau tengok sekarang, blogger cepat sangat naik darah. Ada je benda yang tak puas hati sampai nak gaduh2. Tapi dalam blog je pun.

Kadang-kadang benda-benda yang kecik tu pun boleh riuh sekampung. Very Happy

kalau turun darah lagi haru !

al-lavendari

Posts : 216
Points : 326
Reputation : 1
Join date : 2011-01-08
Location : Seremban

http://al-lavendari.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by mazin on 2011-01-12, 12:27

nak kata blogger yang muda je emo tak jugak, ramai jugak blogger yang dah 'matang' pun cepat naik darah dan melenting. patutnya kene hormat la pandangan orang walaupun tak sama dengan kita - tak semua orang pandang sesuatu tu dari angle yang sama.. sebab tu la akan selalu ada perbezaan. Smile . bagi aku ok untuk berbeza pendapat... asalkan jaga adab untuk berbahas or komen or kritik orang lain...
2sen dari saya..

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by Nescafe ais on 2011-01-12, 12:29

mazin wrote:nak kata blogger yang muda je emo tak jugak, ramai jugak blogger yang dah 'matang' pun cepat naik darah dan melenting. patutnya kene hormat la pandangan orang walaupun tak sama dengan kita - tak semua orang pandang sesuatu tu dari angle yang sama.. sebab tu la akan selalu ada perbezaan. Smile . bagi aku ok untuk berbeza pendapat... asalkan jaga adab untuk berbahas or komen or kritik orang lain...
2sen dari saya..

Terbaik bro Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by nOj on 2011-01-12, 12:51

slalunye yang cepat melenting ni orang yang kat real life nye memang panas baran kot.
yang paling tak best, bile marah2 tu, nak kait2kan orang lain.
pastu bahasanye plak, mak ai kemain berbisa lg.
tak sanggup mak nak baca

nOj

Posts : 135
Points : 140
Reputation : 0
Join date : 2011-01-11
Age : 34
Location : PahanG

http://nojj.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by Nescafe ais on 2011-01-12, 13:37

nOj wrote:slalunye yang cepat melenting ni orang yang kat real life nye memang panas baran kot.
yang paling tak best, bile marah2 tu, nak kait2kan orang lain.
pastu bahasanye plak, mak ai kemain berbisa lg.
tak sanggup mak nak baca

Sikap panas baran, lepas tu di bawa ke dalam blog, kadang-kandang boleh buat jadi haru-biru.

Apa-apa hal, emosi nak kena jaga. Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by zulkbo on 2011-01-12, 16:16

Setakat ini saya belum pernah
jumpa blog yang jenis pemarah
lagi..emo atau pun apa?mungkin
saya terselamat dari krisis yang
melanda mereka..petua kita komen
lah bebaik di blog orang,dan orang
pun akan rasa di hargai..kalau kita
rasa tak sesuai dengan blog itu
just leave it..jangan nak kutuk
ibarat tiinggal najis kita di sana..
mau tak marah deme..he he

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by mazin on 2011-01-12, 16:37

zulkbo wrote:Setakat ini saya belum pernah
jumpa blog yang jenis pemarah
lagi..emo atau pun apa?mungkin
saya terselamat dari krisis yang
melanda mereka..petua kita komen
lah bebaik di blog orang,dan orang
pun akan rasa di hargai..kalau kita
rasa tak sesuai dengan blog itu
just leave it..jangan nak kutuk
ibarat tiinggal najis kita di sana..
mau tak marah deme..he he

Very Happy Very Happy Very Happy

mazin

Posts : 45
Points : 52
Reputation : 1
Join date : 2011-01-12
Age : 36
Location : petaling jaya

http://inimazin.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by thalhah on 2011-01-12, 16:42

datang bulan kowt. 2 melenting 2. xpun tgh sarat mengandung. Very Happy

_________________
Sy lebih ske dipanggil dengan nama sy thalhah. Sy ni hanya manusia, kita semua sama sahaja. Wink

My Facebook: http://www.facebook.com/thalhah89
My Twitter : https://twitter.com/thalhah_amir
My Blog: http://www.thalhahamir.com/
Syarikat: http://mtasolutions.com.my/

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by akuanakpahang on 2011-01-12, 16:44

Kalau nak melenting 2 elok gi berlakang hospital Smile tak de org nak marah Smile

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by jabdul rashid on 2011-01-12, 17:48

bulan mengambang tu...hari lain ok je

_________________
Meraban Tapi Berinformasi

blog AUC

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by pwincess lovey dovey on 2011-01-12, 20:00

yang penting jangan la marah2,,ty cpt tua..hehe

pwincess lovey dovey

Posts : 100
Points : 159
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Age : 25
Location : jaybee

http://www.pwincessloveydovey.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by zulkbo on 2011-01-12, 21:09

akuanakpahang wrote:Kalau nak melenting 2 elok gi berlakang hospital Smile tak de org nak marah Smile

buat apa belakang hospital
Yassin?Koi ndak tahu juga
rahsianya..he he Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by zulkbo on 2011-01-12, 21:10

pwincess lovey dovey wrote:yang penting jangan la marah2,,ty cpt tua..hehe

Betul tu..tapi tak marah pun
tua tetap datang...he he Very Happy

_________________
www.zulkbo.com




Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..

zulkbo

Posts : 502
Points : 556
Reputation : 3
Join date : 2011-01-07
Location : Kuala Lumpur

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by akuanakpahang on 2011-01-12, 22:33

Sebab dia org marah2 byk bender nak buat kat blog tu lagi melenting kalau nak buat bender tu tak jadi-jadi huhuhu....

akuanakpahang

Posts : 232
Points : 303
Reputation : 5
Join date : 2011-01-07
Location : Bandar Jerantut

http://akuanakpahang.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Blogger sekarang cepat melenting. Apahal?

Post by Sponsored content Today at 14:02


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum