Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

View previous topic View next topic Go down

Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by wolverine89 on 2011-01-07, 16:10

dalam berita hari ni..
ade keluar cerita tentang Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah- Bersara...
dia pegang jawatan dari 1 jan 1989.. 22 tahun dia pegang jawatan Penyimpan Mohor Besar Raja- Raja.


ni la ayat biasa dia..

BismillahirRahmanNirrahim...
assalamualaikum warahmatuallahi wabarakatuh..
Bagi menyempurnakan titah perintah Seri paduka Baginda Yang Dipertuan Agong..
Setelah diperkenankan oleh Duli Yang Malah Mulia Raja..
Maka adalah dengan ini saya mengishtiharkan..
bahawa tarikh bagi hari Raye Puasa bagi negeri seluruh Malaysia adalah ditetapkan..
pada hari.....????

lepas ni orang laen plak yang umum..

wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by sobrimansor on 2011-01-07, 16:23

wolverine89 wrote:dalam berita hari ni..
ade keluar cerita tentang Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah- Bersara...
dia pegang jawatan dari 1 jan 1989.. 22 tahun dia pegang jawatan Penyimpan Mohor Besar Raja- Raja.


ni la ayat biasa dia..

BismillahirRahmanNirrahim...
assalamualaikum warahmatuallahi wabarakatuh..
Bagi menyempurnakan titah perintah Seri paduka Baginda Yang Dipertuan Agong..
Setelah diperkenankan oleh Duli Yang Malah Mulia Raja..
Maka adalah dengan ini saya mengishtiharkan..
bahawa tarikh bagi hari Raye Puasa bagi negeri seluruh Malaysia adalah ditetapkan..
pada hari.....????

lepas ni orang laen plak yang umum..

Jadi lagenda dia nih yer

sobrimansor

Posts : 120
Points : 176
Reputation : 2
Join date : 2011-01-04
Age : 36
Location : Putrajaya

http://sobrimansor.com

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by jabdul rashid on 2011-01-07, 16:56

siapa pulok lepas ni yek?...

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by GreenLava on 2011-01-07, 18:52

Kalau ada pengganti takpe. Kalau takde alamat tak raya la kita tahun ni Smile

GreenLava

Posts : 27
Points : 58
Reputation : 8
Join date : 2010-12-27
Location : http://www.bloggersentral.com/

http://www.bloggersentral.com/

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by wolverine89 on 2011-01-07, 19:56

dah ade pengganti pon.. hehehe
lame tu 22 tahun dia jd pemegang mohor

wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by [MidNight]|Starz on 2011-01-07, 23:34

Ni la individu yang sering rakyat Malaysia nanti-nantikan menjelang akhir Ramadhan...hehe.

[MidNight]|Starz

Posts : 152
Points : 219
Reputation : 8
Join date : 2010-12-24

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by Nescafe ais on 2011-01-07, 23:38

Cara beliau sampaikan pengumuman tu memang klasik. Very Happy

Nescafe ais
Admin
Admin

Posts : 266
Points : 324
Reputation : 10
Join date : 2010-12-26

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by jabdul rashid on 2011-01-07, 23:45

dengan ini saya penyimpan mohor besar raja-raja mengiystiharkan bahawa selamat datang ke syoknyerblogging kepada semua blobber di alam maya ini..maka esok diisytiharkan cuti...

jabdul rashid

Posts : 516
Points : 608
Reputation : 4
Join date : 2011-01-06
Location : Kuantan

http://ucmitosboy.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by thalhah on 2011-01-08, 02:47

jabdul rashid wrote:dengan ini saya penyimpan mohor besar raja-raja mengiystiharkan bahawa selamat datang ke syoknyerblogging kepada semua blobber di alam maya ini..maka esok diisytiharkan cuti...

haha.. i like this one. sib bek xde butang like. Very Happy

thalhah
Founder
Founder

Posts : 390
Points : 612
Reputation : 27
Join date : 2010-11-17
Age : 27
Location : Malaysia

http://www.thalhah.com/

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by wolverine89 on 2011-01-08, 09:09

thalhah wrote:
jabdul rashid wrote:dengan ini saya penyimpan mohor besar raja-raja mengiystiharkan bahawa selamat datang ke syoknyerblogging kepada semua blobber di alam maya ini..maka esok diisytiharkan cuti...

haha.. i like this one. sib bek xde butang like. Very Happy

nmpaknya Thalhah kne tambah butang like plak laa...
hehehe

wolverine89

Posts : 142
Points : 192
Reputation : 3
Join date : 2010-12-30
Age : 27
Location : Masjid tanah- melaka- bangi- ukm.

http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by Puncautama on 2011-01-09, 00:01

wolverine89 wrote:
thalhah wrote:
jabdul rashid wrote:dengan ini saya penyimpan mohor besar raja-raja mengiystiharkan bahawa selamat datang ke syoknyerblogging kepada semua blobber di alam maya ini..maka esok diisytiharkan cuti...

haha.. i like this one. sib bek xde butang like. Very Happy

nmpaknya Thalhah kne tambah butang like plak laa...
hehehe

tambah jangan tak tambah.. kalau ada butang like..lg bagus..hehehe

Puncautama

Posts : 69
Points : 71
Reputation : 0
Join date : 2011-01-07
Age : 26
Location : Kuala Lumpur

http://brekkie2gogo.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Penyimpan mohor besar raja2 bersara..

Post by Sponsored content Today at 08:00


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum